Anticonvulsivante benzodiazepine

Ce sunt anticonvulsivantele benzodiazepine?

Anticonvulsivantele benzodiazepine se referă la acele benzodiazepine care sunt, de asemenea, eficiente în controlul sau prevenirea convulsiilor sau convulsiilor.

Toate benzodiazepinele acționează asupra acidului gamma-aminobutiric-A. (GABA-A), dar există mai multe subtipuri diferite de receptori GABA-A. Benzodiazepinele pot diferi în afinitatea lor pentru unele dintre aceste subtipuri, ceea ce face ca acestea să aibă efecte diferite.

Cercetarile au arătat că unul dintre subtipurile GABA-A, numit α-1-GABA-A, pare să fie responsabil pentru moderarea sedării, amneziei și activității anticonvulsivante. Un alt subtip, numit α-2-GABA-A, moderează pentru anxietate.

Benzodiazepinele care sunt clasificate drept anticonvulsivante benzodiazepine au o afinitate mai mare pentru α-1-GABA-A. Exemple de anticonvulsivante benzodiazepine includ clobazam, clonazepam, clorazepat, diazepam, lorazepam și midazolam.

Pentru ce sunt utilizate anticonvulsivantele benzodiazepine?

Diazepam și lorazepam sunt de obicei utilizate pentru gestionarea convulsiilor. urgente. Uneori, midazolamul poate fi utilizat ca alternativă la aceste două anticonvulsivante benzodiazepine sau pentru tratamentul statusului epileptic (crize prelungite, consecutive, fără recuperarea intermitentă a conștienței).

Se pot utiliza clobazam, clonazepam și clorazepat. în unele afecțiuni de epilepsie cronică, cum ar fi convulsii parțiale și generalizate care nu au răspuns la alte medicamente și sindromul Lennox-Gastaut, ca medicament preventiv.

Anticonvulsivantele benzodiazepine pot fi, de asemenea, utilizate pentru gestionarea convulsiilor febrile, acute repetitive. convulsii și crize de sevraj de alcool.

Care sunt diferențele dintre anticonvulsivantele benzodiazepine?

Anticonvulsivantele benzodiazepine variază foarte mult în ceea ce privește absorbția lor din tractul gastrointestinal în fluxul sanguin, cât de repede încep să funcționeze și pentru cât timp funcționează.

Unii sunt metabolizați de ficat în metaboliți activi – aceștia sunt produse de descompunere ai principalului medicament care încă mai au activitate în organism. Anticonvulsivantele benzodiazepine care sunt metabolizate în metaboliți activi includ diazepam și clobazam. Aceste benzodiazepine sau metaboliții lor pot persista câteva zile.

Anticovulsivante benzodiazepine obișnuite, disponibile în S.U.A.

< td> 10-20 ore (acțiune medie)
Nume generic Numele mărcii Timpul de înjumătățire*
*Timpul de înjumătățire este timpul necesar pentru ca jumătate din medicament să fie eliminat din organism. Cu cât timpul de înjumătățire este mai scurt, cu atât medicamentul este eliminat mai repede.
clobazam Onfi 71-82h (cu acțiune prelungită)
clonazepam Klonopin 20-50h (cu acțiune prelungită)
clorazepat Tranxene T-Tab 20-100h (acțiune prelungită)
diazepam< /td> Valium 20-100h (acțiune prelungită)
lorazepam Ativan
midazolam Generic 2,5 ore (acțiune scurtă)

Toate benzodiazepinele sunt listate ca substanțe controlate IV programate DEA. Ca substanțe controlate, toate benzodiazepinele au potențialul de abuz, dependență și diversiune.

Sunt anticonvulsivantele benzodiazepine sigure?

Anticonvulsivantele benzodiazepine pot crea dependență și riscul de a deveni dependente emoțional și fizic de ele crește cu cât iei mai mult. În plus, toleranța se poate dezvolta odată cu utilizarea lor. Acesta este momentul în care aceeași doză nu mai dă același efect și este necesară o creștere a dozei pentru a ameliora din nou simptomele.

Anticonvulsivante benzodiazepine, cum ar fi diazepam, lorazepam și midazolam, sunt de obicei administrate numai pentru urgențe convulsive și pentru un timp foarte scurt (doar una sau două doze). Riscul de a deveni dependent de aceste medicamente în această perioadă este neglijabil.

Anticonvulsivante benzodiazepine, cum ar fi clobazam, clonazepam și clorazepat, pot fi utilizate pe termen lung în unele tulburări convulsive care nu răspund la anticonvulsivante tipice. În această situație, se consideră că beneficiile acestor anticonvulsivante benzodiazepine în prevenirea convulsiilor depășesc riscurile lor pe termen lung.

Care sunt efectele secundare ale anticonvulsivantelor benzodiazepine?

Somnolență, somnolență, sau amețelile sunt cele mai frecvente reacții adverse raportate. Acest lucru poate face periculos pentru persoanele care iau anticonvulsivante benzodiazepine să conducă vehicule sau să opereze utilaje sau să îndeplinească alte sarcini periculoase. Alcoolul poate potența aceste efecte.

Alte reacții adverse raportate frecvent includ:

  • amnezie (uitare)
  • confuzie< /li>
  • constipație
  • greață
  • disfuncție sexuală
  • instabilitate la mers sau în picioare
  • respirație neobișnuit de lentă și superficială
  • li>
  • probleme de vedere (vedere încețoșată sau dublă).

Simptomele de sevraj pot apărea la întreruperea bruscă a tratamentului – simptomele pot include convulsii, crampe, insomnie, transpirație, tremor și vărsături.< /p>

Rareori, anticonvulsivantele benzodiazepine pot provoca agitație, anxietate sau halucinații la unele persoane.

Lista de droguri cu Anticonvulsivante benzodiazepine

Numele medicamentului
Diastat
Generic name: Diazepam
Diastat Pediatric
Generic name: Diazepam Rectal
Onfi
Generic name: Clobazam
Sympazan
Generic name: Clobazam
Valtoco
Generic name: Diazepam Nasal

Declinare de responsabilitate

S-au depus toate eforturile pentru a se asigura că informațiile furnizate de Drugslib.com sunt exacte, actualizate -data și completă, dar nu se face nicio garanție în acest sens. Informațiile despre medicamente conținute aici pot fi sensibile la timp. Informațiile Drugslib.com au fost compilate pentru a fi utilizate de către practicienii din domeniul sănătății și consumatorii din Statele Unite și, prin urmare, Drugslib.com nu garantează că utilizările în afara Statelor Unite sunt adecvate, cu excepția cazului în care se indică altfel. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com nu susțin medicamente, nu diagnostichează pacienții și nu recomandă terapie. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com sunt o resursă informațională concepută pentru a ajuta practicienii autorizați din domeniul sănătății în îngrijirea pacienților lor și/sau pentru a servi consumatorilor care văd acest serviciu ca un supliment și nu un substitut pentru expertiza, abilitățile, cunoștințele și raționamentul asistenței medicale. practicieni.

Lipsa unui avertisment pentru un anumit medicament sau combinație de medicamente nu trebuie în niciun fel interpretată ca indicând faptul că medicamentul sau combinația de medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru un anumit pacient. Drugslib.com nu își asumă nicio responsabilitate pentru niciun aspect al asistenței medicale administrat cu ajutorul informațiilor furnizate de Drugslib.com. Informațiile conținute aici nu sunt destinate să acopere toate utilizările posibile, instrucțiunile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Dacă aveți întrebări despre medicamentele pe care le luați, consultați medicul, asistenta sau farmacistul.

Cuvinte cheie populare