Visudyne

Γενικό όνομα: Verteporfin
Κατηγορία φαρμάκων: Διάφορα αντινεοπλασματικά

Χρήση του Visudyne

Το Visudyne δρα ενισχύοντας την ευαισθησία του ματιού στο φως. Αυτό το φάρμακο επηρεάζει τα μη φυσιολογικά αιμοφόρα αγγεία του οφθαλμού.

Το Visudyne χρησιμοποιείται μαζί με τη θεραπεία με "φωτοδυναμικό" φως λέιζερ για τη θεραπεία διαταραχών των αιμοφόρων αγγείων στο μάτι που προκαλούνται από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και άλλες οφθαλμικές παθήσεις.

p>Το Visudyne μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που δεν αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό φαρμάκων.

Visudyne παρενέργειες

Λάβετε επείγουσα ιατρική βοήθεια εάν έχετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια αλλεργικής αντίδρασης: κνίδωση. δυσκολία αναπνοής; ιδρώνοντας; ζάλη; πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού σας.

Ενημερώστε αμέσως τους φροντιστές σας εάν έχετε:

 • σοβαρή μείωση της όρασης;
 • ξαφνικός και έντονος πόνος;
 • σοβαρή ερυθρότητα ή άλλος αποχρωματισμός των ματιών σας;
 • πόνος στα μάτια ή βλέποντας φωτοστέφανα γύρω από τα φώτα;
 • αίσθηση ότι μπορεί να λιποθυμήσετε;
 • πόνος στο στήθος. ή
 • έρυση (ζέστη, ερυθρότητα ή μυρμήγκιασμα).
 • Συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες του Visudyne μπορεί να είναι περιλαμβάνουν:

 • ελαφριές αλλαγές στην όρασή σας, βλέποντας λάμψεις φωτός;
 • ξηροφθαλμία;

  >
 • κοκκινίλα, πρήξιμο ή κνησμός των βλεφάρων σας;
 • πονοκέφαλος, αίσθημα αδυναμίας ή κόπωσης;
 • ήπιος κνησμός ή δερματικό εξάνθημα;
 • δυσκοιλιότητα, ναυτία;
 • πόνος στις αρθρώσεις, μυϊκή αδυναμία.
 • πυρετός, ρίγη, συμπτώματα γρίπης. ή
 • πόνος, πρήξιμο, αιμορραγία ή κνησμός στο σημείο όπου έγινε η ένεση του φαρμάκου.
 • Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα. παρενέργειες και άλλες μπορεί να εμφανιστούν. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στον FDA στο 1-800-FDA-1088.

  Πριν τη λήψη Visudyne

  Δεν πρέπει να λάβετε το Visudyne εάν είστε αλλεργικοί σε αυτό ή εάν έχετε πορφυρία (μια γενετική διαταραχή των ενζύμων που προκαλεί συμπτώματα που επηρεάζουν το δέρμα ή το νευρικό σύστημα).

  Για να βεβαιωθείτε ότι το Visudyne είναι ασφαλές για εσάς, ενημερώστε το γιατρό σας εάν έχετε:

 • ηπατική νόσο;
 • ασθένεια της χοληδόχου κύστης. ή
 • εάν λαμβάνετε ακτινοθεραπεία.
 • Κατηγορία C εγκυμοσύνης του FDA. Δεν είναι γνωστό εάν το Visudyne θα βλάψει ένα αγέννητο μωρό. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο.

  Η βερτεπορφίνη μπορεί να περάσει στο μητρικό γάλα και μπορεί να βλάψει ένα θηλάζον μωρό. Δεν πρέπει να θηλάζετε ενώ χρησιμοποιείτε βερτεπορφίνη.

  Συσχετίστε τα ναρκωτικά

  Τρόπος χρήσης Visudyne

  Το Visudyne εγχέεται σε φλέβα μέσω IV. Θα λάβετε αυτήν την ένεση σε κλινική ή νοσοκομείο. Αυτό το φάρμακο πρέπει να χορηγείται αργά και η IV έγχυση μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

  Ενημερώστε τους φροντιστές σας εάν αισθανθείτε κάψιμο, πόνο ή πρήξιμο γύρω από τη βελόνα IV κατά την ένεση του Visudyne. /p>

  Θα λάβετε θεραπεία με φως λέιζερ στα μάτια σας εντός 15 λεπτών μετά την έναρξη της έγχυσης Visudyne.

