Zoryve

Nume generic: Roflumilast
Forma de dozare: crema (0,3%)
Clasa de medicamente: Inhibitori selectivi ai fosfodiesterazei-4

Utilizarea Zoryve

Zoryve este o cremă fără steroizi folosită pentru tratarea psoriazisului în plăci la persoanele cu vârsta de 6 ani și peste. Crema Zoryve reduce inflamația și simptomele psoriazisului atunci când este aplicată o dată pe zi pe psoriazis oriunde pe corp, inclusiv pe zonele sensibile precum fața sau pliurile pielii.

Zoryve conține ingredientul activ roflumilast, care aparține clasei de medicamente numite inhibitori ai fosfodiesterazei-4 (PDE4). Modul specific în care funcționează Zoryve (mecanismul de acțiune) nu este bine înțeles.

Crema Zoryve (cremă roflumilast, 0,3%) a devenit un medicament aprobat de FDA pe 29 iulie 2022, pentru a trata psoriazisul în plăci la oameni 12 ani și peste, la 6 octombrie 2023, FDA a extins aprobarea pentru a include pacienții cu vârsta de 6 ani și mai mult.

Zoryve efecte secundare

Cele mai frecvente efecte secundare includ:

 • diaree
 • dureri de cap
 • probleme de somn
 • greață
 • durere la locul de aplicare
 • infectii ale tractului respirator superior
 • infectii ale tractului urinar (ITU)
 • Aceste nu sunt toate efectele secundare posibile . Apelați la medicul dumneavoastră pentru sfaturi medicale despre efectele secundare. Puteți raporta reacțiile adverse la FDA la 1-800-FDA-1088. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse către Arcutis Biotherapeutics, Inc. sunând la 1-844-692-6729.

  Înainte de a lua Zoryve

  Înainte de a începe tratamentul, spuneți medicului dumneavoastră despre toate afecțiunile dumneavoastră medicale, inclusiv dacă:

 • aveți probleme cu ficatul.
 • Sarcina

  Spuneți medicului dumneavoastră dacă sunteți însărcinată sau intenționați să rămâneți gravidă, deoarece nu se știe dacă ingredientul activ roflumilast va dăuna copilului dumneavoastră nenăscut.

  Alăptarea

  Spuneți medicului dumneavoastră dacă alăptați sau plănuiți să alăptați, deoarece nu se știe dacă ingredientul activ roflumilast din această cremă va trece în laptele matern. Discutați cu furnizorul de asistență medicală despre cel mai bun mod de a vă hrăni copilul în timpul tratamentului cu această cremă.

  Femeile care alăptează care folosesc această cremă ar trebui să o folosească pe cea mai mică zonă a pielii și pentru cel mai scurt timp necesar. Nu aplicați această cremă direct pe mamelon sau pe areolă dacă alăptați pentru a evita contactul cu crema cu copilul dumneavoastră.

  Relaționați drogurile

  Cum se utilizează Zoryve

  Doza de Zoryve pentru psoriazis în placă pentru persoanele cu vârsta de 6 ani și peste: Aplicați o dată pe zi pe zonele afectate Comentarii: Numai pentru uz local. Nu pentru uz oftalmic, oral sau intravaginal.

  Avertizări

  Nu utilizați Zoryve dacă aveți anumite probleme hepatice, inclusiv insuficiență hepatică moderată până la severă.

  Ce alte medicamente vor afecta Zoryve

  Spuneți medicului dumneavoastră despre medicamentele pe care le luați, inclusiv medicamentele eliberate pe bază de rețetă și fără prescripție medicală, vitaminele și suplimentele pe bază de plante.

  Spuneți medicului dumneavoastră în special dacă luați oricare dintre următoarele medicamente:

 • eritromicină
 • ketoconazol
 • Fluvoxamină 
 • enoxacină
 • cimetidină
 • medicamente contraceptive care conțin gestoden și etinilestradiol.
 • Declinare de responsabilitate

  S-au depus toate eforturile pentru a se asigura că informațiile furnizate de Drugslib.com sunt exacte, actualizate -data și completă, dar nu se face nicio garanție în acest sens. Informațiile despre medicamente conținute aici pot fi sensibile la timp. Informațiile Drugslib.com au fost compilate pentru a fi utilizate de către practicienii din domeniul sănătății și consumatorii din Statele Unite și, prin urmare, Drugslib.com nu garantează că utilizările în afara Statelor Unite sunt adecvate, cu excepția cazului în care se indică altfel. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com nu susțin medicamente, nu diagnostichează pacienții și nu recomandă terapie. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com sunt o resursă informațională concepută pentru a ajuta practicienii autorizați din domeniul sănătății în îngrijirea pacienților lor și/sau pentru a servi consumatorilor care văd acest serviciu ca un supliment și nu un substitut pentru expertiza, abilitățile, cunoștințele și raționamentul asistenței medicale. practicieni.

  Lipsa unui avertisment pentru un anumit medicament sau combinație de medicamente nu trebuie în niciun fel interpretată ca indicând faptul că medicamentul sau combinația de medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru un anumit pacient. Drugslib.com nu își asumă nicio responsabilitate pentru niciun aspect al asistenței medicale administrat cu ajutorul informațiilor furnizate de Drugslib.com. Informațiile conținute aici nu sunt destinate să acopere toate utilizările posibile, instrucțiunile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Dacă aveți întrebări despre medicamentele pe care le luați, consultați medicul, asistenta sau farmacistul.

  Cuvinte cheie populare