Gyógyszerészeti hírek és cikkek

Átfogó és naprakész gyógyszerhírek a fogyasztók és az egészségügyi szakemberek számára egyaránt.

A Puerto Rico-i C-szekciók elérték az összes születés 50,5 százalékát 2022-ben

Az Egyesült Államok Betegségügyi Központja által közzétett januári adatfelvétel szerint a császármetszéssel szült szülések aránya Puerto Ricóban elérte az összes születés 50,5 százalékát 2022-ben.

A robogósérülések előfordulása 2016-ról 2020-ra nőtt

Egy tanulmányi publikáció szerint a robogósérülések előfordulása 2016-ról 2020-ra nőtt, és a robogóval megsérült betegek gyakrabban esnek át kisebb műtéteken.

A stroke előfordulási gyakorisága csökken a feketéknél, fehéreknél az Egyesült Államokban

Egy január 1-jén online közzétett tanulmány szerint a stroke előfordulása csökken a fekete-fehér felnőttek körében az Egyesült Államok lakosságában, de az egyenlőtlenségek továbbra is fennállnak.

A súlycsökkentő termék használatának elterjedtsége 5,5 százalék a tizenéveseknél

Összességében a serdülők 5,5 százaléka használ súlycsökkentő termékeket, ami a lányok körében gyakoribb, derül ki egy szisztematikus áttekintésből és metaanalízisből, amelyet online tettek közzé J.

Csökkentett fájdalom a célizom újraidegzésével amputációkor

Az amputáción áteső betegeknél a célzott izom-reinnerváció (TMR) az amputáció idején javítja a fájdalompontszámot és csökkenti a neuroma kialakulásának sebességét

Miközben a hóviharok letörnek, maradjon biztonságban a szén-monoxid veszélyeitől

PGMA G300-2018 és UL 2201. Becslések szerint 87, illetve 100 %-kal csökkentik a CO-mérgezés okozta halálozások számát. Az UL 2201 tanúsítvánnyal rendelkező modellek csökkentett CO-kibocsátással rendelkeznek

Ördögi kör: a depresszió és a súlygyarapodás gyakran együtt jár

Egy új tanulmány megállapította, hogy egy depressziós roham testtömeg-emelkedést okozhat az elhízással küszködők körében.

A nagy dózisú glükokortikoidok nem jobbak, mint az alacsony dózisok hirtelen hallásvesztésre

Az idiopátiás hirtelen szenzorineurális halláscsökkenésben (ISSNHL) szenvedő betegeknél a szisztémás, nagy dózisú glükokortikoid terápia nem jobb, mint az alacsonyabb dózisú kezelés.

Korábbi állapotok minden tachycardiás betegnél a COVID-19 vakcina beadása után

A COVID-19 vakcinázást követően posturális ortosztatikus tachycardia szindrómában (POTS) szenvedő betegek mindegyikének vannak már meglévő állapotai – derül ki egy tanulmány szerint.

Az antropometriai + biokémiai markerek segíthetik a terhességi cukorbetegség diagnosztizálását

A terhességi súly és a biokémiai markerek kombinációja javíthatja a terhességi diabetes mellitus (GDM) diagnosztizálását egy áttekintési publikáció szerint.

Népszerű kulcsszavak