Zorvolex

Γενικό όνομα: Diclofenac
Κατηγορία φαρμάκων: Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα

Χρήση του Zorvolex

Το Zorvolex είναι ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο (ΜΣΑΦ) που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ήπιου έως μέτριου πόνου ή σημείων και συμπτωμάτων οστεοαρθρίτιδας.

Η σκόνη Zorvolex (Cambia) χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενός πόνου. κρίση ημικρανίας πονοκέφαλου. Το Cambia θα αντιμετωπίσει μόνο έναν πονοκέφαλο που έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν θα αποτρέψει τους πονοκεφάλους ούτε θα μειώσει τον αριθμό των επιθέσεων.

Το Zorvolex μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που δεν αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό φαρμάκων.

Zorvolex παρενέργειες

Λάβετε επείγουσα ιατρική βοήθεια εάν έχετε σημάδια αλλεργικής αντίδρασης (κνίδωση, δυσκολία στην αναπνοή, πρήξιμο στο πρόσωπο ή στο λαιμό σας) ή μια σοβαρή δερματική αντίδραση (πυρετός, πονόλαιμος, κάψιμο στα μάτια, πόνος στο δέρμα, κόκκινο ή μωβ δερματικό εξάνθημα με φουσκάλες και ξεφλούδισμα).

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το Zorvolex και αναζητήστε ιατρική θεραπεία εάν έχετε σοβαρή φαρμακευτική αντίδραση που μπορεί να επηρεάσει πολλά μέρη του Το σώμα σας. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν δερματικό εξάνθημα, πυρετό, πρησμένους αδένες, μυϊκούς πόνους, σοβαρή αδυναμία, ασυνήθιστους μώλωπες ή κιτρίνισμα του δέρματος ή των ματιών σας.

Ζητήστε επείγουσα ιατρική βοήθεια εάν έχετε < b>σημεία καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού: πόνος στο στήθος που εξαπλώνεται στη γνάθο ή τον ώμο, ξαφνικό μούδιασμα ή αδυναμία στη μία πλευρά του σώματος, μπερδεμένη ομιλία, αίσθημα δύσπνοιας.

< b>Το Zorvolex μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το Zorvolex και καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε:

 • το πρώτο σημάδι οποιουδήποτε δερματικού εξανθήματος, όσο ήπιο κι αν είναι;

 • συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη;
 • καρδιακά προβλήματα--πρήξιμο, γρήγορη αύξηση βάρους, αίσθημα δύσπνοιας;
 • <

  προβλήματα με τα νεφρά--λίγη ή καθόλου ούρηση, επώδυνη ή δύσκολη ούρηση, πρήξιμο στα χέρια ή τα πόδια, αίσθημα κόπωσης ή δύσπνοια,

 • προβλήματα με το συκώτι- -ναυτία, διάρροια, πόνος στο στομάχι (πάνω δεξιά πλευρά), κόπωση, κνησμός, σκούρα ούρα, ίκτερος (κιτρίνισμα του δέρματος ή των ματιών). ή
 • σημάδια αιμορραγίας στο στομάχι -- αιματηρές ή πίσσας κενώσεις, βήχας με αίμα ή έμετος που μοιάζει με κατακάθι καφέ.
 • Συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες του Zorvolex μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • δυσπεψία, αέρια, ναυτία, έμετος, πόνος στο στομάχι.
 • <

  διάρροια, δυσκοιλιότητα;

 • κεφαλαλγία, ζάλη, υπνηλία;
 • μη φυσιολογικές εργαστηριακές εξετάσεις;

  >
 • φαγούρα, εφίδρωση;
 • βουλωμένη μύτη;
 • αυξημένη αρτηριακή πίεση; ή
 • πρήξιμο ή πόνο στα χέρια ή τα πόδια σας.
 • Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα παρενεργειών και άλλων παρενεργειών και άλλων. μπορεί να συμβεί. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στον FDA στο 1-800-FDA-1088.