  Μετά τη λήψη του Visudyne, πρέπει να προστατεύσετε τα μάτια σας από το φυσικό περιβάλλον. ηλιακό φως και έντονο φως εσωτερικού χώρου για τουλάχιστον 5 ημέρες.. Για καλύτερη προστασία, φοράτε σκούρα γυαλιά ηλίου όποτε βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο ή όταν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο κάτω από έντονο φωτισμό.

  Δεν πρέπει να μένετε στο σκοτάδι ενώ βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο, καθώς αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει το φάρμακο να παραμείνει ενεργό στο σώμα σας. μακρύτερα. Είναι καλύτερο να περνάτε το χρόνο σας σε εσωτερικό φωτισμό περιβάλλοντος, όπως έμμεσο ηλιακό φως μέσα από ένα παράθυρο ή φωτισμό πυρακτώσεως χαμηλής ισχύος. Αποφύγετε περιοχές όπου θα εκτεθείτε σε φως αλογόνου ή φθορισμού.

  Ο γιατρός σας θα πρέπει να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτική βάση. Μην χάσετε κανένα προγραμματισμένο ραντεβού.

  Προειδοποιήσεις

  Δεν πρέπει να λάβετε Visudyne εάν έχετε πορφυρία (μια γενετική ενζυμική διαταραχή που προκαλεί συμπτώματα που επηρεάζουν το δέρμα ή το νευρικό σύστημα).

  Τι άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν Visudyne

  Άλλα φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τη βερτεπορφίνη, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, βιταμινών και φυτικών προϊόντων. Ενημερώστε τον καθένα από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε τώρα και για οποιοδήποτε φάρμακο ξεκινάτε ή σταματάτε να χρησιμοποιείτε.

  Αυτή η λίστα δεν είναι πλήρης και άλλα φάρμακα ενδέχεται να αλληλεπιδράσουν με το Visudyne. Ενημερώστε το γιατρό σας για όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα, μη συνταγογραφούμενα, βιταμίνες και φυτικά προϊόντα. Μην ξεκινήσετε ένα νέο φάρμακο χωρίς να ενημερώσετε το γιατρό σας.

  Αποποίηση ευθυνών

  Έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται από το Drugslib.com είναι ακριβείς, μέχρι -ημερομηνία και πλήρης, αλλά δεν παρέχεται καμία εγγύηση για το σκοπό αυτό. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται εδώ μπορεί να είναι ευαίσθητες στο χρόνο. Οι πληροφορίες του Drugslib.com έχουν συγκεντρωθεί για χρήση από επαγγελματίες υγείας και καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και επομένως το Drugslib.com δεν εγγυάται ότι οι χρήσεις εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι κατάλληλες, εκτός εάν ρητά αναφέρεται διαφορετικά. Οι πληροφορίες φαρμάκων του Drugslib.com δεν υποστηρίζουν φάρμακα, δεν κάνουν διάγνωση ασθενών ή συνιστούν θεραπεία. Οι πληροφορίες για τα φάρμακα του Drugslib.com είναι ένας ενημερωτικός πόρος που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αδειοδοτημένους επαγγελματίες υγείας στη φροντίδα των ασθενών τους ή/και να εξυπηρετούν τους καταναλωτές που βλέπουν αυτήν την υπηρεσία ως συμπλήρωμα και όχι ως υποκατάστατο της τεχνογνωσίας, των δεξιοτήτων, της γνώσης και της κρίσης της υγειονομικής περίθαλψης επαγγελματίες.

  Η απουσία προειδοποίησης για ένα δεδομένο φάρμακο ή συνδυασμό φαρμάκων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για οποιονδήποτε δεδομένο ασθενή. Το Drugslib.com δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που παρέχει το Drugslib.com. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα φάρμακα που παίρνετε, συμβουλευτείτε το γιατρό, τη νοσοκόμα ή τον φαρμακοποιό σας.

  Δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά