Anticonceptiepillen

Anticonceptiepillen zijn een vorm van anticonceptie waarbij hormonen worden gebruikt om zwangerschap te voorkomen.

Er zijn veel verschillende methoden voor anticonceptie. Mogelijk wordt deze specifieke pil gewoon 'de pil' genoemd.

Je neemt de pil via de mond om zwangerschap te voorkomen, en als je hem op de juiste manier inneemt, is hij tot 99,9% effectief. Maar de pil beschermt je niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen, waaronder HIV. Het latexcondoom dat wordt gebruikt om een ​​penis te bedekken, biedt de beste bescherming tegen de meeste SOA's.

Merken van anticonceptiepillen

Enkele veel voorkomende merken voor anticonceptie zijn:

 • Ethinylestradiol en norethindron (Balziva, Brevicon , Briellyn, Gildagia, Modicon, Philith, Wera, Zenchent)
 • Ethinylestradiol en norgestimaat (Estarylla, Previfem, Sprintec)
 • Drospirenon en ethinylestradiol (Ocella, Yasmin, Yaz, Zarah)
 • Drospirenon, ethinylestradiol en levomefolaat (Beyaz, Safyral)
 • Ethinylestradiol en norgestrel (Cryselle, Elinest, Ogestrel)
 • Ethinylestradiol en levonorgestrel verlengde cyclus (Amethia Lo , Camrese Lo, Daysee)
 • Ethinylestradiol en desogestrel (Azurette, Kariva, Mircette, Viorele)
 • Ethinylestradiol en levonorgestrel (LoSeasonique)
 • Ethinylestradiol en norethindron (Alyacen 7/7/7, Aranelle, Cyclafem 7/7/7, Dasetta 7/7/7, Leena, Necon 7/7/7, Notrel 7/7/7, Tri-Norinyl)
 • Ethinylestradiol en levonorgestrel (Enpresse, Trivora)
 • Ethinylestradiol en desogestrel (Caziant, Cyclessa, Velivet)
 • Dienogest en estradiol (Natazia)
 • Ethinylestradiol en levonorgestrel (Introvale)
 • Ethinylestradiol en levonorgestrel verlengde cyclus (Amethia, Ashlyna, Jolessa, Quasense)
 • Norethindrone (Camila, Deblitane, Emzahh, Errin, Heather, Jencycla, Nor-QD, Sharobel)
 • Drospirenone (Slynd) 
 • Je wordt zwanger wanneer een eicel die vrijkomt uit je eierstok (het orgaan waarin de eicellen zitten) wordt bevrucht door sperma. Het bevruchte eitje hecht zich aan de binnenkant van uw baarmoeder (uw baarmoeder), waar het zich ontwikkelt tot een baby. Hormonen in uw lichaam regelen het vrijkomen van de eicel uit de eierstok (ook wel ovulatie genoemd) en bereiden uw lichaam voor op acceptatie van de bevruchte eicel.

  Hormonale anticonceptiva (de pil, de pleister en de vaginale ring) ze bevatten allemaal een kleine hoeveelheid oestrogeen- en progestageenhormonen. Deze hormonen remmen de natuurlijke hormonen van uw lichaam om zwangerschap op verschillende manieren te voorkomen. Hormonale anticonceptiva voorkomen meestal dat het lichaam ovuleert. Ze veranderen ook het baarmoederhalsslijm om het voor het sperma moeilijk te maken door de baarmoederhals te gaan en een ei te vinden. Ze kunnen ook zwangerschap voorkomen door het slijmvlies van de baarmoeder te veranderen, zodat het onwaarschijnlijk is dat de bevruchte eicel wordt geïmplanteerd.

  Er zijn verschillende soorten anticonceptiepillen beschikbaar. Als u overweegt een van deze te gebruiken, dan is dit wat u moet weten om u te helpen een slimme keuze te maken.

  Orale anticonceptiepillen bestaan ​​uit de hormonen progestageen en oestrogeen of alleen uit progestageen, en moeten eenmaal per dag worden ingenomen om zwangerschap te voorkomen. Er zijn drie soorten op de markt: de combinatiepil, de pil met alleen progestageen en de pil voor langdurig/continu gebruik.

  Wat zijn combinatiepillen?

  De meeste mensen in de VS die de pil gebruiken, nemen de zogenaamde combinatiepil. Oestrogeen en progestageen voorkomen dat uw eierstokken eicellen vrijgeven en brengen veranderingen aan in uw baarmoederhals en baarmoeder waardoor uw kans op een zwangerschap kleiner wordt.

  Als u ze precies gebruikt, heeft u minder dan 1% kans om zwanger te worden. zoals aangegeven. Dat betekent dat u elke dag uw pil moet innemen. Hun effecten zijn ook gemakkelijk om te keren. Als u zwanger wilt worden, stop dan met het gebruik ervan. Het is mogelijk om meteen zwanger te worden.

  Als u twee van deze pillen achter elkaar mist, moet u doorgaans een week lang aanvullende anticonceptie gebruiken.

  Combopillen hebben voordelen die verder gaan dan alleen anticonceptie. Ze helpen je menstruatie te reguleren en krampen te verminderen. Ze kunnen het risico op bepaalde vormen van kanker verlagen. Ze kunnen uw acne verwijderen. Twee merken (Beyaz, Yaz) zijn goedgekeurd voor de behandeling van een ernstige vorm van premenstrueel syndroom.

  De meeste van hen gebruiken tussen de 20 en 35 microgram oestrogeen samen met wat progestageen. Het kan zijn dat uw arts u op dit niveau laat beginnen en dit vervolgens verandert als u last heeft van bijwerkingen.

  Sommige pillen bevatten slechts 10 microgram oestrogeen. Pillen met een lage dosis kunnen een goede optie zijn als u zich in de perimenopauze bevindt. Ze kunnen helpen bij symptomen zoals opvliegers of onregelmatige menstruaties.

  Combinatiepillen zijn monofasisch (één fase) of multifasisch (meerdere fasen).

  Monofasische pillen leveren een gelijkmatig niveau aan hormonen af gedurende de hele maand. Multifasische pillen hebben enigszins verschillende niveaus van hormonen in actieve pillen. Ze bootsen de normale hormonale veranderingen na die plaatsvinden tijdens je menstruatiecyclus.

  Beide zijn even effectief in het voorkomen van een zwangerschap.

  Wat zijn pillen met verlengde cyclus?

  /p>

  De pil met verlengde cyclus is een combinatiepil die het aantal menstruaties terugbrengt van 13 menstruaties per jaar naar slechts vier per jaar. Dat betekent dat iemand die deze pil slikt, slechts één keer per seizoen menstrueert.

  Ze gebruiken een combinatie van twee hormonen die vaak in andere hormonale anticonceptiva worden gebruikt. Maar de pil wordt 12 weken lang continu ingenomen, gevolgd door 1 week inactieve pillen, wat resulteert in een menstruatiecyclus.

  Wat zijn minipillen?

  Dit zijn pillen die slechts één hormoon bevatten: progestageen. Ze bevatten geen oestrogeen en kunnen worden voorgeschreven aan mensen die borstvoeding geven of die last hebben van misselijkheid of andere bijwerkingen van oestrogeen.

  Minipillen werken door het baarmoederhalsslijm dikker te maken, zodat het sperma de eicel niet kan bereiken. Het hormoon in de pillen verandert ook het slijmvlies van de baarmoeder, zodat implantatie van een bevruchte eicel veel minder waarschijnlijk is. In sommige gevallen voorkomen minipillen het vrijkomen van een eicel. Je neemt elke dag een minipil.

  Als minipillen consequent en correct worden gebruikt, zijn ze voor ongeveer 95% effectief – iets minder effectief dan standaard anticonceptiepillen.

  (Krijg meer informatie over de minipil voor anticonceptie.)

  Overzicht van soorten anticonceptiepillen

  Overzicht van soorten anticonceptiepillen

  Noodanticonceptiepillen, of 'morning-afterpillen', zijn een vorm van anticonceptie die u gebruikt om zwangerschap na een zwangerschap te voorkomen. onbeschermde seks.

  Wat zijn levonorgestrel en ulipristal?

  Mensen die onbeschermde seks hebben of die denken dat hun anticonceptiemethode mogelijk heeft gefaald, kunnen levonorgestrel of ulipristal gebruiken. Dit zijn noodanticonceptiepillen die met of zonder hormonen werken om zwangerschap te voorkomen.

