Zoryve

Γενικό όνομα: Roflumilast
Φόρμα δοσολογίας: κρέμα (0,3%)
Κατηγορία φαρμάκων: Εκλεκτικοί αναστολείς φωσφοδιεστεράσης-4

Χρήση του Zoryve

Το Zoryve είναι μια κρέμα χωρίς στεροειδή που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ψωρίασης κατά πλάκας σε άτομα 6 ετών και άνω. Η κρέμα Zoryve μειώνει τη φλεγμονή και τα συμπτώματα της ψωρίασης όταν εφαρμόζεται μία φορά την ημέρα στην ψωρίαση οπουδήποτε στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων περιοχών όπως το πρόσωπο ή οι πτυχές του δέρματος.

Το Zoryve περιέχει το δραστικό συστατικό roflumilast, το οποίο ανήκει στην κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης-4 (PDE4). Ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης του Zoryve (μηχανισμός δράσης) δεν είναι καλά κατανοητός.

Η κρέμα Zoryve (κρέμα roflumilast, 0,3%) έγινε φάρμακο εγκεκριμένο από τον FDA στις 29 Ιουλίου 2022, για τη θεραπεία της ψωρίασης κατά πλάκας σε άτομα 12 ετών και άνω, στις 6 Οκτωβρίου 2023, η FDA επέκτεινε την έγκριση για να συμπεριλάβει ασθενείς 6 ετών και άνω.

Zoryve παρενέργειες

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν:

 • διάρροια
 • κεφαλαλγία
 • δυσκολία στον ύπνο
 • ναυτία
 • πόνος στο σημείο εφαρμογής
 • λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος
 • λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (UTIs)
 • Δεν είναι όλες οι πιθανές παρενέργειες . Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στον FDA στο 1-800-FDA-1088. Μπορείτε επίσης να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στην Arcutis Biotherapeutics, Inc. καλώντας στο 1-844-692-6729.

  Πριν τη λήψη Zoryve

  Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, ενημερώστε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για όλες τις ιατρικές σας καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων εάν:

 • έχω ηπατικά προβλήματα.
 • Εγκυμοσύνη

  Ενημερώστε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος, καθώς δεν είναι γνωστό εάν η δραστική ουσία ροφλουμιλάστη θα βλάψει το αγέννητο μωρό σας.

  Θηλασμός

  Ενημερώστε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν θηλάζετε ή σχεδιάζετε να θηλάσετε, καθώς δεν είναι γνωστό εάν το δραστικό συστατικό ροφλουμιλάστη σε αυτήν την κρέμα θα περάσει στο μητρικό γάλα σας. Μιλήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τον καλύτερο τρόπο να ταΐσετε το μωρό σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας με αυτήν την κρέμα.

  Οι θηλάζουσες γυναίκες που χρησιμοποιούν αυτήν την κρέμα θα πρέπει να τη χρησιμοποιούν στη μικρότερη περιοχή του δέρματος και για το συντομότερο χρονικό διάστημα που απαιτείται. Μην απλώνετε αυτήν την κρέμα απευθείας στη θηλή ή στη θηλαία θηλάση αν θηλάζετε για να αποφύγετε την επαφή με την κρέμα με το μωρό σας.

  Συσχετίστε τα ναρκωτικά

  Τρόπος χρήσης Zoryve

  Dose Zoryve για ψωρίαση κατά πλάκας για άτομα ηλικίας 6 ετών και άνω: Εφαρμόστε μία φορά την ημέρα στις πληγείσες περιοχές Σχόλια: Μόνο για τοπική χρήση. Όχι για οφθαλμική, στοματική ή ενδοκολπική χρήση.

  Προειδοποιήσεις

  Μην χρησιμοποιείτε το Zoryve εάν έχετε ορισμένα ηπατικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της μέτριας έως σοβαρής ηπατικής δυσλειτουργίας.

  Τι άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν Zoryve

  Ενημερώστε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τα φάρμακα που παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, βιταμινών και φυτικών συμπληρωμάτων.

  Ενημερώστε ιδιαίτερα τον γιατρό σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα φάρμακα:

 • ερυθρομυκίνη
 • κετοκοναζόλη
 • Φλουβοξαμίνη 
 • ενοξασίνη
 • σιμετιδίνη
 • αντισυλληπτικά φάρμακα που περιέχουν gestodene και ethinyl estradiol.
 • Αποποίηση ευθυνών

  Έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται από το Drugslib.com είναι ακριβείς, μέχρι -ημερομηνία και πλήρης, αλλά δεν παρέχεται καμία εγγύηση για το σκοπό αυτό. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται εδώ μπορεί να είναι ευαίσθητες στο χρόνο. Οι πληροφορίες του Drugslib.com έχουν συγκεντρωθεί για χρήση από επαγγελματίες υγείας και καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και επομένως το Drugslib.com δεν εγγυάται ότι οι χρήσεις εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι κατάλληλες, εκτός εάν ρητά αναφέρεται διαφορετικά. Οι πληροφορίες φαρμάκων του Drugslib.com δεν υποστηρίζουν φάρμακα, δεν κάνουν διάγνωση ασθενών ή συνιστούν θεραπεία. Οι πληροφορίες για τα φάρμακα του Drugslib.com είναι ένας ενημερωτικός πόρος που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αδειοδοτημένους επαγγελματίες υγείας στη φροντίδα των ασθενών τους ή/και να εξυπηρετούν τους καταναλωτές που βλέπουν αυτήν την υπηρεσία ως συμπλήρωμα και όχι ως υποκατάστατο της τεχνογνωσίας, των δεξιοτήτων, της γνώσης και της κρίσης της υγειονομικής περίθαλψης επαγγελματίες.

  Η απουσία προειδοποίησης για ένα δεδομένο φάρμακο ή συνδυασμό φαρμάκων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για οποιονδήποτε δεδομένο ασθενή. Το Drugslib.com δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που παρέχει το Drugslib.com. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα φάρμακα που παίρνετε, συμβουλευτείτε το γιατρό, τη νοσοκόμα ή τον φαρμακοποιό σας.

  Δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά