Zoster vaccine inactivated

Nume generic: Zoster Vaccine (inactivated)
Nume de marcă: Shingrix
Forma de dozare: pulbere intramusculară pentru injecție (cu adjuvant)
Clasa de medicamente: Vaccinuri virale

Utilizarea Zoster vaccine inactivated

Herpesul zoster este cauzat de același virus (varicela) care provoacă varicela la copii. Când acest virus devine activ din nou, poate provoca herpes zoster sau zona zoster. Vaccinul zoster inactivat ajută la prevenirea herpesului zoster.

Acest vaccin funcționează prin expunerea la o doză mică de virus inactiv, care determină organismul să dezvolte imunitate la boală. Acest vaccin nu va trata o infecție activă care s-a dezvoltat deja în organism.

Vaccinul zoster inactivat este utilizat pentru a preveni virusul herpes zoster (zona zoster):

 • la persoanele cu vârsta de 50 de ani și peste, inclusiv persoanele care au primit anterior un vaccin zoster viu (Zostavax); și
 • la persoanele cu vârsta de 18 ani și peste cu risc crescut de apariție a virusului herpes zoster (zona zoster) din cauza unui sistem imunitar slab.
 • Vaccinul zoster inactivat nu va trata varicela, zona zoster sau durerile nervoase cauzate de zona zoster (nevralgie post-herpetică).

  Vaccinul zoster inactivat poate fi utilizat și în scopuri care nu sunt enumerate în acest ghid de medicamente.

  Zoster vaccine inactivated efecte secundare

  Nu ar trebui să primiți a doua injecție dacă ați avut o reacție alergică care vă pune viața în pericol după prima injecție.

  Păstrați evidența tuturor efectelor secundare pe care le aveți după ce ați primit vaccinul zoster inactivat. Când primiți a doua injectare, spuneți medicului dacă prima injectare a provocat vreun efect secundar.

  A fi infectat cu zona zoster este mult mai periculos pentru sănătatea dumneavoastră decât a primi vaccinul pentru a vă proteja împotriva acesteia. Ca orice medicament, acest vaccin poate provoca reacții adverse, dar riscul de reacții adverse grave este extrem de scăzut.

  Solicitați ajutor medical de urgență dacă aveți semne ale unei reacții alergice: urticarie ; respiratie dificila; umflarea feței, buzelor, limbii sau gâtului.

  Unele persoane care au primit acest vaccin au avut probleme cu sistemul nervos în decurs de 42 de zile după ce au primit acest vaccin, dar riscul acestui efect secundar este foarte scăzut. Solicitați imediat asistență medicală dacă aveți:

 • slăbiciune sau furnicături;
 • dificultăți de vorbire sau înghițire;
 • probleme cu echilibrul sau mișcarea ochilor; sau
 • pierderea controlului vezicii urinare sau intestinului.
 • Apelați imediat medicul dacă aveți febră mare.

  Efectele secundare frecvente includ:

 • dureri de cap, dureri musculare;
 • senzație de oboseală;
 • dureri de stomac, greață, vărsături, diaree;
 • febră, frisoane; sau
 • durere, roșeață sau umflare în locul în care a fost administrată injectarea.
 • Aceasta nu este o listă completă a părților laterale efecte și altele pot apărea. Apelați la medicul dumneavoastră pentru sfaturi medicale despre efectele secundare. Puteți raporta reacțiile adverse ale vaccinului Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA la 1-800-822-7967.

  Înainte de a lua Zoster vaccine inactivated

  Nu trebuie să primiți acest vaccin dacă ați avut vreodată o reacție alergică care pune viața în pericol la vaccinul inactivat cu virusul zoster.

  Spuneți medicului dumneavoastră dacă:

 • ați avut vreodată o reacție alergică la vreun vaccin; sau
 • Ați leșinat după ce ați primit o injecție.
 • Spuneți medicului dumneavoastră dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

  Relaționați drogurile

  Cum se utilizează Zoster vaccine inactivated

  Doza uzuală pentru adulți pentru varicela-zoster -- Profilaxie:

  0,5 ml intramuscular -Se administrează două doze, a doua doză fiind administrată la 2 până la 6 luni după prima doză Comentarii: -Acest medicament nu este indicat pentru prevenirea infecției primare cu varicelă (varicela). Utilizări: Prevenirea herpesului zoster (zona zoster) la: -Adulți cu vârsta de 50 de ani și peste -Adulți cu vârsta de 18 ani și peste cu risc crescut de herpes zoster (HZ) din cauza imunodeficienței sau imunosupresiei cauzate de boală sau terapie

  Avertizări

  Nu ar trebui să primiți a doua injecție dacă ați avut o reacție alergică care vă pune viața în pericol după prima injecție.

  Ce alte medicamente vor afecta Zoster vaccine inactivated

  Alte medicamente pot afecta vaccinul zoster inactivat, inclusiv medicamentele eliberate pe bază de rețetă și fără prescripție medicală, vitaminele și produsele pe bază de plante. Spuneți medicului dumneavoastră despre toate celelalte medicamente pe care le utilizați.

  Declinare de responsabilitate

  S-au depus toate eforturile pentru a se asigura că informațiile furnizate de Drugslib.com sunt exacte, actualizate -data și completă, dar nu se face nicio garanție în acest sens. Informațiile despre medicamente conținute aici pot fi sensibile la timp. Informațiile Drugslib.com au fost compilate pentru a fi utilizate de către practicienii din domeniul sănătății și consumatorii din Statele Unite și, prin urmare, Drugslib.com nu garantează că utilizările în afara Statelor Unite sunt adecvate, cu excepția cazului în care se indică altfel. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com nu susțin medicamente, nu diagnostichează pacienții și nu recomandă terapie. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com sunt o resursă informațională concepută pentru a ajuta practicienii autorizați din domeniul sănătății în îngrijirea pacienților lor și/sau pentru a servi consumatorilor care văd acest serviciu ca un supliment și nu un substitut pentru expertiza, abilitățile, cunoștințele și raționamentul asistenței medicale. practicieni.

  Lipsa unui avertisment pentru un anumit medicament sau combinație de medicamente nu trebuie în niciun fel interpretată ca indicând faptul că medicamentul sau combinația de medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru un anumit pacient. Drugslib.com nu își asumă nicio responsabilitate pentru niciun aspect al asistenței medicale administrat cu ajutorul informațiilor furnizate de Drugslib.com. Informațiile conținute aici nu sunt destinate să acopere toate utilizările posibile, instrucțiunile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Dacă aveți întrebări despre medicamentele pe care le luați, consultați medicul, asistenta sau farmacistul.

  Cuvinte cheie populare