  In tegenstelling tot de andere pillen. pillen, deze zijn niet bedoeld voor reguliere anticonceptie. Levonorgestrel (Fallback Solo, Next Choice One Dose, Opcicon One-Step, Plan B One-Step) en ulipristalacetaat (Ella) kunnen uw kansen om zwanger te worden aanzienlijk verlagen als u onbeschermde seks heeft gehad of als u bang bent dat uw gebruikelijke bevalling controlemethode werkte niet.

  Levonorgestrel is voor ongeveer 88% effectief als u het gebruikt zoals voorgeschreven. U moet het zo snel mogelijk innemen, binnen drie dagen nadat u seks heeft gehad.

  Ulipristal is ongeveer 60% tot 70% effectief als u het op de juiste manier gebruikt. Je moet het zo snel mogelijk innemen binnen 5 dagen na de seks.

  Meeste geboorte anticonceptiepillen zijn alleen verkrijgbaar op doktersrecept.

  Zonder recept verkrijgbare anticonceptiepillen

  U kunt levonorgestrel zonder recept kopen (dat wil zeggen zonder recept). recept) bij apotheken en klinieken.

  Opill, een merk van norgestrel, zal naar verwachting in 2024 zonder recept verkrijgbaar zijn. Het is een pil die alleen progestageen bevat. Je kunt deze pil kopen bij drogisterijen, buurtwinkels, supermarkten of online.

  Anticonceptiepillen online

  Je kunt ze ook bijvullen uw recepten en bestel de pil online. Afhankelijk van waar u uw recept heeft, kunt u uw recept ophalen bij een apotheek of laten bezorgen.

  Anticonceptiepillen kunnen tussen de €20 en €50 per pakje kosten. Over een jaar kan dit oplopen tot €240 tot €600.

  Kijk of uw verzekering uw anticonceptiepil dekt. Als dat het geval is, kunt u het gratis of tegen een kleine vergoeding krijgen.

  Noodgeboortebeperking kan tussen de €10 en €60 kosten, afhankelijk van het merk. Kijk welke winkels welke merken hebben en vind de beste optie voor jou.

  Je krijgt een set pillen verpakt in een dun doosje. Pilverpakkingen met gewone anticonceptiepillen bevatten 21 of 28 pillen. Pillenpakketten voor eenentwintig dagen bevatten 21 actieve pillen. Pillenpakketten voor achtentwintig dagen bevatten 21 actieve pillen en zeven inactieve (placebo) pillen. Op de pillenverpakkingen staan ​​de dagen van de week vermeld om u eraan te herinneren elke dag een pil in te nemen. De zeven inactieve pillen in het pillenpakket voor 28 dagen zijn toegevoegd, zodat u er na 28 dagen aan wordt herinnerd om met een nieuw pillenpakket te beginnen.

  Sommige nieuwere pillen bevatten slechts twee inactieve pillen of zelfs geen. Het is belangrijk om altijd alle pillen in te nemen om er zeker van te zijn dat u beschermd bent tegen zwangerschap.

  Een pakket Seasonale met verlengde cyclus bevat 84 actieve roze tabletten en zeven inactieve witte pillen. Bij Seasonique en LoSeasonique bevatten de laatste zeven pillen alleen oestrogeen.

  De meeste vrouwen krijgen hun pillen in pakjes van 21 of 28. Je kunt ook uitgebreide verpakkingen krijgen van 91 pillen of 365 pillen. Met dit soort pillen kan uw menstruatie onregelmatiger worden of kunt u veel minder bloeden.

  21-dagenpillen: u neemt elke dag één pil op hetzelfde tijdstip gedurende 21 dagen. dagen, wacht dan 7 dagen voordat u met een nieuw pakket begint. Gedurende deze 7 dagen bent u ongesteld.

  28-dagenpillen: U neemt gedurende 28 dagen elke dag één pil op hetzelfde tijdstip. De eerste 21-26 pillen (afhankelijk van het merk) bevatten de hormonen oestrogeen en progestageen. De rest zijn meestal inactieve of dummy-pillen. U menstrueert gedurende de laatste 4-7 dagen.

  91-dagenpillen: U slikt gedurende 84 dagen elke dag één pil op hetzelfde tijdstip. De laatste 7 pillen bevatten alleen oestrogeen of zijn inactief. Je menstruatie is de afgelopen 7 dagen.

  365-dagenpillen: U neemt een jaar lang elke dag één pil op hetzelfde tijdstip. Uw menstruatie kan lichter worden of helemaal stoppen.

  Vraag uw arts wanneer u zou moeten beginnen met anticonceptiepillen. Als u nog steeds ongesteld bent op de dag dat u is verteld dat u met uw pillenpakket moet beginnen, begin er dan toch mee. U krijgt uw volgende menstruatie ongeveer 25 dagen nadat u met de pillendoos bent begonnen.

  Het is het beste om de pillen elke dag op hetzelfde tijdstip in te nemen. U kunt ze op elk moment van de dag innemen, maar als u ze vóór het ontbijt of voor het slapengaan inneemt, kunt u ze gemakkelijker onthouden.

  Verlengde cycluspillen werken op een vergelijkbare manier. U begint met het innemen van de pil op de eerste zondag nadat uw menstruatie begint. Als je menstruatie op een zondag begint, begin dan die dag. U neemt één actieve tablet per dag gedurende 84 opeenvolgende dagen. Vervolgens heeft u, afhankelijk van het type pil dat u gebruikt, 7 dagen de tijd om één pil met placebo of alleen oestrogeen per dag in te nemen.

  U begint met elk nieuw pakket anticonceptiepillen op dezelfde dag van de week waarop u ermee begon. Als u de pillendoos van 21 dagen gebruikt, start dan met de nieuwe pillendoos 7 dagen nadat u de oude pillendoos heeft opgebruikt. Als u de pillendoos van 28 dagen gebruikt, begin dan met de nieuwe verpakking nadat u de laatste pil van de oude verpakking heeft ingenomen.

  Begin uw nieuwe pillendoos op tijd, ongeacht of u ongesteld wordt of nog steeds bent als u ongesteld bent.

  Als u de anticonceptiepil gebruikt zoals voorgeschreven, zijn gewoonlijk effectief in de eerste maand dat u ermee begint. Voor de zekerheid raden sommige artsen het gebruik van een andere vorm van anticonceptie aan, zoals condooms en schuim, gedurende de eerste maand. Na de eerste maand kun je voor anticonceptie gewoon vertrouwen op de pil.

  Als u vergeet een anticonceptiepil in te nemen, neem deze dan in zodra u eraan denkt. Als u het de volgende dag niet meer weet, neem dan die dag twee pillen. Als u twee dagen lang vergeet uw pillen in te nemen, neem dan twee pillen op de dag dat u het zich herinnert, en twee pillen de volgende dag. U bent dan weer op schema. Als u meer dan twee pillen heeft gemist, neem dan contact op met uw arts. Mogelijk wordt u verteld dat u tot zondag dagelijks één pil moet innemen en dan met een nieuw pillenpakket moet beginnen, of dat u de rest van het pillenpakket moet weggooien en die dag opnieuw moet beginnen met een nieuw pakket.

  Elke keer dat u dit vergeet. Als u een pil neemt, moet u een andere vorm van anticonceptie gebruiken totdat u het pillenpakket op heeft. Als u een pil vergeet in te nemen, vergroot u de kans dat er een eicel uit uw eierstok vrijkomt. Als u uw menstruatie uitstelt en bent vergeten een of meer actieve pillen in te nemen, laat dan een zwangerschapstest doen. Als u twee menstruaties overslaat, ook al heeft u al uw pillen op tijd ingenomen, moet u een zwangerschapstest laten doen.

  Bij sommige pillen is het mogelijk dat u niet ongesteld wordt. Praat met uw arts voordat u uw pillen gaat innemen, over wat u kunt verwachten en volg hun instructies over wat u moet doen als u niet ongesteld wordt.

  Het is erg belangrijk om de minipillen elke dag op exact hetzelfde tijdstip in te nemen. Als u een pil overslaat of meer dan drie uur te laat bent voor een pil, moet u de pil innemen zodra u eraan denkt en de komende 48 uur een reservemiddel gebruiken (zoals een condoom of zaaddodend middel).

  h2 class="jumplink-headers" id="091e9c5e80007763-7-19">Bijwerkingen van de anticonceptiepil

  Er zijn bijwerkingen van de anticonceptiepil, hoewel de meeste niet ernstig zijn. Bijwerkingen zijn onder meer:

 • Pijnlijke of gezwollen borsten
 • Kleine hoeveelheden bloed of spotting tussen menstruaties
 • Lichtere menstruaties
 • Stemmingveranderingen
 • Een lichte hoofdpijn
 • Levonorgestrel kan bijwerkingen veroorzaken zoals:

 • Menstruatieveranderingen
 • Duizeligheid
 • Pijn in de borst
 • Vermoeidheid
 • Pijn in de onderbuik
 • Ulipristal kan bijwerkingen veroorzaken zoals:

 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Buikpijn
 • Menstruatiepijn
 • Vermoeidheid
 • Duizeligheid
 • De volgende bijwerkingen, gemakkelijk te onthouden door het woord 'ACHES', komen minder vaak voor, maar zijn ernstiger. Als u een van deze bijwerkingen heeft, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts. Als u uw arts niet kunt bereiken, ga dan naar een spoedeisende hulp of een spoedeisend zorgcentrum. Deze symptomen kunnen signalen zijn van een ernstige aandoening, zoals een leverziekte, galblaasaandoening, beroerte, bloedstolsels, hoge bloeddruk of hartziekte:

 • Buikpijn (buikpijn)
 • Pijn op de borst
 • Hoofdpijn (ernstig)
 • Oogproblemen (wazig zien)
 • Zwelling of pijn in de benen en dijen
 • /ul>

  Anticonceptiepillen die drospirenon bevatten, waaronder Yasmin en Yaz, zijn door de FDA onderzocht vanwege de kans dat ze een hoger risico op bloedstolsels zouden kunnen veroorzaken. Drospirenon is een door de mens gemaakte versie van het hormoon progesteron. Andere merken met drospirenon zijn onder meer Beyaz, Gianvi, Loryna, Ocella, Safyral, Syeda en Zarah.

  De resultaten van het onderzoek zijn inconsistent. Sommige onderzoeken lieten een hoger risico zien, maar andere niet. De medicijnen zijn nog steeds beschikbaar. Een samenvatting van de bevindingen staat op het verpakkingsetiket. Als u een pil met drospirenon inneemt, overleg dan met uw arts over uw risico.

  Bijwerkingen op de lange termijn van de anticonceptiepil

  De pil Er is geen verband met een algeheel verhoogd risico op kanker. Het gebruik ervan is gekoppeld aan een lager risico op colorectale, endometrium- en eierstokkanker. Er is een hoger risico op borst- en baarmoederhalskanker gezien bij huidige en recente gebruikers van de anticonceptiepil, maar het risico verdween binnen vijf jaar.

  Andere bijwerkingen op de lange termijn van anticonceptie pillen omvatten:

  Bloeddruk verandert. De anticonceptiepil kan uw bloeddruk enigszins verhogen. Laat uw bloeddruk regelmatig meten tijdens uw doktersafspraken om er zeker van te zijn dat alles normaal is. Als u problemen heeft met veranderingen in de bloeddruk, kunt u met uw arts praten om een ​​ander type anticonceptiemiddel te vinden.

  Bloedstolsels. Gecombineerde anticonceptiepillen worden niet aanbevolen als u een voorgeschiedenis van bloedstolsels heeft, een hoog risico op bloedstolsels heeft of veneuze trombo-embolie (VTE) heeft. Het oestrogeen hierin kan het risico op bloedstolsels verhogen. De minipil of een ander type anticonceptiemiddel met alleen progestageen is een betere optie. Maar progestageen en progesteron kunnen ook het risico op bloedstolsels verhogen, alleen niet zo veel als bij pillen die oestrogeen bevatten.

  Cholesterolveranderingen. Anticonceptiepillen kunnen dat wel doen. invloed hebben op uw cholesterolgehalte. Het type pil en de hoeveelheid oestrogeen en progestageen die het bevat, zijn van invloed op de mate waarin uw cholesterol verandert. Anticonceptiepillen die meer oestrogeen bevatten, kunnen uw cholesterolgehalte zelfs een beetje helpen. Maar over het algemeen zijn de veranderingen in cholesterol door anticonceptiepillen niet groot en hebben ze doorgaans geen invloed op uw gezondheid.

  Hebben anticonceptiepillen invloed op uw vruchtbaarheid?

  Langdurig gebruik van de pil zou geen invloed moeten hebben op uw vermogen om zwanger te worden. Hormonen uit de anticonceptiepil blijven slechts een korte tijd in uw lichaam. Zodra u stopt met het innemen van de pil, keert uw lichaam terug naar de normale cyclus. Wanneer dit gebeurt, kunt u zwanger worden. Het duurt meestal een paar maanden voordat uw cyclus weer normaal is.