  Πριν τη λήψη Zorvolex

  Το Zorvolex μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανατηφόρου καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, ακόμα κι αν δεν έχετε κανέναν παράγοντα κινδύνου. Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο ακριβώς πριν ή μετά από χειρουργική επέμβαση παράκαμψης καρδιάς (μόσχευμα παράκαμψης στεφανιαίας αρτηρίας ή CABG).

  Το Zorvolex μπορεί επίσης να προκαλέσει αιμορραγία στομάχου ή εντέρου, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα. Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να εμφανιστούν χωρίς προειδοποίηση ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο, ειδικά σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

  Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Zorvolex εάν είστε αλλεργικοί σε αυτό ή εάν είχατε ποτέ κρίση άσθματος ή σοβαρή αλλεργική αντίδραση μετά τη λήψη ασπιρίνης ή ΜΣΑΦ.

  Μην χρησιμοποιείτε το Cambia για τη θεραπεία ενός αθροιστικού πονοκεφάλου. Μην χρησιμοποιείτε το Zipsor εάν είστε αλλεργικοί στο βόειο κρέας ή στην πρωτεΐνη του βοείου κρέατος.

  Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ:

 • καρδιοπάθεια, υψηλή αρτηριακή πίεση;
 • έλκη ή αιμορραγία στο στομάχι σας;
 • άσθμα;
 • ηπατική ή νεφρική νόσο. ή
 • αν καπνίζετε.
 • Το Zorvolex μπορεί να επηρεάσει την ωορρηξία και μπορεί να είναι πιο δύσκολο να μείνετε έγκυος ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο.

  Εάν είστε έγκυος, δεν πρέπει να πάρετε το Zorvolex εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας. Η λήψη ΜΣΑΦ κατά τις τελευταίες 20 εβδομάδες της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρά καρδιακά ή νεφρικά προβλήματα στο αγέννητο μωρό και πιθανό επιπλοκές με την εγκυμοσύνη σας.

  Μπορεί να μην είναι ασφαλές να θηλάζετε ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο. Ρωτήστε το γιατρό σας για τυχόν κίνδυνο.

  Το Zorvolex δεν έχει εγκριθεί για χρήση από άτομα κάτω των 18 ετών.

  Συσχετίστε τα ναρκωτικά

  Τρόπος χρήσης Zorvolex

  Διαφορετικές μάρκες δικλοφενάκης περιέχουν διαφορετικές ποσότητες Zorvolex και μπορεί να έχουν διαφορετικές χρήσεις. Εάν αλλάξετε μάρκα, οι ανάγκες σας σε δόση μπορεί να αλλάξουν. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας σχετικά με το πόσο φάρμακο πρέπει να πάρετε. Ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη μάρκα της δικλοφενάκης που λαμβάνετε στο φαρμακείο.

  Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στην ετικέτα της συνταγής σας και διαβάστε όλους τους οδηγούς φαρμάκων. Ο γιατρός σας μπορεί περιστασιακά να αλλάξει τη δόση σας. Χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη δόση που είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία της κατάστασής σας.

  Κατάπιε το δισκίο ολόκληρο και μην το συνθλίψεις, μασήσεις ή σπάσεις.

  Πάρτε το b>Zorvolex με άδειο στομάχι, τουλάχιστον 1 ώρα πριν ή 2 ώρες μετά το γεύμα.

  Διαλύστε τη σκόνη Zorvolex (Cambia) με 1 έως 2 ουγγιές νερό. Μην χρησιμοποιείτε κανένα άλλο είδος υγρού. Ανακατέψτε αυτό το μείγμα και πιείτε το όλο αμέσως. Αυτή η φαρμακευτική σκόνη λειτουργεί καλύτερα εάν τη πάρετε με άδειο στομάχι.

  Καλέστε το γιατρό σας εάν ο πονοκέφαλος σας δεν υποχωρήσει εντελώς μετά τη λήψη του Cambia.

