Visudyne

Generieke naam: Verteporfin
Geneesmiddelklasse: Diverse antineoplastische middelen

Gebruik van Visudyne

Visudyne werkt door de gevoeligheid van het oog voor licht te vergroten. Dit geneesmiddel tast abnormale bloedvaten in het oog aan.

Visudyne wordt samen met "fotodynamische" laserlichttherapie gebruikt om aandoeningen van de bloedvaten in het oog te behandelen die worden veroorzaakt door maculaire degeneratie en andere oogziekten.

Visudyne kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatiehandleiding staan ​​vermeld.

Visudyne bijwerkingen

Zoek dringende medische hulp als u een van deze tekenen van een allergische reactie heeft: netelroos; moeite met ademhalen; zweten; duizeligheid; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Vertel uw zorgverleners onmiddellijk als u:

 • ernstige vermindering van het gezichtsvermogen heeft;
 • Plotselinge en hevige pijn;
 • ernstige roodheid of andere verkleuring van uw ogen;
 • oogpijn of het zien van halo's rond lichten;
 • het gevoel alsof u flauwvalt;
 • pijn op de borst; of
 • blozen (warmte, roodheid of tintelend gevoel).
 • Vaak voorkomende bijwerkingen van Visudyne kunnen omvatten:

 • kleine veranderingen in uw zicht, het zien van lichtflitsen;
 • droge ogen;

  >
 • roodheid, zwelling of jeuk van uw oogleden;
 • hoofdpijn, zich zwak of moe voelen;
 • milde jeuk of huiduitslag;
 • constipatie, misselijkheid;
 • gewrichtspijn, spierzwakte;
 • koorts, koude rillingen, griepsymptomen; of
 • pijn, zwelling, bloeding of jeuk op de plaats waar het geneesmiddel werd geïnjecteerd.
 • Dit is geen volledige lijst bijwerkingen en andere kunnen voorkomen. Bel uw arts voor medisch advies over bijwerkingen. U kunt bijwerkingen melden aan de FDA op 1-800-FDA-1088.

  Voordat u neemt Visudyne

  U mag Visudyne niet krijgen als u allergisch bent of als u porfyrie heeft (een genetische enzymstoornis die symptomen veroorzaakt die de huid of het zenuwstelsel aantasten).

  Om er zeker van te zijn dat Visudyne veilig voor u is, moet u het uw arts vertellen als u:

 • leverziekte;
 • galblaasziekte; of
 • als u een bestralingsbehandeling krijgt.
 • FDA-zwangerschapscategorie C. Het is niet bekend of Visudyne schadelijk is voor een ongeboren baby. Vertel het uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden terwijl u dit geneesmiddel gebruikt.

  Verteporfin kan in de moedermelk terechtkomen en kan schadelijk zijn voor een baby die borstvoeding geeft. U mag geen borstvoeding geven terwijl u verteporfin gebruikt.

  Breng medicijnen in verband

  Hoe te gebruiken Visudyne

  Visudyne wordt via een infuus in een ader geïnjecteerd. U krijgt deze injectie in een kliniek of ziekenhuisomgeving. Dit geneesmiddel moet langzaam worden toegediend en het kan minstens 10 minuten duren voordat de IV-infusie is voltooid.

  Vertel uw zorgverleners als u een branderig gevoel, pijn of zwelling rond de IV-naald voelt wanneer Visudyne wordt geïnjecteerd.

  U krijgt binnen 15 minuten na het begin van uw Visudyne-infusie een laserlichtbehandeling voor uw oog(en).

  Nadat u Visudyne heeft gekregen, moet u uw ogen beschermen tegen natuurlijke zonlicht en helder binnenlicht gedurende minimaal 5 dagen.. Draag voor de beste bescherming een donkere zonnebril wanneer u buiten bent of wanneer u binnen bent met fel licht.

  U mag niet in het donker blijven terwijl u binnen bent, omdat dit er feitelijk voor kan zorgen dat het medicijn actief blijft in uw lichaam langer. Het is het beste om uw tijd door te brengen in omgevingslicht binnenshuis, zoals indirect zonlicht door een raam of gloeilampen met een laag wattage. Vermijd gebieden waar u wordt blootgesteld aan halogeen- of TL-licht.

  Uw arts zal uw voortgang regelmatig moeten controleren. Mis geen enkele geplande afspraak.

  Waarschuwingen

  U mag Visudyne niet krijgen als u porfyrie heeft (een genetische enzymstoornis die symptomen veroorzaakt die de huid of het zenuwstelsel aantasten).

  Welke andere medicijnen zullen invloed hebben Visudyne

  Andere geneesmiddelen kunnen interageren met verteporfine, waaronder geneesmiddelen op recept en medicijnen zonder recept, vitamines en kruidenproducten. Vertel al uw zorgverleners over alle medicijnen die u nu gebruikt en over alle medicijnen die u begint of stopt met het gebruik.

  Deze lijst is niet volledig en andere geneesmiddelen kunnen een wisselwerking hebben met Visudyne. Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt. Dit omvat receptplichtige, vrij verkrijgbare, vitamine- en kruidenproducten. Begin niet met een nieuw medicijn zonder uw arts hiervan op de hoogte te stellen.

  Disclaimer

  Er is alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de informatie die wordt verstrekt door Drugslib.com accuraat en up-to-date is -datum en volledig, maar daarvoor wordt geen garantie gegeven. De hierin opgenomen geneesmiddelinformatie kan tijdgevoelig zijn. De informatie van Drugslib.com is samengesteld voor gebruik door zorgverleners en consumenten in de Verenigde Staten en daarom garandeert Drugslib.com niet dat gebruik buiten de Verenigde Staten gepast is, tenzij specifiek anders aangegeven. De geneesmiddeleninformatie van Drugslib.com onderschrijft geen geneesmiddelen, diagnosticeert geen patiënten of beveelt geen therapie aan. De geneesmiddeleninformatie van Drugslib.com is een informatiebron die is ontworpen om gelicentieerde zorgverleners te helpen bij de zorg voor hun patiënten en/of om consumenten te dienen die deze service zien als een aanvulling op en niet als vervanging voor de expertise, vaardigheden, kennis en beoordelingsvermogen van de gezondheidszorg. beoefenaars.

  Het ontbreken van een waarschuwing voor een bepaald medicijn of een bepaalde medicijncombinatie mag op geen enkele manier worden geïnterpreteerd als een indicatie dat het medicijn of de medicijncombinatie veilig, effectief of geschikt is voor een bepaalde patiënt. Drugslib.com aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor enig aspect van de gezondheidszorg die wordt toegediend met behulp van de informatie die Drugslib.com verstrekt. De informatie in dit document is niet bedoeld om alle mogelijke toepassingen, aanwijzingen, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen, geneesmiddelinteracties, allergische reacties of bijwerkingen te dekken. Als u vragen heeft over de medicijnen die u gebruikt, neem dan contact op met uw arts, verpleegkundige of apotheker.

  Populaire trefwoorden