Vitafusion Omega-3 Gummies

Nama generik: Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids
Kelas ubat: Produk nutraseutikal

Penggunaan Vitafusion Omega-3 Gummies

Sesetengah preskripsi Vitafusion Omega-3 Gummies digunakan pada orang dewasa, bersama-sama dengan diet untuk membantu menurunkan paras trigliserida dalam darah.

Vitafusion Omega-3 Gummies juga boleh digunakan dalam kombinasi dengan vitamin lain pada orang dewasa dan kanak-kanak sebagai makanan tambahan.

Vitafusion Omega-3 Gummies juga boleh digunakan untuk tujuan yang tidak disenaraikan dalam panduan ubat ini.

Vitafusion Omega-3 Gummies kesan sampingan

Dapatkan bantuan perubatan kecemasan jika anda mempunyai tanda tindak balas alahan: gatal-gatal, sukar bernafas, bengkak muka, bibir, lidah atau tekak anda.

Vitafusion Omega-3 Gummies boleh menyebabkan kesan sampingan yang serius. Hubungi doktor anda dengan segera jika anda mengalami:

 • sakit dada; atau
 • degupan jantung tidak sekata.
 • Kesan sampingan biasa Vitafusion Omega-3 Gummies mungkin termasuk:

 • sendawa, perubahan deria rasa;
 • hilang selera makan;
 • cirit-birit, sembelit, sakit perut;
 • sakit belakang; atau
 • mulut kering.
 • Ini bukan senarai lengkap kesan sampingan dan lain-lain mungkin berlaku. Hubungi doktor anda untuk mendapatkan nasihat perubatan tentang kesan sampingan. Anda boleh melaporkan kesan sampingan kepada FDA di 1-800-FDA-1088.

  Sebelum mengambil Vitafusion Omega-3 Gummies

  Anda tidak boleh menggunakan Vitafusion Omega-3 Gummies jika anda alah kepada Vitafusion Omega-3 Gummies, soya, ikan atau kerang.

  Tanya doktor atau ahli farmasi anda sebelum mengambil Vitafusion Omega-3 Gummies jika anda mempunyai sebarang masalah kesihatan.

  Beritahu doktor anda jika anda pernah atau pernah mengalami:

 • kencing manis;
 • masalah pendarahan, anemia (sel darah merah rendah);
 • gangguan irama jantung;
 • gangguan pankreas;
 • tiroid kurang aktif; atau
 • penyakit hati.
 • Tidak diketahui sama ada Vitafusion Omega-3 Gummies akan membahayakan bayi yang belum lahir. Beritahu doktor anda jika anda hamil atau merancang untuk hamil.

  Tanya doktor sama ada selamat untuk menyusu semasa menggunakan Vitafusion Omega-3 Gummies.

  Jangan berikan sebarang herba atau suplemen kesihatan kepada kanak-kanak tanpa nasihat perubatan.

  Kaitkan dadah

  Bagaimana nak guna Vitafusion Omega-3 Gummies

  Ikut semua arahan pada label preskripsi anda dan baca semua panduan ubat atau helaian arahan. Gunakan ubat betul-betul seperti yang diarahkan. Jangan gunakan lebih banyak produk ini daripada yang disyorkan pada label.

  Dos harian asid lemak tak tepu omega-3 yang disyorkan berubah mengikut usia. Ikut arahan pembekal penjagaan kesihatan anda. Anda juga boleh merujuk Pejabat Makanan Tambahan NIH, atau Pangkalan Data Nutrien USDA untuk elaun harian yang disyorkan untuk mendapatkan maklumat lanjut.

  Produk di kaunter (OTC) tidak boleh digunakan untuk menggantikan ubat yang ditetapkan untuk anda oleh doktor anda. Tanya doktor, ahli farmasi atau pembekal penjagaan kesihatan anda yang lain jika selamat untuk menggunakan produk ini.

  Ambil bersama makanan.

  Telan keseluruhan kapsul dan jangan hancurkan, kunyah, pecahkan, atau bukanya.

