Vibegron

Generieke naam: Vibegron
Merknamen: Gemtesa
Doseringsvorm: orale tablet
Geneesmiddelklasse: Urine-krampstillers

Gebruik van Vibegron

Vibegron is een soort medicijn dat een bèta-3-agonist wordt genoemd. Het wordt gebruikt om een ​​overactieve blaas te behandelen. Een overactieve blaas is een aandoening die een frequente en plotselinge drang tot urineren veroorzaakt die moeilijk onder controle te houden is.

Vibegron werkt door bèta-3-adrenerge receptoren in de blaas te activeren. Hierdoor ontspant de hoofdspier in de blaaswand – de gladde spier van de detrusor – terwijl de blaas zich vult. Door ontspanning van de gladde spier van de detrusor kunt u meer urine in uw blaas vasthouden, wat helpt de symptomen van een overactieve blaas te behandelen

Vibegron werd in december 2020 goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en gelanceerd onder de merknaam Gemtesa het jaar daarop.

Vibegron bijwerkingen

Vibegron kan ernstige bijwerkingen veroorzaken, waaronder:

 • onvermogen om uw blaas te legen (urineretentie). Vibegron kan de kans vergroten dat u uw blaas niet kunt legen, vooral als u een obstructie van de blaasuitgang heeft of als u andere geneesmiddelen gebruikt voor de behandeling van een overactieve blaas. Vertel het uw arts onmiddellijk als u uw blaas niet kunt legen.
 • De meest voorkomende bijwerkingen van vibegron zijn:

 • urineweginfectie
 • hoofdpijn
 • verstopte neus, keelpijn of loopneus
 • diarree
 • misselijkheid
 • infectie van de bovenste luchtwegen
 • Dit zijn niet alle mogelijke bijwerkingen van vibegron. Vraag uw arts of apotheker voor meer informatie.

  Bel uw arts voor medisch advies over bijwerkingen. U kunt bijwerkingen melden aan de FDA op 1-800-FDA-1088.

  Voordat u neemt Vibegron

  Vertel het uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden. Het is niet bekend of vibegron schadelijk is voor uw ongeboren baby.

  Vertel uw arts als u borstvoeding geeft of van plan bent borstvoeding te geven. Het is niet bekend of vibegron in de moedermelk terechtkomt. Praat met uw arts over de beste manier om uw baby te voeden als u vibegron gebruikt.

  Breng medicijnen in verband

  Hoe te gebruiken Vibegron

  De aanbevolen dosis vibegron is één tablet van 75 mg eenmaal daags.

  Zie de volledige voorschrijfinformatie voor meer informatie over de dosering van vibegron.

  Welke andere medicijnen zullen invloed hebben Vibegron

  Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, inclusief receptgeneesmiddelen en zelfzorggeneesmiddelen, vitamines en kruidensupplementen.

  Vertel uw arts vooral als u medicijnen gebruikt die digoxine bevatten. Uw bloedspiegels van digoxine moeten vóór, tijdens en na de behandeling met vibegron worden gecontroleerd, omdat de behandeling met vibegron de dosis digoxine die u moet innemen kan beïnvloeden.

  Ken welke medicijnen u gebruikt. Houd er een lijst van bij, zodat u deze aan uw arts en apotheker kunt laten zien als u een nieuw geneesmiddel krijgt.

  Disclaimer

  Er is alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de informatie die wordt verstrekt door Drugslib.com accuraat en up-to-date is -datum en volledig, maar daarvoor wordt geen garantie gegeven. De hierin opgenomen geneesmiddelinformatie kan tijdgevoelig zijn. De informatie van Drugslib.com is samengesteld voor gebruik door zorgverleners en consumenten in de Verenigde Staten en daarom garandeert Drugslib.com niet dat gebruik buiten de Verenigde Staten gepast is, tenzij specifiek anders aangegeven. De geneesmiddeleninformatie van Drugslib.com onderschrijft geen geneesmiddelen, diagnosticeert geen patiënten of beveelt geen therapie aan. De geneesmiddeleninformatie van Drugslib.com is een informatiebron die is ontworpen om gelicentieerde zorgverleners te helpen bij de zorg voor hun patiënten en/of om consumenten te dienen die deze service zien als een aanvulling op en niet als vervanging voor de expertise, vaardigheden, kennis en beoordelingsvermogen van de gezondheidszorg. beoefenaars.

  Het ontbreken van een waarschuwing voor een bepaald medicijn of een bepaalde medicijncombinatie mag op geen enkele manier worden geïnterpreteerd als een indicatie dat het medicijn of de medicijncombinatie veilig, effectief of geschikt is voor een bepaalde patiënt. Drugslib.com aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor enig aspect van de gezondheidszorg die wordt toegediend met behulp van de informatie die Drugslib.com verstrekt. De informatie in dit document is niet bedoeld om alle mogelijke toepassingen, aanwijzingen, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen, geneesmiddelinteracties, allergische reacties of bijwerkingen te dekken. Als u vragen heeft over de medicijnen die u gebruikt, neem dan contact op met uw arts, verpleegkundige of apotheker.

  Populaire trefwoorden