Visudyne

Nume generic: Verteporfin
Clasa de medicamente: Diverse antineoplazice

Utilizarea Visudyne

Visudyne funcționează prin creșterea sensibilității ochiului la lumină. Acest medicament afectează vasele de sânge anormale din ochi.

Visudyne este utilizat împreună cu terapia cu lumină „fotodinamică” cu laser pentru a trata tulburările vaselor de sânge ale ochiului cauzate de degenerescența maculară și alte boli oculare.

Visudyne poate fi utilizat și în scopuri care nu sunt enumerate în acest ghid de medicamente.

Visudyne efecte secundare

Solicitați ajutor medical de urgență dacă aveți oricare dintre aceste semne ale unei reacții alergice: urticarie; respiratie dificila; transpiraţie; ameţeală; umflarea feței, buzelor, limbii sau gâtului.

Spuneți imediat îngrijitorilor dumneavoastră dacă aveți:

 • scăderea severă a vederii;
 • durere bruscă și severă;
 • roșeață severă sau altă decolorare a ochilor;
 • durere de ochi sau vedere halouri în jurul luminilor;
 • senzați că ați leșina;
 • durere în piept; sau
 • înroșirea feței (căldură, roșeață sau senzație de furnicături).
 • Efectele secundare frecvente ale Visudyne pot includ:

 • ușoare modificări ale vederii, văzând fulgere de lumină;
 • ochi uscați;

 • roșeață, umflare sau mâncărime ale pleoapelor;
 • durere de cap, senzație de slăbiciune sau oboseală;
 • mâncărime ușoară sau erupție cutanată;
 • constipație, greață;
 • dureri articulare, slăbiciune musculară;
 • febră, frisoane, simptome de gripă; sau
 • durere, umflare, sângerare sau mâncărime acolo unde a fost injectat medicamentul.
 • Aceasta nu este o listă completă de efecte secundare și altele pot apărea. Apelați la medicul dumneavoastră pentru sfaturi medicale despre efectele secundare. Puteți raporta reacțiile adverse la FDA la 1-800-FDA-1088.

  Înainte de a lua Visudyne

  Nu trebuie să primiți Visudyne dacă sunteți alergic la acesta sau dacă aveți porfirie (o tulburare genetică a enzimelor care provoacă simptome care afectează pielea sau sistemul nervos).

  Pentru a vă asigura că Visudyne este sigur pentru dumneavoastră, spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți:

 • boală hepatică;
 • boala vezicii biliare; sau
 • dacă urmați tratament cu radiații.
 • Categoria C de sarcină FDA. Nu se știe dacă Visudyne va dăuna copilului nenăscut. Spuneți medicului dumneavoastră dacă sunteți gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă în timp ce utilizați acest medicament.

  Verteporfina poate trece în laptele matern și poate dăuna copilului care alăptează. Nu trebuie să alăptați în timp ce utilizați verteporfină.

  Relaționați drogurile

  Cum se utilizează Visudyne

  Visudyne este injectat într-o venă printr-un IV. Veți primi această injecție într-o clinică sau într-un spital. Acest medicament trebuie administrat lent, iar completarea perfuziei IV poate dura cel puțin 10 minute.

  Spuneți îngrijitorilor dumneavoastră dacă simțiți orice arsură, durere sau umflare în jurul acului IV atunci când este injectat Visudyne.

  Veți primi tratament cu lumină cu laser pentru ochi(i) în termen de 15 minute de la începerea perfuziei cu Visudyne.

  După ce ați primit Visudyne, trebuie să vă protejați ochii de efectele naturale lumina soarelui și lumină interioară puternică pentru cel puțin 5 zile.. Pentru cea mai bună protecție, purtați ochelari de soare întunecați ori de câte ori vă aflați în aer liber sau în interior, sub lumină puternică.

  Nu ar trebui să stați în întuneric în timp ce sunteți în interior, deoarece acest lucru poate determina ca medicamentul să rămână activ în corpul dumneavoastră. mai lung. Cel mai bine este să vă petreceți timpul în lumina ambientală interioară, cum ar fi lumina indirectă a soarelui printr-o fereastră sau iluminat incandescent cu putere redusă. Evitați zonele în care veți fi expus la lumină halogenă sau fluorescentă.

  Medicul dumneavoastră va trebui să vă verifice progresul în mod regulat. Nu ratați nicio întâlnire programată.

  Avertizări

  Nu trebuie să vi se administreze Visudyne dacă aveți porfirie (o tulburare genetică a enzimelor care provoacă simptome care afectează pielea sau sistemul nervos).

  Ce alte medicamente vor afecta Visudyne

  Alte medicamente pot interacționa cu verteporfina, inclusiv medicamentele eliberate pe bază de rețetă și fără prescripție medicală, vitaminele și produsele pe bază de plante. Spuneți fiecărui furnizor de servicii medicale despre toate medicamentele pe care le utilizați acum și despre orice medicament pe care începeți sau încetați să îl utilizați.

  Această listă nu este completă și alte medicamente pot interacționa cu Visudyne. Spuneți medicului dumneavoastră despre toate medicamentele pe care le utilizați. Acestea includ produse pe bază de rețetă, fără prescripție medicală, vitamine și produse pe bază de plante. Nu începeți un nou medicament fără să spuneți medicului dumneavoastră.

  Declinare de responsabilitate

  S-au depus toate eforturile pentru a se asigura că informațiile furnizate de Drugslib.com sunt exacte, actualizate -data și completă, dar nu se face nicio garanție în acest sens. Informațiile despre medicamente conținute aici pot fi sensibile la timp. Informațiile Drugslib.com au fost compilate pentru a fi utilizate de către practicienii din domeniul sănătății și consumatorii din Statele Unite și, prin urmare, Drugslib.com nu garantează că utilizările în afara Statelor Unite sunt adecvate, cu excepția cazului în care se indică altfel. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com nu susțin medicamente, nu diagnostichează pacienții și nu recomandă terapie. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com sunt o resursă informațională concepută pentru a ajuta practicienii autorizați din domeniul sănătății în îngrijirea pacienților lor și/sau pentru a servi consumatorilor care văd acest serviciu ca un supliment și nu un substitut pentru expertiza, abilitățile, cunoștințele și raționamentul asistenței medicale. practicieni.

  Lipsa unui avertisment pentru un anumit medicament sau combinație de medicamente nu trebuie în niciun fel interpretată ca indicând faptul că medicamentul sau combinația de medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru un anumit pacient. Drugslib.com nu își asumă nicio responsabilitate pentru niciun aspect al asistenței medicale administrat cu ajutorul informațiilor furnizate de Drugslib.com. Informațiile conținute aici nu sunt destinate să acopere toate utilizările posibile, instrucțiunile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Dacă aveți întrebări despre medicamentele pe care le luați, consultați medicul, asistenta sau farmacistul.

  Cuvinte cheie populare