  Εάν χρησιμοποιείτε το Zorvolex μακροχρόνια, μπορεί να χρειαστείτε συχνές ιατρικές εξετάσεις.

  Φυλάσσετε σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από υγρασία και θερμότητα. Διατηρείτε τη φιάλη καλά κλεισμένη όταν δεν τη χρησιμοποιείτε.

  Προειδοποιήσεις

  Το Zorvolex μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανατηφόρου καρδιακού επεισοδίου ή εγκεφαλικού. Μην χρησιμοποιείτε το Zorvolex αμέσως πριν ή μετά από εγχείρηση παράκαμψης καρδιάς (μόσχευμα παράκαμψης στεφανιαίας αρτηρίας ή CABG). Αυτό το φάρμακο μπορεί επίσης να προκαλέσει αιμορραγία στομάχου ή εντέρου, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα.

  Τι άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν Zorvolex

  Ρωτήστε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε το Zorvolex εάν παίρνετε ένα αντικαταθλιπτικό. Η λήψη ορισμένων αντικαταθλιπτικών με ένα ΜΣΑΦ μπορεί να σας προκαλέσει μώλωπες ή αιμορραγία εύκολα.

  Ενημερώστε το γιατρό σας για όλα σας τα φάρμακα. άλλα φάρμακα, ιδιαίτερα:

 • φάρμακα για την καρδιά ή την αρτηριακή πίεση, συμπεριλαμβανομένου ενός διουρητικού ή "χαπιού νερού"·
 • άλλες μορφές Zorvolex (Arthrotec, Flector, Pennsaid, Solaraze, Voltaren Gel);
 • ένα αραιωτικό αίματος--βαρφαρίνη, Coumadin, Jantoven; ή
 • άλλα ΜΣΑΦ--ασπιρίνη, ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin), ναπροξένη (Aleve), celecoxib (Celebrex), ινδομεθακίνη, μελοξικάμη και άλλα.
 • Αυτή η λίστα δεν είναι πλήρης. Άλλα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν το Zorvolex, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, βιταμινών και φυτικών προϊόντων. Δεν αναφέρονται εδώ όλες οι πιθανές αλληλεπιδράσεις με φάρμακα.

  Αποποίηση ευθυνών

  Έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται από το Drugslib.com είναι ακριβείς, μέχρι -ημερομηνία και πλήρης, αλλά δεν παρέχεται καμία εγγύηση για το σκοπό αυτό. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται εδώ μπορεί να είναι ευαίσθητες στο χρόνο. Οι πληροφορίες του Drugslib.com έχουν συγκεντρωθεί για χρήση από επαγγελματίες υγείας και καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και επομένως το Drugslib.com δεν εγγυάται ότι οι χρήσεις εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι κατάλληλες, εκτός εάν ρητά αναφέρεται διαφορετικά. Οι πληροφορίες φαρμάκων του Drugslib.com δεν υποστηρίζουν φάρμακα, δεν κάνουν διάγνωση ασθενών ή συνιστούν θεραπεία. Οι πληροφορίες για τα φάρμακα του Drugslib.com είναι ένας ενημερωτικός πόρος που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αδειοδοτημένους επαγγελματίες υγείας στη φροντίδα των ασθενών τους ή/και να εξυπηρετούν τους καταναλωτές που βλέπουν αυτήν την υπηρεσία ως συμπλήρωμα και όχι ως υποκατάστατο της τεχνογνωσίας, των δεξιοτήτων, της γνώσης και της κρίσης της υγειονομικής περίθαλψης επαγγελματίες.

  Η απουσία προειδοποίησης για ένα δεδομένο φάρμακο ή συνδυασμό φαρμάκων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για οποιονδήποτε δεδομένο ασθενή. Το Drugslib.com δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που παρέχει το Drugslib.com. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα φάρμακα που παίρνετε, συμβουλευτείτε το γιατρό, τη νοσοκόμα ή τον φαρμακοποιό σας.

  Δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά