Zorvolex

Nume generic: Diclofenac
Clasa de medicamente: Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene

Utilizarea Zorvolex

Zorvolex este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) care este utilizat pentru a trata durerea ușoară până la moderată sau semnele și simptomele osteoartritei.

Pudra de Zorvolex (Cambia) este utilizată pentru a trata o atac de cefalee migrenoasă. Cambia va trata doar o durere de cap care a început deja. Nu va preveni durerile de cap sau nu va reduce numărul de atacuri.

Zorvolex poate fi utilizat și în scopuri care nu sunt enumerate în acest ghid de medicamente.

Zorvolex efecte secundare

Solicitați asistență medicală de urgență dacă aveți semne ale unei reacții alergice (urticarie, respirație dificilă, umflarea feței sau a gâtului) sau o reacție severă a pielii (febră, durere în gât, ochi arși, dureri de piele, erupție cutanată roșie sau violetă cu vezicule și exfoliere).

Opriți utilizarea Zorvolex și solicitați tratament medical dacă aveți o reacție gravă la medicament care poate afecta multe părți ale corpul dumneavoastră. Simptomele pot include erupții cutanate, febră, glandele umflate, dureri musculare, slăbiciune severă, vânătăi neobișnuite sau îngălbenirea pielii sau a ochilor.

Solicitați ajutor medical de urgență dacă aveți < b>semne ale unui atac de cord sau accident vascular cerebral: durere în piept care se răspândește la maxilar sau umăr, amorțeală sau slăbiciune bruscă pe o parte a corpului, vorbire tulbure, senzație de dispnee.

< b> Zorvolex poate provoca reacții adverse grave. Opriți utilizarea Zorvolex și sunați imediat medicul dumneavoastră dacă aveți:

 • primul semn al oricărei erupții cutanate, indiferent cât de ușoară;

 • simptome asemănătoare gripei;
 • probleme cardiace--umflare, creștere rapidă în greutate, senzație de dispnee;
 • <

  probleme renale - urinare redusă sau deloc, urinare dureroasă sau dificilă, umflare la nivelul brațelor sau picioarelor, senzație de oboseală sau lipsă de aer;

 • probleme hepatice- -greață, diaree, dureri de stomac (partea dreaptă sus), oboseală, mâncărime, urină închisă la culoare, icter (îngălbenirea pielii sau a ochilor); sau
 • semne de sângerare gastrică - scaune cu sânge sau gudron, tuse cu sânge sau vărsături care arată ca zațul de cafea.
 • Efectele secundare frecvente ale Zorvolex pot include:

 • indigestie, gaze, greață, vărsături, dureri de stomac;
 • <

  diaree, constipație;

 • dureri de cap, amețeli, somnolență;
 • teste de laborator anormale;

 • mâncărime, transpirație;
 • nas înfundat;
 • creșterea tensiunii arteriale; sau
 • umflare sau durere în brațe sau picioare.
 • Aceasta nu este o listă completă a efectelor secundare și altele pot apărea. Apelați la medicul dumneavoastră pentru sfaturi medicale despre efectele secundare. Puteți raporta reacțiile adverse la FDA la 1-800-FDA-1088.

  Înainte de a lua Zorvolex

  Zorvolex poate crește riscul de atac de cord fatal sau accident vascular cerebral, chiar dacă nu aveți niciun factor de risc. Nu utilizați acest medicament chiar înainte sau după intervenția chirurgicală de bypass cardiac (grefa de bypass a arterei coronare sau CABG).

  Zorvolex poate provoca, de asemenea, sângerare stomacală sau intestinală, care poate fi fatală. Aceste afecțiuni pot apărea fără avertisment în timp ce utilizați acest medicament, în special la adulții în vârstă.

  Nu trebuie să utilizați Zorvolex dacă sunteți alergic la acesta sau dacă ați avut vreodată un atac de astm bronșic sau o reacție alergică severă după ce ați luat aspirină sau un AINS.

  Nu utilizați Cambia pentru a trata o durere de cap în grupare. Nu utilizați Zipsor dacă sunteți alergic la carnea de vită sau proteinele din carne de vită.

  Spuneți medicului dumneavoastră dacă ați avut vreodată:

 • boală cardiacă, hipertensiune arterială;
 • ulcere sau sângerări în stomac;
 • astm;
 • boală hepatică sau renală; sau
 • dacă fumezi.
 • Zorvolex poate afecta ovulația și poate fi mai greu să rămâneți gravidă în timp ce utilizați acest medicament.

  Dacă sunteți gravidă, nu trebuie să luați Zorvolex decât dacă medicul dumneavoastră vă spune acest lucru. Luarea unui AINS în ultimele 20 de săptămâni de sarcină poate provoca probleme grave ale inimii sau rinichilor la fătul și posibil complicații legate de sarcină.

  Este posibil să nu fie sigur să alăptați în timp ce utilizați acest medicament. Întrebați medicul dumneavoastră despre orice risc.

  Zorvolex nu este aprobat pentru utilizare de către nimeni sub 18 ani.

  Relaționați drogurile

  Cum se utilizează Zorvolex

  Diferitele mărci de diclofenac conțin cantități diferite de Zorvolex și pot avea utilizări diferite. Dacă schimbați mărcile, nevoile dvs. de doză se pot schimba. Urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră despre cât de mult medicament să luați. Întrebați-vă farmacistul dacă aveți întrebări despre marca de diclofenac pe care o primiți la farmacie.

  Urmați toate instrucțiunile de pe eticheta cu rețetă și citiți toate ghidurile de medicamente. Medicul dumneavoastră vă poate schimba ocazional doza. Utilizați cea mai mică doză care este eficientă în tratarea stării dumneavoastră.

  Înghițiți comprimatul întreg și nu o zdrobiți, mestecați sau rupeți.

  Luați < b>Zorvolex pe stomacul gol, cu cel puțin 1 oră înainte sau 2 ore după masă.

  Dizolvați pudra de Zorvolex (Cambia) cu 1 până la 2 uncii de apă. Nu utilizați niciun alt tip de lichid. Amestecați acest amestec și beți totul imediat. Această pulbere medicamentoasă funcționează cel mai bine dacă o luați pe stomacul gol.

  Sunați-vă medicul dacă durerea de cap nu dispare complet după ce ați luat Cambia.

  Dacă utilizați Zorvolex pe termen lung, este posibil să aveți nevoie de teste medicale frecvente.

  A se păstra la temperatura camerei departe de umiditate și căldură. Păstrați flaconul bine închis când nu este utilizat.

  Avertizări

  Zorvolex poate crește riscul de atac de cord fatal sau accident vascular cerebral. Nu utilizați Zorvolex chiar înainte sau după operația de bypass cardiac (grefă de bypass a arterei coronare sau CABG). Acest medicament poate provoca, de asemenea, sângerare stomacală sau intestinală, care poate fi fatală.

  Ce alte medicamente vor afecta Zorvolex

  Adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Zorvolex dacă luați un antidepresiv. Luarea anumitor antidepresive cu un AINS vă poate cauza vânătăi sau sângerare cu ușurință.

  Spuneți medicului dumneavoastră despre toate alte medicamente, în special:

 • medicamente pentru inimă sau tensiune arterială, inclusiv un diuretic sau „pastilă de apă”;
 • alte forme de Zorvolex (Arthrotec, Flector, Pennsaid, Solaraze, Voltaren Gel);
 • un diluant de sânge--warfarină, Coumadin, Jantoven; sau
 • alte AINS - aspirina, ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve), celecoxib (Celebrex), indometacin, meloxicam și altele.
 • Această listă nu este completă. Alte medicamente pot afecta Zorvolex, inclusiv medicamentele eliberate pe bază de rețetă și fără prescripție medicală, vitaminele și produsele pe bază de plante. Nu toate interacțiunile medicamentoase posibile sunt enumerate aici.

  Declinare de responsabilitate

  S-au depus toate eforturile pentru a se asigura că informațiile furnizate de Drugslib.com sunt exacte, actualizate -data și completă, dar nu se face nicio garanție în acest sens. Informațiile despre medicamente conținute aici pot fi sensibile la timp. Informațiile Drugslib.com au fost compilate pentru a fi utilizate de către practicienii din domeniul sănătății și consumatorii din Statele Unite și, prin urmare, Drugslib.com nu garantează că utilizările în afara Statelor Unite sunt adecvate, cu excepția cazului în care se indică altfel. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com nu susțin medicamente, nu diagnostichează pacienții și nu recomandă terapie. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com sunt o resursă informațională concepută pentru a ajuta practicienii autorizați din domeniul sănătății în îngrijirea pacienților lor și/sau pentru a servi consumatorilor care văd acest serviciu ca un supliment și nu un substitut pentru expertiza, abilitățile, cunoștințele și raționamentul asistenței medicale. practicieni.

  Lipsa unui avertisment pentru un anumit medicament sau combinație de medicamente nu trebuie în niciun fel interpretată ca indicând faptul că medicamentul sau combinația de medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru un anumit pacient. Drugslib.com nu își asumă nicio responsabilitate pentru niciun aspect al asistenței medicale administrat cu ajutorul informațiilor furnizate de Drugslib.com. Informațiile conținute aici nu sunt destinate să acopere toate utilizările posibile, instrucțiunile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Dacă aveți întrebări despre medicamentele pe care le luați, consultați medicul, asistenta sau farmacistul.

  Cuvinte cheie populare