  Anda mesti mengunyah tablet kunyah sebelum menelannya.

  Sukat ubat cecair dengan alat pengukur yang dibekalkan (bukan sudu dapur).

  Keperluan dos anda mungkin berubah jika anda bertukar kepada jenama, kekuatan atau bentuk ubat ini yang berbeza. Elakkan ralat ubat dengan menggunakan betul-betul seperti yang diarahkan pada label, atau seperti yang ditetapkan oleh doktor anda.

  Rawatan anda juga mungkin termasuk diet, senaman, kawalan berat badan dan ujian darah.

  Beritahu doktor anda jika anda mempunyai pembedahan yang dirancang.

  Simpan tertutup rapat pada suhu bilik, jauh daripada kelembapan, haba dan cahaya. Jangan bekukan.

  Amaran

  Gunakan hanya seperti yang diarahkan dan ikut semua arahan pada label dan bungkusan. Beritahu setiap penyedia penjagaan kesihatan anda jika anda menggunakan ubat lain atau mempunyai keadaan perubatan atau alahan lain.

  Apakah ubat lain yang akan menjejaskan Vitafusion Omega-3 Gummies

  Jangan ambil Vitafusion Omega-3 Gummies tanpa nasihat perubatan jika anda menggunakan mana-mana ubat berikut:

 • ubat yang digunakan untuk mencegah pembekuan darah--alteplase, clopidogrel, dipyridamole , ticlopidine, dan lain-lain; atau
 • pencair darah--warfarin, Coumadin, Jantoven, apixaban, rivaroxaban, dabigatran.
 • Senarai ini ialah tidak lengkap. Ubat lain mungkin menjejaskan Vitafusion Omega-3 Gummies, termasuk ubat preskripsi dan over-the-counter, vitamin dan produk herba. Tidak semua kemungkinan interaksi ubat disenaraikan di sini.

  Penafian

  Segala usaha telah dilakukan untuk memastikan bahawa maklumat yang diberikan oleh Drugslib.com adalah tepat, terkini -tarikh, dan lengkap, tetapi tiada jaminan dibuat untuk kesan itu. Maklumat ubat yang terkandung di sini mungkin sensitif masa. Maklumat Drugslib.com telah disusun untuk digunakan oleh pengamal penjagaan kesihatan dan pengguna di Amerika Syarikat dan oleh itu Drugslib.com tidak menjamin bahawa penggunaan di luar Amerika Syarikat adalah sesuai, melainkan dinyatakan sebaliknya secara khusus. Maklumat ubat Drugslib.com tidak menyokong ubat, mendiagnosis pesakit atau mengesyorkan terapi. Maklumat ubat Drugslib.com ialah sumber maklumat yang direka bentuk untuk membantu pengamal penjagaan kesihatan berlesen dalam menjaga pesakit mereka dan/atau memberi perkhidmatan kepada pengguna yang melihat perkhidmatan ini sebagai tambahan kepada, dan bukan pengganti, kepakaran, kemahiran, pengetahuan dan pertimbangan penjagaan kesihatan pengamal.

  Ketiadaan amaran untuk gabungan ubat atau ubat yang diberikan sama sekali tidak boleh ditafsirkan untuk menunjukkan bahawa gabungan ubat atau ubat itu selamat, berkesan atau sesuai untuk mana-mana pesakit tertentu. Drugslib.com tidak memikul sebarang tanggungjawab untuk sebarang aspek penjagaan kesihatan yang ditadbir dengan bantuan maklumat yang disediakan oleh Drugslib.com. Maklumat yang terkandung di sini tidak bertujuan untuk merangkumi semua kemungkinan penggunaan, arahan, langkah berjaga-jaga, amaran, interaksi ubat, tindak balas alahan atau kesan buruk. Jika anda mempunyai soalan tentang ubat yang anda ambil, semak dengan doktor, jururawat atau ahli farmasi anda.

  Kata Kunci Popular