Tylenol PM

Γενικό όνομα: Acetaminophen And Diphenhydramine
Κατηγορία φαρμάκων: Αναλγητικοί συνδυασμοί

Χρήση του Tylenol PM

Η ακεταμινοφαίνη είναι παυσίπονο και μειώνει τον πυρετό. Η διφαινυδραμίνη είναι ένα αντιισταμινικό.

Το Tylenol PM είναι ένα συνδυαστικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της περιστασιακής αϋπνίας που σχετίζεται με μικρούς πόνους και πόνους. Το Tylenol PM δεν προορίζεται για τη θεραπεία της αϋπνίας χωρίς πόνο ή των προβλημάτων ύπνου που εμφανίζονται συχνά.

Το Tylenol PM χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία μικρών πόνων και πόνων όπως πονοκέφαλο, πόνο στην πλάτη, πόνο στις αρθρώσεις ή στους μυς, στα δόντια πόνος ή κράμπες περιόδου.

Το Tylenol PM χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της καταρροής, του φτερνίσματος, του κνησμού της μύτης και του λαιμού και του πόνου ή του πυρετού που προκαλείται από αλλεργίες, το κοινό κρυολόγημα ή τη γρίπη.

Το Tylenol PM μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που δεν αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό φαρμάκων.

Tylenol PM παρενέργειες

Λάβετε επείγουσα ιατρική βοήθεια εάν έχετε σημεία αλλεργικής αντίδρασης: κνίδωση. δυσκολία στην αναπνοή? πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού σας.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ακεταμινοφαίνη μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή δερματική αντίδραση που μπορεί να αποβεί μοιραία. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν έχετε πάρει. ακεταμινοφαίνη στο παρελθόν και δεν είχε καμία αντίδραση. Σταματήστε να παίρνετε αυτό το φάρμακο και καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε ερυθρότητα του δέρματος ή εξάνθημα που εξαπλώνεται και προκαλεί φουσκάλες και ξεφλούδισμα. Εάν έχετε αυτό το είδος αντίδρασης, δεν πρέπει ποτέ να πάρετε ξανά κανένα φάρμακο που περιέχει φάρμακο που περιέχει. ακεταμινοφαίνη.

Το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το φάρμακο και καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε:

 • σοβαρή υπνηλία,
 • επώδυνη ή δύσκολη ούρηση? ή
 • προβλήματα με το συκώτι--απώλεια όρεξης, πόνος στο στομάχι (πάνω δεξιά πλευρά), κόπωση, κνησμός, σκούρα ούρα, κενώσεις αργίλου, ίκτερος (κιτρίνισμα του δέρματος ή μάτια).
 • Συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες του Tylenol PM μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • υπνηλία;
 • δυσκοιλιότητα;
 • μειωμένη ούρηση;
 • ξηροφθαλμία, θολή όραμα; ή
 • ξηρότητα στόματος, μύτης ή λαιμού.
 • Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα παρενεργειών και άλλες μπορεί να συμβούν. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στον FDA στο 1-800-FDA-1088.

  Πριν τη λήψη Tylenol PM

  Ρωτήστε έναν γιατρό πριν πάρετε φάρμακο που περιέχει ακεταμινοφαίνη εάν είχατε ποτέ ηπατική νόσο ή εάν πίνετε περισσότερα από 3 αλκοολούχα ποτά την ημέρα.

  Ρωτήστε έναν γιατρό ή φαρμακοποιό εάν αυτό το φάρμακο είναι ασφαλές για χρήση, εάν είχατε ποτέ:

 • ηπατική νόσο;
 • διογκωμένος προστάτης ή προβλήματα ούρησης,
 • άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), εμφύσημα ή άλλη αναπνευστική διαταραχή,
 • γλαύκωμα; ή
 • μια κατάσταση για την οποία παίρνετε βαρφαρίνη (Coumadin, Jantoven).
 • Ρωτήστε έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε. Η διφαινυδραμίνη μπορεί να επιβραδύνει την παραγωγή μητρικού γάλακτος.

  Συσχετίστε τα ναρκωτικά

  Τρόπος χρήσης Tylenol PM

  Χρησιμοποιήστε ακριβώς όπως υποδεικνύεται στην ετικέτα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Το Tylenol PM είναι μόνο για βραχυπρόθεσμη χρήση μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματά σας.

  Μην πάρετε περισσότερο Tylenol PM από το συνιστώμενο. Μια υπερβολική δόση ακεταμινοφαίνης μπορεί να βλάψει το συκώτι σας ή να προκαλέσει θάνατο. Η λήψη υπερβολικής ποσότητας διφαινυδραμίνης μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά καρδιακά προβλήματα, επιληπτικές κρίσεις, κώμα ή θάνατο.

  Το Tylenol PM δεν προορίζεται για χρήση σε άτομα ηλικίας κάτω των 12 ετών. Μην χρησιμοποιείτε το φάρμακο για να κάνετε ένα παιδί να νυστάζει. Μπορεί να προκληθεί θάνατος από την κακή χρήση αντιισταμινικών σε πολύ μικρά παιδιά.

  Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο για περισσότερο από 2 εβδομάδες για θεραπεία. προβλήματα ύπνου ή περισσότερο από 7 ημέρες για τη θεραπεία των συμπτωμάτων κρυολογήματος ή αλλεργίας.

  Καλέστε το γιατρό σας εάν εξακολουθείτε να έχετε πυρετό μετά από 3 ημέρες ή εξακολουθείτε να έχετε πόνο μετά από 10 ημέρες (ή 5 ημέρες εάν είστε 12-17 ετών). Καλέστε επίσης το γιατρό σας εάν τα συμπτώματά σας επιδεινωθούν ή εάν έχετε ερυθρότητα ή πρήξιμο.

  Εάν χρειάζεστε χειρουργική επέμβαση ή ιατρικές εξετάσεις, ενημερώστε τον γιατρό εγκαίρως εάν έχετε πάρει αυτό το φάρμακο τα τελευταία χρόνια ημέρες.

  Φυλάσσετε σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από υγρασία και ζέστη.

  Προειδοποιήσεις

  Χρησιμοποιήστε το Tylenol PM ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες. Μια υπερβολική δόση ακεταμινοφαίνης μπορεί να βλάψει το συκώτι σας ή να προκαλέσει θάνατο. Η λήψη υπερβολικής ποσότητας διφαινυδραμίνης μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά καρδιακά προβλήματα, επιληπτικές κρίσεις, κώμα ή θάνατο.

  Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο για να κάνετε ένα παιδί να νυστάζει. Αυτό το φάρμακο είναι δεν προορίζεται για χρήση σε άτομα κάτω των 12 ετών.

  Ρωτήστε έναν γιατρό ή φαρμακοποιό πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο που μπορεί να περιέχει ακεταμινοφαίνη ή διφαινυδραμίνη. Η υπερβολική λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρα υπερδοσολογία.

  Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ηπατικής βλάβης ενώ λαμβάνετε ακεταμινοφαίνη.

  Σταματήστε να παίρνετε αυτό το φάρμακο και καλέστε το γιατρό σας. γιατρός αμέσως εάν έχετε ερυθρότητα του δέρματος ή εξάνθημα που εξαπλώνεται και προκαλεί φουσκάλες και ξεφλούδισμα.

  Τι άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν Tylenol PM

  Ρωτήστε έναν γιατρό ή φαρμακοποιό προτού χρησιμοποιήσετε το Tylenol PM με άλλα φάρμακα, ειδικά φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία (όπως φάρμακα για οπιοειδή, φάρμακα ύπνου, μυοχαλαρωτικό ή φάρμακο για άγχος ή επιληπτικές κρίσεις). Ενημερώστε το γιατρό σας για όλα τα τρέχοντα φάρμακά σας και οποιοδήποτε φάρμακο ξεκινάτε ή σταματάτε να χρησιμοποιείτε. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, βιταμίνες και φυτικά προϊόντα. Δεν αναφέρονται όλες οι πιθανές αλληλεπιδράσεις εδώ.

  Αποποίηση ευθυνών

  Έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται από το Drugslib.com είναι ακριβείς, μέχρι -ημερομηνία και πλήρης, αλλά δεν παρέχεται καμία εγγύηση για το σκοπό αυτό. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται εδώ μπορεί να είναι ευαίσθητες στο χρόνο. Οι πληροφορίες του Drugslib.com έχουν συγκεντρωθεί για χρήση από επαγγελματίες υγείας και καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και επομένως το Drugslib.com δεν εγγυάται ότι οι χρήσεις εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι κατάλληλες, εκτός εάν ρητά αναφέρεται διαφορετικά. Οι πληροφορίες φαρμάκων του Drugslib.com δεν υποστηρίζουν φάρμακα, δεν κάνουν διάγνωση ασθενών ή συνιστούν θεραπεία. Οι πληροφορίες για τα φάρμακα του Drugslib.com είναι ένας ενημερωτικός πόρος που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αδειοδοτημένους επαγγελματίες υγείας στη φροντίδα των ασθενών τους ή/και να εξυπηρετούν τους καταναλωτές που βλέπουν αυτήν την υπηρεσία ως συμπλήρωμα και όχι ως υποκατάστατο της τεχνογνωσίας, των δεξιοτήτων, της γνώσης και της κρίσης της υγειονομικής περίθαλψης επαγγελματίες.

  Η απουσία προειδοποίησης για ένα δεδομένο φάρμακο ή συνδυασμό φαρμάκων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για οποιονδήποτε δεδομένο ασθενή. Το Drugslib.com δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που παρέχει το Drugslib.com. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα φάρμακα που παίρνετε, συμβουλευτείτε το γιατρό, τη νοσοκόμα ή τον φαρμακοποιό σας.

  Δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά