Zoryve

Generieke naam: Roflumilast
Doseringsvorm: room (0,3%)
Geneesmiddelklasse: Selectieve fosfodiësterase-4-remmers

Gebruik van Zoryve

Zoryve is een steroïdevrije crème die wordt gebruikt voor de behandeling van plaque psoriasis bij mensen van 6 jaar en ouder. Zoryve crème vermindert ontstekingen en symptomen van psoriasis wanneer het eenmaal daags wordt aangebracht op psoriasis overal op het lichaam, inclusief gevoelige gebieden zoals gezicht of huidplooien.

Zoryve bevat de werkzame stof roflumilast, die behoort tot de klasse van geneesmiddelen die fosfodiësterase-4 (PDE4)-remmers. De specifieke manier waarop Zoryve werkt (werkingsmechanisme) is niet goed bekend.

Zoryve crème (roflumilast crème, 0,3%) werd op 29 juli 2022 een door de FDA goedgekeurd geneesmiddel voor de behandeling van plaque psoriasis bij mensen 12 jaar en ouder: op 6 oktober 2023 heeft de FDA de goedkeuring uitgebreid tot patiënten van 6 jaar en ouder.

Zoryve bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • diarree
 • hoofdpijn
 • slaapproblemen
 • misselijkheid
 • pijn op de toedieningsplaats
 • infecties van de bovenste luchtwegen
 • urineweginfecties (UTI's)
 • Dit zijn niet alle mogelijke bijwerkingen . Bel uw arts voor medisch advies over bijwerkingen. U kunt bijwerkingen melden aan de FDA op 1-800-FDA-1088. U kunt bijwerkingen ook melden aan Arcutis Biotherapeutics, Inc. door te bellen naar 1-844-692-6729.

  Voordat u neemt Zoryve

  Informeer uw zorgverlener voordat u met de behandeling begint over al uw medische aandoeningen, ook als u:

 • Heb leverproblemen.
 • Zwangerschap

  Informeer uw zorgverlener als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden, omdat niet bekend is of de werkzame stof roflumilast schadelijk is voor uw ongeboren baby.

  Borstvoeding

  Informeer uw arts als u borstvoeding geeft of van plan bent borstvoeding te geven. Het is niet bekend of de werkzame stof roflumilast in deze crème in uw moedermelk terechtkomt. Praat met uw zorgverlener over de beste manier om uw baby te voeden tijdens de behandeling met deze crème.

  Vrouwen die borstvoeding geven en deze crème gebruiken, moeten deze op het kleinste deel van de huid aanbrengen en zo kort mogelijk. Breng deze crème niet rechtstreeks op de tepel of tepelhof aan als u borstvoeding geeft, om contact met de crème met uw baby te vermijden.

  Breng medicijnen in verband

  Hoe te gebruiken Zoryve

  Zoryve Dosis voor Plaque Psoriasis voor mensen van 6 jaar en ouder: Eenmaal daags aanbrengen op de getroffen gebieden Opmerkingen: Alleen voor plaatselijk gebruik. Niet voor oogheelkundig, oraal of intravaginaal gebruik.

  Waarschuwingen

  Gebruik Zoryve niet als u bepaalde leverproblemen heeft, waaronder matige tot ernstige leverinsufficiëntie.

  Welke andere medicijnen zullen invloed hebben Zoryve

  Informeer uw zorgverlener over de medicijnen die u gebruikt, inclusief receptgeneesmiddelen en zelfzorggeneesmiddelen, vitamines en kruidensupplementen.

  Vertel uw arts vooral als u een van de volgende geneesmiddelen gebruikt:

 • erytromycine
 • ketoconazol
 • Fluvoxamine
 • enoxacine
 • cimetidine
 • anticonceptiemiddelen die gestodeen en ethinylestradiol bevatten.
 • Disclaimer

  Er is alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de informatie die wordt verstrekt door Drugslib.com accuraat en up-to-date is -datum en volledig, maar daarvoor wordt geen garantie gegeven. De hierin opgenomen geneesmiddelinformatie kan tijdgevoelig zijn. De informatie van Drugslib.com is samengesteld voor gebruik door zorgverleners en consumenten in de Verenigde Staten en daarom garandeert Drugslib.com niet dat gebruik buiten de Verenigde Staten gepast is, tenzij specifiek anders aangegeven. De geneesmiddeleninformatie van Drugslib.com onderschrijft geen geneesmiddelen, diagnosticeert geen patiënten of beveelt geen therapie aan. De geneesmiddeleninformatie van Drugslib.com is een informatiebron die is ontworpen om gelicentieerde zorgverleners te helpen bij de zorg voor hun patiënten en/of om consumenten te dienen die deze service zien als een aanvulling op en niet als vervanging voor de expertise, vaardigheden, kennis en beoordelingsvermogen van de gezondheidszorg. beoefenaars.

  Het ontbreken van een waarschuwing voor een bepaald medicijn of een bepaalde medicijncombinatie mag op geen enkele manier worden geïnterpreteerd als een indicatie dat het medicijn of de medicijncombinatie veilig, effectief of geschikt is voor een bepaalde patiënt. Drugslib.com aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor enig aspect van de gezondheidszorg die wordt toegediend met behulp van de informatie die Drugslib.com verstrekt. De informatie in dit document is niet bedoeld om alle mogelijke toepassingen, aanwijzingen, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen, geneesmiddelinteracties, allergische reacties of bijwerkingen te dekken. Als u vragen heeft over de medicijnen die u gebruikt, neem dan contact op met uw arts, verpleegkundige of apotheker.

  Populaire trefwoorden