Tylenol PM

Nume generic: Acetaminophen And Diphenhydramine
Clasa de medicamente: Combinații de analgezice

Utilizarea Tylenol PM

Acetaminofenul este un calmant al durerii și un reducător de febră. Difenhidramina este un antihistaminic.

Tylenol PM este un medicament combinat utilizat pentru a trata insomnia ocazională asociată cu dureri minore. Tylenol PM nu este utilizat în tratarea insomniei fără durere sau a problemelor de somn care apar des.

Tylenol PM este, de asemenea, utilizat pentru a trata dureri minore, cum ar fi dureri de cap, dureri de spate, dureri articulare sau musculare, dinți. durere sau crampe menstruale.

Tylenol PM este, de asemenea, utilizat pentru a trata curgerea nasului, strănutul, mâncărimea nasului și gâtului și durerea sau febra cauzate de alergii, răceală comună sau gripă.

Tylenol PM poate fi utilizat și în scopuri care nu sunt enumerate în acest ghid de medicamente.

Tylenol PM efecte secundare

Solicitați ajutor medical de urgență dacă aveți semne ale unei reacții alergice: urticarie; respirație dificilă; umflarea feței, buzelor, limbii sau gâtului.

În cazuri rare, acetaminofenul poate provoca o reacție cutanată severă care poate fi fatală. Acest lucru poate apărea chiar dacă ați luat acetaminofen în trecut și nu a avut nicio reacție. Începeți să luați acest medicament și sunați imediat medicul dumneavoastră dacă aveți înroșire a pielii sau o erupție cutanată care se răspândește și provoacă vezicule și descuamare. Dacă aveți acest tip de reacție, nu trebuie să mai luați niciodată niciun medicament care conține acetaminofen.

Medicamentul poate provoca reacții adverse grave. Opriți utilizarea medicamentului și sunați imediat medicului dumneavoastră dacă aveți:

 • somnolență severă;
 • dureros sau urinare dificilă; sau
 • probleme hepatice - pierderea poftei de mâncare, dureri de stomac (partea dreaptă sus), oboseală, mâncărime, urină închisă la culoare, scaune de culoarea argilei, icter (îngălbenirea pielii sau ochii).
 • Efectele secundare frecvente ale Tylenol PM pot include:

 • somnolență;
 • constipație;
 • scăderea urinării;
 • ochi uscați, încețoșați viziune; sau
 • uscăciunea gurii, nasului sau gâtului.
 • Aceasta nu este o listă completă a efectelor secundare, iar altele pot apar. Apelați la medicul dumneavoastră pentru sfaturi medicale despre efectele secundare. Puteți raporta reacțiile adverse la FDA la 1-800-FDA-1088.

  Înainte de a lua Tylenol PM

  Adresați-vă unui medic înainte de a lua un medicament care conține acetaminofen dacă ați avut vreodată boală hepatică sau dacă beți mai mult de 3 băuturi alcoolice pe zi.

  Adresați-vă unui medic sau farmacistului dacă acest medicament este sigur de utilizat dacă ați avut vreodată:

 • boală hepatică;
 • o prostată mărită sau probleme cu urinarea;
 • astm, boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), emfizem sau altă tulburare respiratorie;
 • glaucom; sau
 • o afecțiune pentru care luați warfarină (Coumadin, Jantoven).
 • Adresați-vă medicului înainte de a utiliza acest medicament dacă sunteți gravidă sau alăptați. Difenhidramina poate încetini producția de lapte matern.

  Relaționați drogurile

  Cum se utilizează Tylenol PM

  Utilizați exact conform instrucțiunilor de pe etichetă sau așa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Tylenol PM este numai pentru utilizare pe termen scurt până când simptomele dumneavoastră dispar.

  Nu luați mai mult Tylenol PM decât este recomandat. O supradoză de acetaminofen vă poate afecta ficatul sau poate provoca moartea. Luarea prea multă difenhidramină poate duce la probleme grave ale inimii, convulsii, comă sau deces.

  Tylenol PM nu este destinat utilizării persoanelor sub 12 ani. Nu utilizați medicamentul pentru a face un copil somnoros. Moartea poate apărea din cauza abuzului de antihistaminice la copiii foarte mici.

  Nu utilizați acest medicament mai mult de 2 săptămâni pentru a trata probleme de somn, sau mai mult de 7 zile pentru a trata simptomele răcelii sau alergice.

  Apelați medicul dacă mai aveți febră după 3 zile sau dacă mai aveți dureri după 10 zile (sau 5 zile dacă sunteți 12-17 ani). De asemenea, sunați medicului dumneavoastră dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau dacă aveți orice roșeață sau umflare.

  Dacă aveți nevoie de o intervenție chirurgicală sau de analize medicale, spuneți-i medicului din timp dacă ați luat acest medicament în ultimele câteva ore. zile.

  A se pastra la temperatura camerei ferit de umiditate si caldura.

  Avertizări

  Folosiți Tylenol PM exact conform instrucțiunilor. O supradoză de acetaminofen vă poate afecta ficatul sau poate provoca moartea. Luarea prea multă difenhidramină poate duce la probleme grave ale inimii, convulsii, comă sau deces.

  Nu utilizați acest medicament pentru a face somnoros copilului. Acest medicament este A nu se utiliza la persoanele cu vârsta mai mică de 12 ani.

  Adresați-vă unui medic sau farmacistului înainte de a utiliza orice alt medicament care poate conține acetaminofen sau difenhidramină. Luarea prea mult din oricare dintre medicamente poate duce la o supradoză fatală.

  Consumul de alcool poate crește riscul de afectare a ficatului în timpul tratamentului cu acetaminofen.

  Începeți să luați acest medicament și sunați la dumneavoastră. medicul imediat dacă aveți înroșire a pielii sau o erupție cutanată care se răspândește și provoacă vezicule și descuamare.

  Ce alte medicamente vor afecta Tylenol PM

  Adresați-vă unui medic sau farmacistului înainte de a utiliza Tylenol PM împreună cu orice alte medicamente, în special medicamente care pot provoca somnolență (cum ar fi medicamente opioide, medicamente pentru somn, un relaxant muscular sau medicamente pentru anxietate sau convulsii). Spuneți medicului dumneavoastră despre toate medicamentele dumneavoastră curente și despre orice medicament pe care începeți sau încetați să îl utilizați. Acestea includ medicamentele eliberate pe bază de rețetă și fără prescripție medicală, vitaminele și produsele pe bază de plante. Nu toate interacțiunile posibile sunt enumerate aici.

  Declinare de responsabilitate

  S-au depus toate eforturile pentru a se asigura că informațiile furnizate de Drugslib.com sunt exacte, actualizate -data și completă, dar nu se face nicio garanție în acest sens. Informațiile despre medicamente conținute aici pot fi sensibile la timp. Informațiile Drugslib.com au fost compilate pentru a fi utilizate de către practicienii din domeniul sănătății și consumatorii din Statele Unite și, prin urmare, Drugslib.com nu garantează că utilizările în afara Statelor Unite sunt adecvate, cu excepția cazului în care se indică altfel. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com nu susțin medicamente, nu diagnostichează pacienții și nu recomandă terapie. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com sunt o resursă informațională concepută pentru a ajuta practicienii autorizați din domeniul sănătății în îngrijirea pacienților lor și/sau pentru a servi consumatorilor care văd acest serviciu ca un supliment și nu un substitut pentru expertiza, abilitățile, cunoștințele și raționamentul asistenței medicale. practicieni.

  Lipsa unui avertisment pentru un anumit medicament sau combinație de medicamente nu trebuie în niciun fel interpretată ca indicând faptul că medicamentul sau combinația de medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru un anumit pacient. Drugslib.com nu își asumă nicio responsabilitate pentru niciun aspect al asistenței medicale administrat cu ajutorul informațiilor furnizate de Drugslib.com. Informațiile conținute aici nu sunt destinate să acopere toate utilizările posibile, instrucțiunile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Dacă aveți întrebări despre medicamentele pe care le luați, consultați medicul, asistenta sau farmacistul.

  Cuvinte cheie populare