Vistogard

Általános név: Uridine Triacetate

Használata Vistogard

A Vistogard úgy fejti ki hatását, hogy lelassítja a bizonyos daganatellenes gyógyszerek (kapecitabin vagy fluorouracil) által okozott sejtkárosodást.

A Vistogard-ot kapecitabin vagy fluorouracil túladagolásának kezelésére használják.

Vistogard vészhelyzetben a capecitabin vagy a fluorouracil által okozott életveszélyes mellékhatások kezelésére is használják. Ez magában foglalja a szívre, az idegrendszerre, a gyomorra, a belekre vagy a vérsejtekre gyakorolt ​​hatásokat.

Ez a gyógyszer beadható a túladagolás tüneteinek megjelenése előtt. A Vistogard-kezelést azonban az utolsó kapecitabin vagy fluorouracil bevétele után 96 órán belül el kell kezdeni.

Vistogard mellékhatások

Kérjen sürgősségi orvosi segítséget, ha allergiás reakció jelei vannak a Vistogard-ra: csalánkiütés, viszketés; nehéz légzés; az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzanata.

A Vistogard gyakori mellékhatásai a következők lehetnek:

 • hányinger;
 • <

  hányás; vagy

 • hasmenés.
 • Ez nem a mellékhatások teljes listája, és egyéb mellékhatások is előfordulhatnak. Hívja orvosát orvosi tanácsért a mellékhatásokkal kapcsolatban. A mellékhatásokat bejelentheti az FDA-nak: 1-800-FDA-1088.

  Szedés előtt Vistogard

  A Vistogard alkalmazása előtt tájékoztassa kezelőorvosát minden egészségügyi állapotáról vagy allergiájáról, valamint az összes használt gyógyszerről. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy nem tudja használni a Vistogard-ot, vagy szükség lehet az adag módosítására vagy különleges óvintézkedésekre.

  Nem ismert, hogy a Vistogard károsítja-e a születendő babát. Mondja el kezelőorvosának, ha terhes vagy terhességet tervez.

  Nem ismert, hogy az uridin-triacetát bejut-e az anyatejbe, vagy károsíthatja-e a szoptatott babát. Mondja el orvosának, ha szoptat.

  Hogyan kell használni Vistogard

  A Vistogard szokásos felnőtt adagja fluorouracil/Capecitabine túladagolás esetén:

  10 gramm (1 csomag) szájon át 6 óránként 20 adaghoz Megjegyzés: Minden adagot 3 adaggal kell összekeverni. 4 uncia lágy ételekhez, például almaszószhoz, pudinghoz vagy joghurthoz, és 30 percen belül lenyeljük 4 uncia vízzel együtt. Alkalmazás: Fluorouracil vagy capecitabin túladagolás sürgősségi kezelése a tünetek jelenlététől függetlenül, vagy olyan betegeknél, akiknél korai, súlyos vagy életveszélyes, a szív- vagy központi idegrendszert érintő toxicitás és/vagy korai, szokatlanul súlyos toxicitás jelentkezik. mellékhatások (pl. gasztrointesztinális toxicitás és/vagy neutropenia) a fluorouracil vagy capecitabin beadását követő 96 órán belül.

  A Vistogard szokásos felnőtt adagja szájüregi aciduria esetén:

  Kezdő adag: 60 mg/kg szájon át naponta egyszer Fenntartó adag: Növelje az adagot 120 mg/ttkg-ra, naponta egyszer szájon át a nem megfelelő hatékonyság miatt, mint például a következők valamelyikének előfordulása esetén: - Marad a vizeletben az orotsav szintje. a normál vagy a betegnél várható tartomány fölé emelkedik; -örökletes orotic aciduria által érintett laboratóriumi értékek (pl. vörösvérsejt- vagy fehérvérsejt-indexek) romlást mutatnak; -a betegség egyéb jeleinek vagy tüneteinek súlyosbodása. Maximális adag: 8 gramm szájon át naponta egyszer Megjegyzések: Azon betegeknek, akiknél 2 gramm (3/4 teáskanál) többszörös adagot igényelnek, a teljes gyógyszercsomag(ok) beadhatók súlymérés vagy mérés nélkül. Használat: Örökletes orotic aciduria kezelése

  Fluorouracil/Capecitabine túladagolás esetén szokásos gyermekgyógyászati ​​adag:

  6,2 gramm/m2 BSA szájon át 6 óránként 20 adagig Maximum Adagolás: 10 gramm adagonként Megjegyzések: - Mérje meg az adagot egy legalább 0,1 gramm pontosságú skála vagy egy beosztásos teáskanál 1/4 teáskanál pontossággal. -Minden adagot össze kell keverni 3-4 uncia lágy ételekkel, például almaszósszal, pudinggal vagy joghurttal, és 30 percen belül le kell nyelni 4 uncia vízzel együtt. - A fel nem használt granulátumot ki kell dobni, és nem szabad későbbi adagoláshoz felhasználni. - Korlátozott számú klinikai adat arra utal, hogy a válasz és a biztonságosság hasonló gyermek- és felnőtt betegeknél. Alkalmazás: Fluorouracil vagy capecitabin túladagolás sürgősségi kezelése a tünetek jelenlététől függetlenül, vagy olyan betegeknél, akiknél korai, súlyos vagy életveszélyes, a szív- vagy központi idegrendszert érintő toxicitás és/vagy korai, szokatlanul súlyos toxicitás jelentkezik. mellékhatások (pl. gasztrointesztinális toxicitás és/vagy neutropenia) a fluorouracil vagy capecitabin beadását követő 96 órán belül.

  Szokásos gyermekgyógyászati ​​adag szájüregi aciduria esetén:

  Kezdő adag: 60 mg/kg szájon át naponta egyszer Fenntartó adag: Növelje az adagot 120 mg/ttkg-ra, naponta egyszer szájon át, ha nem elég hatékony, mint például a következők valamelyikének előfordulása esetén: - A vizeletben lévő orotsav szintje a normál felett marad. vagy a beteg számára szokásos vagy elvárt tartomány fölé emelkedik; -örökletes orotic aciduria által érintett laboratóriumi értékek (pl. vörösvérsejt- vagy fehérvérsejt-indexek) romlást mutatnak; -a betegség egyéb jeleinek vagy tüneteinek súlyosbodása. Maximális adag: 8 gramm szájon át naponta egyszer Megjegyzések: -Ez a gyógyszer keverhető tejjel vagy csecsemőtápszerrel legfeljebb 2 grammot (3/4 teáskanál) kapó betegek számára; A beadási utasításokért olvassa el a gyártó termékinformációit. - Azoknak a betegeknek, akiknek 2 grammos (3/4 teáskanál) többszörös adagra van szükségük, a teljes gyógyszercsomag(ok) beadhatók súlymérés vagy mérés nélkül. Használata: Örökletes orotic aciduria

  kezelése

  Figyelmeztetések

  Ez a gyógyszeres kezelési útmutató a Vistogard márkájú uridin-triacetátról nyújt információkat. A Xuriden az uridin-triacetát egy másik márkája, amelyre ez a gyógyszeres kezelési útmutató nem tér ki.

  Kövesse a gyógyszer címkéjén és csomagolásán található utasításokat. Tájékoztassa minden egészségügyi szolgáltatóját minden egészségügyi állapotáról, allergiájáról és az összes használt gyógyszeréről.

  Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Vistogard

  Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek az uridin-triacetáttal, beleértve a vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszereket, vitaminokat és növényi termékeket. Tájékoztassa minden egészségügyi szolgáltatóját az összes jelenleg használt gyógyszerről, és minden olyan gyógyszerről, amelyet elkezd vagy abbahagy.

  Felelősség kizárása

  Minden erőfeszítést megtettünk annak érdekében, hogy a Drugslib.com által közölt információk pontosak és naprakészek legyenek - dátum, és teljes, de erre nem vállalunk garanciát. Az itt található gyógyszerinformációk időérzékenyek lehetnek. A Drugslib.com információit egészségügyi szakemberek és fogyasztók számára állítottuk össze az Egyesült Államokban, ezért a Drugslib.com nem garantálja, hogy az Egyesült Államokon kívüli felhasználás megfelelő, kivéve, ha kifejezetten másként jelezzük. A Drugslib.com gyógyszerinformációi nem támogatják a gyógyszereket, nem diagnosztizálnak betegeket, és nem ajánlanak terápiát. A Drugslib.com gyógyszerinformációi egy információs forrás, amelynek célja, hogy segítse az engedéllyel rendelkező egészségügyi szakembereket betegeik ellátásában és/vagy olyan fogyasztók kiszolgálására, akik ezt a szolgáltatást az egészségügyi szakértelem, készség, tudás és megítélés kiegészítéseként, nem pedig helyettesítőjeként tekintik. gyakorló szakemberek.

  Az adott gyógyszerre vagy gyógyszerkombinációra vonatkozó figyelmeztetés hiánya semmiképpen sem értelmezhető úgy, hogy a gyógyszer vagy gyógyszerkombináció biztonságos, hatékony vagy megfelelő az adott beteg számára. A Drugslib.com nem vállal felelősséget a Drugslib.com által biztosított információk segítségével nyújtott egészségügyi ellátás egyetlen aspektusáért sem. Az itt található információk nem terjednek ki minden lehetséges felhasználásra, útmutatásra, óvintézkedésre, figyelmeztetésre, gyógyszerkölcsönhatásra, allergiás reakcióra vagy káros hatásra. Ha kérdése van az Ön által szedett gyógyszerekkel kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, ápolónőjét vagy gyógyszerészét.

  Népszerű kulcsszavak