  Geboortebeperking is voor iedereen met penetrerende penis-tot-vagina seks. Dit geldt ook voor vrouwen, transgenders en niet-binaire mensen.

  De meeste mensen kunnen anticonceptiepillen veilig innemen. Ze worden echter niet aanbevolen voor mensen ouder dan 35 jaar die roken. Als u niet rookt, kunt u tot de menopauze hormonale anticonceptiva gebruiken. U mag geen hormonale anticonceptiva gebruiken als u het volgende heeft gehad:

 • Bloedstolsels in de armen, benen of longen
 • Baarmoederhalskanker
 • Er zijn andere aandoeningen die het risico dat u loopt als u de anticonceptiepil gebruikt, kunnen verhogen. Als u niet zeker weet of u last heeft van een van deze aandoeningen, raadpleeg dan uw arts. Vertel hen ook of u een eerstegraads familielid (ouder, broer, zus of kind) heeft die bloedstolsels in de benen of longen heeft gehad.

  De pil is mogelijk niet geschikt voor u als u :

 • Heeft een hoge bloeddruk die niet goed onder controle is
 • Ben ouder dan 35 en rookt
 • Heeft een voorgeschiedenis van een beroerte, hartziekte, problemen met de bloedsomloop of borstkanker
 • Ben in de afgelopen maand met borstvoeding begonnen
 • Heeft migraine-hoofdpijn met aura
 • Heeft diabetesgerelateerde complicaties zoals nefropathie, retinopathie of neuropathie
 • Onlangs geopereerd
 • Heb een leverziekte
 • Heb een onverklaarbare baarmoederbloeding
 • Sommige medicijnen, waaronder antibiotica en anti-epileptica, kunnen de anticonceptiepil minder effectief maken. Sommige kruidensupplementen, zoals sint-janskruid en sommige medicijnen die worden gebruikt om HIV te behandelen, kunnen ook de werking van uw pillen beïnvloeden.

  Vertel uw arts over alle medicijnen, zelfzorgmiddelen, kruiden en recreatieve drugs die u gebruikt. Zij kunnen u vertellen over de mogelijke effecten van de pil.

 • Houd een andere vorm van anticonceptie, zoals zaaddodend schuim en condooms, bij de hand voor het geval u een pil vergeet in te nemen.
 • Houd uw pillen bij u als u niet altijd in de slaap slaapt op dezelfde plaats.
 • Neem uw pil elke dag op hetzelfde tijdstip in.
 • Ontvang uw navullingen snel nadat u met het laatste recept bent begonnen. Wacht niet tot het laatste moment.
 • Anticonceptiepillen zijn medicijnen. Vertel uw arts of apotheker altijd dat u de pil gebruikt als u om welke reden dan ook de pil ziet.
 • Wat is continu gebruik van combinatiepillen?

  Bij continu gebruik van de anticonceptiepil neemt u elke dag een actieve pil en heb nooit een menstruatie. Het kan zijn dat u een doorbraakbloeding krijgt, vooral in het begin. Misschien wil je minder menstruaties of helemaal geen menstruatie, vooral als je probleemperioden hebt. Maar je vraagt ​​je misschien af ​​hoe je weet of je per ongeluk zwanger wordt.

  Als je denkt dat je zwanger zou kunnen zijn, doe dan een zwangerschapstest. Ze werken zelfs als u de pil slikt. Als de test positief is, stop dan met het innemen van de pillen en bel je arts.

  Moet ik toestemming van mijn ouders krijgen om de pil te gaan gebruiken als ik jonger dan 18 jaar ben? >

  Het hangt ervan af waar je woont. In sommige staten kunt u zonder toestemming een recept krijgen. Vraag uw arts of apotheker naar de wetten in uw regio. Een hulpverlener op het gebied van seksuele voorlichting kan je misschien enkele ideeën geven over hoe je dit onderwerp bij je ouders kunt bespreken. Zelfs als u besluit dat niet te doen, kunnen ze privé met u praten als u in de war, onzeker of gewoon nieuwsgierig bent naar seksuele activiteit.

  Hoe oud moet ik zijn om de pil te slikken?

  Er is geen minimumleeftijd vanaf het moment dat je menstruatie begint, maar sommige artsen raden aan om tot ongeveer 16 jaar te wachten om je lichaam de kans te geven zijn cyclus goed op gang te brengen. Het is een goed idee om met je arts, ouders of een hulpverlener te praten om er zeker van te zijn dat je lichamelijk en geestelijk klaar bent, zowel voor de pil als voor seks.

  Zal het mijn cyclus verbeteren? normaal?

  Ja. In veel gevallen zal de pil je cyclus voorspelbaarder maken. De kans is groter dat je menstruatie elke maand op hetzelfde tijdstip wordt. Krampen en bloedingen kunnen ook lichter zijn. Het kan zijn dat je af en toe zelfs een menstruatie mist. Maar de effecten variëren gedeeltelijk omdat de hoeveelheid en het type hormonen kunnen verschillen, afhankelijk van het recept. Praat met uw arts over het type dat het beste voor u is.

  Zal ik door de pil aankomen?

  Dat is onwaarschijnlijk. Uit een overzicht van meer dan veertig onderzoeken bleek dat er geen verband bestaat tussen de pil en gewichtstoename. Dat betekent niet dat de weegschaal niet een beetje zal tikken. En misschien voel je je zelfs wat zwaarder rond je dijen, heupen en borsten. Maar dat is waarschijnlijk een teken van watergewicht en een opgeblazen gevoel, en niet van vetophoping.

  Zal de pil mijn borsten groter maken?

  Dat kan en gebeurt vaak ook, vooral in het begin. Een deel hiervan is eenvoudigweg dat het oestrogeen en progestageen in de pillen ervoor zorgen dat u vocht vasthoudt, en dat dit zich vaak in uw borsten ophoopt. Maar de hormonen kunnen er ook voor zorgen dat je meer borstweefsel krijgt. Dit verdwijnt vaak na een paar cycli of nadat u met de pil bent gestopt.

  Helpt de pil acne te genezen?

  Dit zou kunnen, vooral als je hebt de neiging om uit te breken tijdens je menstruatie. Sommige anticonceptiepillen lijken de overactieve olieklieren in uw huid te vertragen. Vertel het uw arts als u geïnteresseerd bent in dit voordeel. Ze kunnen u een extra medicijn voorschrijven, spironolacton genaamd, dat samen met de pil zou kunnen werken om uw acne nog beter onder controle te houden.

  Heeft alcohol invloed op de manier waarop de pil werkt?

  p>De kans dat je zwanger wordt door seks is niet groter als je alcohol drinkt in combinatie met de pil. Maar uw beslissingen over seks zijn misschien niet zo verstandig. Ook kan de pil de tijd vertragen die nodig is voordat alcohol uw lichaam verlaat. Als je te veel drinkt, kun je langer dronken blijven.

  Lees verder

  Disclaimer

  Er is alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de informatie die wordt verstrekt door Drugslib.com accuraat en up-to-date is -datum en volledig, maar daarvoor wordt geen garantie gegeven. De hierin opgenomen geneesmiddelinformatie kan tijdgevoelig zijn. De informatie van Drugslib.com is samengesteld voor gebruik door zorgverleners en consumenten in de Verenigde Staten en daarom garandeert Drugslib.com niet dat gebruik buiten de Verenigde Staten gepast is, tenzij specifiek anders aangegeven. De geneesmiddeleninformatie van Drugslib.com onderschrijft geen geneesmiddelen, diagnosticeert geen patiënten of beveelt geen therapie aan. De geneesmiddeleninformatie van Drugslib.com is een informatiebron die is ontworpen om gelicentieerde zorgverleners te helpen bij de zorg voor hun patiënten en/of om consumenten te dienen die deze service zien als een aanvulling op en niet als vervanging voor de expertise, vaardigheden, kennis en beoordelingsvermogen van de gezondheidszorg. beoefenaars.

  Het ontbreken van een waarschuwing voor een bepaald medicijn of een bepaalde medicijncombinatie mag op geen enkele manier worden geïnterpreteerd als een indicatie dat het medicijn of de medicijncombinatie veilig, effectief of geschikt is voor een bepaalde patiënt. Drugslib.com aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor enig aspect van de gezondheidszorg die wordt toegediend met behulp van de informatie die Drugslib.com verstrekt. De informatie in dit document is niet bedoeld om alle mogelijke toepassingen, aanwijzingen, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen, geneesmiddelinteracties, allergische reacties of bijwerkingen te dekken. Als u vragen heeft over de medicijnen die u gebruikt, neem dan contact op met uw arts, verpleegkundige of apotheker.

  Populaire trefwoorden