Vita-Ray topical

Nama generik: Vitamins A, D, And E (topical)
Kelas ubat: Emolien topikal

Penggunaan Vita-Ray topical

Vita-Ray (untuk kulit) ialah pelindung kulit. Ia berfungsi dengan melembapkan dan menutup kulit serta membantu dalam penyembuhan kulit.

Ubat ini digunakan untuk merawat ruam lampin, kulit kering atau melecet serta luka kecil atau melecur.

Vita -Ray juga boleh digunakan untuk tujuan yang tidak disenaraikan dalam panduan ubat ini.

Vita-Ray topical kesan sampingan

Dapatkan bantuan perubatan kecemasan jika anda mempunyai mana-mana tanda tindak balas alahan ini: sarang; sukar bernafas; bengkak muka, bibir, lidah atau tekak anda.

Berhenti menggunakan ubat dan hubungi doktor anda dengan segera jika anak anda mempunyai kesan sampingan yang serius seperti kepanasan, kemerahan, meleleh atau kerengsaan teruk di mana ubat digunakan.

Ini bukan senarai lengkap kesan sampingan dan lain-lain mungkin berlaku. Hubungi doktor anda untuk mendapatkan nasihat perubatan tentang kesan sampingan. Anda boleh melaporkan kesan sampingan kepada FDA di 1-800-FDA-1088.

Sebelum mengambil Vita-Ray topical

Anda tidak boleh menggunakan ubat ini jika anak anda alah kepadanya. Jangan gunakan Vita-Ray tanpa sarung tangan getah atau katil jari jika anda alah dengan ubat ini.

Tanya doktor atau ahli farmasi jika selamat untuk anda menggunakan ubat ini pada anak anda jika kanak-kanak itu alah kepada sebarang ubat atau produk kulit, termasuk sabun, minyak, losyen atau krim.

Kaitkan dadah

Amaran

Anda tidak boleh menggunakan ubat ini jika anak anda alah kepadanya. Jangan gunakan Vita-Ray tanpa sarung tangan getah atau katil jari jika anda alah dengan ubat ini.

Tanya doktor atau ahli farmasi jika selamat untuk anda menggunakan ubat ini pada anak anda jika kanak-kanak itu alah kepada sebarang ubat atau produk kulit, termasuk sabun, minyak, losyen atau krim.

Berhenti menggunakan ubat dan hubungi doktor anda dengan segera jika anak anda mempunyai kesan sampingan yang serius seperti kepanasan, kemerahan, meleleh, atau kerengsaan teruk di mana ubat digunakan.

Pastikan kawasan lampin bayi sekering mungkin. Tukar lampin yang basah atau kotor dengan segera untuk mengelakkan kelembapan dan bakteria daripada merengsakan kulit bayi. Sentiasa memakai lampin baharu apabila bayi mula-mula bangun pada waktu pagi, dan juga sejurus sebelum tidurkan bayi setiap malam.

Apakah ubat lain yang akan menjejaskan Vita-Ray topical

Tidak mungkin ubat lain yang anda ambil secara lisan atau suntikan akan memberi kesan pada Vita-Ray yang digunakan secara topikal. Tetapi banyak ubat boleh berinteraksi antara satu sama lain. Beritahu doktor anda tentang semua ubat yang anda gunakan. Ini termasuk preskripsi, over-the-counter, vitamin dan produk herba. Jangan mulakan ubat baharu tanpa memberitahu doktor anda.

Penafian

Segala usaha telah dilakukan untuk memastikan bahawa maklumat yang diberikan oleh Drugslib.com adalah tepat, terkini -tarikh, dan lengkap, tetapi tiada jaminan dibuat untuk kesan itu. Maklumat ubat yang terkandung di sini mungkin sensitif masa. Maklumat Drugslib.com telah disusun untuk digunakan oleh pengamal penjagaan kesihatan dan pengguna di Amerika Syarikat dan oleh itu Drugslib.com tidak menjamin bahawa penggunaan di luar Amerika Syarikat adalah sesuai, melainkan dinyatakan sebaliknya secara khusus. Maklumat ubat Drugslib.com tidak menyokong ubat, mendiagnosis pesakit atau mengesyorkan terapi. Maklumat ubat Drugslib.com ialah sumber maklumat yang direka bentuk untuk membantu pengamal penjagaan kesihatan berlesen dalam menjaga pesakit mereka dan/atau memberi perkhidmatan kepada pengguna yang melihat perkhidmatan ini sebagai tambahan kepada, dan bukan pengganti, kepakaran, kemahiran, pengetahuan dan pertimbangan penjagaan kesihatan pengamal.

Ketiadaan amaran untuk gabungan ubat atau ubat yang diberikan sama sekali tidak boleh ditafsirkan untuk menunjukkan bahawa gabungan ubat atau ubat itu selamat, berkesan atau sesuai untuk mana-mana pesakit tertentu. Drugslib.com tidak memikul sebarang tanggungjawab untuk sebarang aspek penjagaan kesihatan yang ditadbir dengan bantuan maklumat yang disediakan oleh Drugslib.com. Maklumat yang terkandung di sini tidak bertujuan untuk merangkumi semua kemungkinan penggunaan, arahan, langkah berjaga-jaga, amaran, interaksi ubat, tindak balas alahan atau kesan buruk. Jika anda mempunyai soalan tentang ubat yang anda ambil, semak dengan doktor, jururawat atau ahli farmasi anda.

Kata Kunci Popular