Vibativ

Nume generic: Telavancin
Clasa de medicamente: Antibiotice glicopeptidice

Utilizarea Vibativ

Vibativ este un medicament antibacterian eliberat pe bază de rețetă, utilizat singur sau împreună cu alte medicamente, pentru a trata adulții cu anumite tipuri de infecții bacteriene.

Vibativ este utilizat pentru a trata infecțiile severe ale pielii.

Telavancin este, de asemenea, utilizat pentru a trata pneumonia cauzată de bacterii într-un cadru spitalicesc sau pneumonia care se poate dezvolta în timpul utilizării unui ventilator (mașină de respirație artificială).

Vibativ este o injecție administrată prin perfuzie intravenoasă.

p>

Vibativ efecte secundare

Unele reacții adverse pot apărea în timpul injectării. Spuneți îngrijitorului dumneavoastră dacă simțiți mâncărime sau furnicături, sau aveți o erupție roșie în timpul injectării.

Solicitați asistență medicală de urgență dacă aveți semne ale unei reacții alergice la Vibativ: urticarie; bătăi rapide ale inimii; respirație dificilă, leșin; umflarea feței, buzelor, limbii sau gâtului.

Apelați imediat medicul dacă aveți:

 • dureri severe de stomac, diaree apoasă sau sângeroase (chiar dacă apare la câteva luni după ultima doză);
 • bătăi rapide sau puternice ale inimii, fluturare în piept, dificultăți de respirație și amețeli bruște (ca și cum ați leșina) ); sau
 • semne ale problemelor cu rinichii - urinat puțin sau deloc, umflare la glezne sau picioare, creștere în greutate sau urină care pare spumoasă.
 • Efectele secundare frecvente ale Vibativ pot include:

 • urină spumoasă;
 • greață, vărsături;
 • diaree; sau
 • modificări ale simțului gustului.
 • Aceasta nu este o listă completă de efecte secundare și pot apărea altele. . Apelați la medicul dumneavoastră pentru sfaturi medicale despre efectele secundare. Puteți raporta reacțiile adverse la FDA la 1-800-FDA-1088.

  Înainte de a lua Vibativ

  Nu trebuie să utilizați Vibativ dacă sunteți alergic la telavancină sau dacă utilizați și un anumit tip de heparină.

  Unele persoane pot prezenta un risc mai mare de deces din cauza utilizării televancinei în comparație cu un alt antibiotic numit vancomicină. Acest risc a fost cel mai mare la persoanele cu probleme renale preexistente care folosesc Vibativ pentru a trata pneumonia pe care o dezvoltaseră în timpul spitalului.

  Pentru a vă asigura că Vibativ este sigur pentru dumneavoastră, spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți:

 • probleme renale;
 • diabet;
 • boală cardiacă, hipertensiune arterială;
 • sindromul QT lung (la tine sau la un membru al familiei);
 • dacă sunteți alergic la vancomicină; sau
 • dacă aveți teste de rutină „INR” sau timp de protrombină.
 • Dacă puteți rămâne gravidă, este posibil să aveți nevoie de un test de sarcină înainte de a începe să utilizați Vibativ. Sunteți considerată capabilă să rămâneți gravidă, cu excepția cazului în care aveți insuficiență ovariană, ați suferit o ligatură a trompelor sau histerectomie sau ați fost la menopauză sau nu ați avut menstruație în 2 ani.

  Este posibil să nu puteți utiliza Vibativ dacă sunteți însărcinată. În studiile pe animale, telavancina a cauzat malformații congenitale. Cu toate acestea, nu se știe dacă aceste efecte ar avea loc la oameni. Utilizați un control al nașterii eficient pentru a preveni sarcina și spuneți medicului dumneavoastră dacă rămâneți gravidă.

  Dacă sunteți însărcinată, numele dumneavoastră poate fi trecut într-un registru de sarcini pentru a urmări efectele telavancinei asupra copilului.

  Este posibil să nu fie sigur să alăptați în timp ce utilizați Vibativ. Întrebați medicul dumneavoastră despre orice risc.

  Relaționați drogurile

  Cum se utilizează Vibativ

  Folosiți Vibativ exact așa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Urmați toate instrucțiunile de pe eticheta de prescripție și citiți toate ghidurile de medicamente sau fișele de instrucțiuni. .

  Vibativ se administrează sub formă de perfuzie într-o venă. Un furnizor de asistență medicală vă va administra prima doză și vă poate învăța cum să utilizați singur medicamentul corect.

  Vibativ este de obicei administrat o dată la 24 de ore, timp de 7 până la 21 de zile. Acest medicament trebuie administrat lent, iar completarea perfuziei poate dura cel puțin 1 oră. Urmați cu mare atenție instrucțiunile de dozare ale medicului dumneavoastră.

  Vibativ trebuie amestecat cu un lichid (diluant) și apoi diluat într-o pungă IV înainte de a-l utiliza. Citiți și urmați cu atenție orice instrucțiuni de utilizare furnizate împreună cu medicamentul dumneavoastră. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă nu înțelegeți aceste instrucțiuni.

  Pregătiți o injecție numai când sunteți gata să o administrați. Nu utilizați dacă medicamentul conține particule. Apelați farmacistul pentru un medicament nou.

  Vă trebui verificată funcția rinichilor înainte, în timpul și după tratamentul cu Vibativ.

  Acest medicament poate afecta rezultatele anumitor teste medicale. Spuneți oricărui medic care vă tratează că utilizați acest medicament.

  Utilizați acest medicament pentru întreaga perioadă de timp prescrisă, chiar dacă simptomele dumneavoastră se ameliorează rapid. Omiterea dozelor vă poate crește riscul de infecție rezistentă la medicamente. Vibativ nu va trata o infecție virală, cum ar fi gripa sau o răceală obișnuită.

  Păstrați fiolele neutilizate la frigider.

  După amestecarea diluant într-un flacon, puteți păstra flaconul la temperatura camerei timp de până la 12 ore înainte de a dilua în continuare amestecul într-o pungă IV și de a administra injecția. Dacă păstrați flaconul la frigider, trebuie să îl diluați în continuare și să îl utilizați în decurs de 7 zile.

  Soluția finală amestecată din punga IV poate fi păstrată congelată până la 32 de zile la temperaturi cuprinse între 14 grade și -22 grade Fahrenheit (-10 grade și -30 grade Celsius).

  Fiecare. flaconul (sticla) este pentru o singură utilizare. Aruncați-l după o singură utilizare, chiar dacă înăuntru a mai rămas medicament.

  Folosiți un ac și o seringă o singură dată și apoi puneți-le într-un recipient pentru obiecte ascuțite rezistente la perforare. Respectați legile de stat sau locale cu privire la modul de eliminare a acestui recipient. Nu lăsați-l la îndemâna copiilor și a animalelor de companie.

  Avertizări

  Unele persoane pot prezenta un risc mai mare de deces din cauza utilizării Vibativ în comparație cu un alt antibiotic numit vancomicină, în special persoanele cu probleme renale care utilizează Vibativ pentru pneumonia care se poate dezvolta în timpul spitalului.

  Este posibil să nu puteți utiliza Vibativ dacă sunteți gravidă. În studiile pe animale, telavancina a provocat malformații congenitale. Este posibil să fie necesar să faceți un test de sarcină negativ înainte de a începe acest tratament.

  Pentru a vă asigura că Vibativ este sigur pentru dumneavoastră, spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți antecedente de probleme cu rinichii. Funcția rinichilor dumneavoastră va trebui verificată în timp ce primiți acest medicament. Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveți semne de probleme cu rinichii: urinare redusă sau deloc, umflare la glezne sau picioare, creștere în greutate sau urină care pare spumoasă.

  Apelați imediat medicul dacă aveți o efect secundar grav, cum ar fi diaree apoasă sau sângeroasă, confuzie, sete, umflare sau senzație de dispnee.

  Ce alte medicamente vor afecta Vibativ

  Telavancina vă poate afecta rinichii sau poate provoca o problemă gravă a inimii. Riscul dumneavoastră poate fi mai mare dacă utilizați și alte medicamente pentru infecții, astm, probleme cardiace, hipertensiune arterială, depresie, boli mintale. , cancer, malaria, HIV, osteoporoza, respingerea transplantului de organe, tulburări intestinale sau durere sau artrită (inclusiv Advil, Motrin și Aleve).

  Spuneți medicului dumneavoastră despre toate celelalte medicamente, în special:

 • un diuretic sau „pastilă de apă”;
 • medicament pentru ritmul cardiac;
 • un diluant al sângelui - warfarină, Coumadin, Jantoven;
 • anumite medicamente pentru inimă sau tensiune arterială - Benazepril, Candesartan, Captopril, enalapril, irbesartan, lisinopril, losartan, olmesartan, telmisartan, trandolapril, valsartan și altele; sau
 • AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) - aspirină, ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve), celecoxib, diclofenac, indometacin , meloxicam și altele.
 • Această listă nu este completă. Alte medicamente pot interacționa cu telavancin, inclusiv medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală și fără prescripție medicală, vitaminele și produsele pe bază de plante. Nu toate interacțiunile medicamentoase posibile sunt enumerate aici.

  Declinare de responsabilitate

  S-au depus toate eforturile pentru a se asigura că informațiile furnizate de Drugslib.com sunt exacte, actualizate -data și completă, dar nu se face nicio garanție în acest sens. Informațiile despre medicamente conținute aici pot fi sensibile la timp. Informațiile Drugslib.com au fost compilate pentru a fi utilizate de către practicienii din domeniul sănătății și consumatorii din Statele Unite și, prin urmare, Drugslib.com nu garantează că utilizările în afara Statelor Unite sunt adecvate, cu excepția cazului în care se indică altfel. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com nu susțin medicamente, nu diagnostichează pacienții și nu recomandă terapie. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com sunt o resursă informațională concepută pentru a ajuta practicienii autorizați din domeniul sănătății în îngrijirea pacienților lor și/sau pentru a servi consumatorilor care văd acest serviciu ca un supliment și nu un substitut pentru expertiza, abilitățile, cunoștințele și raționamentul asistenței medicale. practicieni.

  Lipsa unui avertisment pentru un anumit medicament sau combinație de medicamente nu trebuie în niciun fel interpretată ca indicând faptul că medicamentul sau combinația de medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru un anumit pacient. Drugslib.com nu își asumă nicio responsabilitate pentru niciun aspect al asistenței medicale administrat cu ajutorul informațiilor furnizate de Drugslib.com. Informațiile conținute aici nu sunt destinate să acopere toate utilizările posibile, instrucțiunile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Dacă aveți întrebări despre medicamentele pe care le luați, consultați medicul, asistenta sau farmacistul.

  Cuvinte cheie populare