Zostrix

Generieke naam: Capsaicin Topical
Geneesmiddelklasse: Diverse actuele middelen

Gebruik van Zostrix

Capsaïcine is het actieve ingrediënt in chilipepers dat ze heet maakt. Capsaïcine wordt gebruikt in medicinale crèmes en lotions om spier- of gewrichtspijn te verlichten.

Capsaïcine die op het lichaam wordt gebruikt, veroorzaakt een gevoel van warmte dat bepaalde zenuwcellen activeert. Bij regelmatig gebruik van capsaïcine vermindert dit verwarmende effect de hoeveelheid substantie P, een chemische stof die als pijnboodschapper in het lichaam fungeert.

Zostrix wordt gebruikt voor tijdelijke verlichting van spier- of gewrichtspijn veroorzaakt door overbelasting, verstuikingen, artritis, blauwe plekken of rugpijn. Dit geneesmiddel wordt ook gebruikt voor de behandeling van zenuwpijn (neuralgie) bij mensen die herpes zoster of ‘gordelroos’ hebben gehad.

Qutenza is een vorm van actueel capsaïcine op recept die door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg wordt aangebracht. Qutenza wordt gebruikt voor de behandeling van zenuwpijn veroorzaakt door herpes, en ook voor de behandeling van zenuwpijn in de voeten (perifere neuropathie) bij mensen met diabetes.

Zostrix kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in de Zostrix-gids staan ​​vermeld.

Zostrix bijwerkingen

Zoek medische noodhulp als u tekenen van een allergische reactie vertoont: netelroos; moeite met ademhalen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Was de huid en zoek onmiddellijk medische hulp als u ernstige verbranding, pijn, zwelling of blaarvorming heeft op de huid waar u dit geneesmiddel heeft aangebracht.

Zostrix kan ernstige bijwerkingen veroorzaken. Stop met het gebruik van Zostrix en bel onmiddellijk uw arts als u:

 • ernstige pijn of roodheid van de huid heeft op de plaats waar het geneesmiddel werd aangebracht;
 • <

  verlies van gevoel;

 • moeite met ademhalen of slikken (na accidenteel inademen van de geur van capsaïcine of opgedroogd residu).
 • >

  Veel voorkomende bijwerkingen kunnen pijn of een branderig gevoel zijn dat enkele uren of dagen kan aanhouden (vooral na uw eerste gebruik van actueel capsaïcine).

  Dit is geen volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen voorkomen. Bel uw arts voor medisch advies over bijwerkingen. U kunt bijwerkingen melden aan de FDA op 1-800-FDA-1088.

  Voordat u neemt Zostrix

  Gebruik dit geneesmiddel niet als u allergisch bent voor chilipepers of als u ooit een allergische reactie op Zostrix heeft gehad.

  Vertel het uw arts als u ooit:

  heeft gehad
 • eventuele allergieën (vooral voor planten); of
 • een ernstige medische aandoening.
 • Vraag een arts voordat u dit geneesmiddel gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

  Breng Zostrix niet aan op uw borsten als u een baby borstvoeding geeft.

  Gebruik dit geneesmiddel niet bij personen jonger dan 18 jaar zonder advies van een arts.

  Breng medicijnen in verband

  Hoe te gebruiken Zostrix

  Gebruik precies zoals aangegeven op het etiket of zoals voorgeschreven door uw arts. Het merk capsaïcine van Qutenza wordt alleen door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg aangebracht en is niet zonder recept verkrijgbaar.

  Niet via de mond innemen. Topische medicijnen mogen alleen op de huid worden gebruikt.

  Capsaïcine is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals een crème, lotion, vloeistof en huidpleister. Lees en volg zorgvuldig de gebruiksaanwijzingen die bij uw geneesmiddel worden geleverd. Vraag uw arts of apotheker als u deze instructies niet begrijpt.

  Gebruik Zostrix niet op open wonden of op een door de zon verbrande, door de wind verbrande, droge, schrale of geïrriteerde huid. Als dit geneesmiddel in uw ogen, neus, mond, rectum of vagina terechtkomt, spoel het dan af met water.

  Zorg ervoor dat uw huid schoon en droog is voordat u Zostrix aanbrengt.

  p>

  Was uw handen onmiddellijk met water en zeep nadat u Zostrix hebt aangebracht of een plaatselijke pleister op de huid hebt aangeraakt. Als u het geneesmiddel op uw handen of vingers heeft aangebracht om pijn in die gebieden te behandelen, wacht dan minstens 30 minuten voordat u uw handen wast.

  Gebruik een rubberen handschoen, vinger om te voorkomen dat u dit geneesmiddel op uw vingers krijgt. kinderbedje, watje of schoon doekje om het medicijn aan te brengen.

  Capsaïcine kan een branderig gevoel veroorzaken, waar het ook wordt aangebracht. Zelfs als het geneesmiddel op een ander oppervlak dan uw huid terechtkomt, kunt u zich brandend voelen als u dat oppervlak later aanraakt. Dit gevoel is doorgaans mild en zou in de loop van de tijd geleidelijk moeten verminderen bij voortdurend regelmatig gebruik van het geneesmiddel.

  Als het branderige gevoel pijnlijk is of ernstig ongemak veroorzaakt, was dan het behandelde huidgedeelte met zeep en koud water. Raadpleeg onmiddellijk medische hulp als u ernstige verbranding, pijn, zwelling of blaarvorming heeft.

  Bedek de behandelde huid niet met een verband of verwarmingskussen, omdat dit het branderige gevoel kan versterken . U mag de huid bedekken met kleding.

  Neem geen bad of douche binnen 1 uur vóór of nadat u capsaïcine op uw huid heeft aangebracht. Vermijd ook zwemmen of zware lichamelijke inspanning. Warm water of transpiratie kan het branderige gevoel veroorzaakt door capsaïcine versterken.

  Voorkom dat u Zostrix in uw ogen of in de buurt van uw neus krijgt, waar u het zou kunnen inademen. Als het toch in een van deze gebieden terechtkomt, spoel het dan grondig af met water.

  Voorkom ook dat dit geneesmiddel op contactlenzen, kunstgebitten en andere voorwerpen komt die in contact komen met gevoelige delen van uw lichaam.

  >

  Het kan tot 2 weken duren als u dit geneesmiddel regelmatig gebruikt voordat uw symptomen verbeteren. Voor het beste resultaat blijft u het geneesmiddel gebruiken zoals voorgeschreven. Pijnverlichting moet geleidelijk plaatsvinden omdat de stof P in uw lichaam in de zenuwcellen afneemt.

  Bel uw arts als uw pijn niet verbetert na 7 dagen gebruik van dit geneesmiddel, of als uw symptomen verergeren of beter worden en over een paar dagen terugkomen.

  Bewaar Zostrix op kamertemperatuur, uit de buurt van vocht en warmte, op een plaats waar kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.

  Zostrix vloeistof is ontvlambaar. Niet gebruiken of opslaan in de buurt van vuur of open vuur.

  Waarschuwingen

  Gebruik Zostrix niet als u allergisch bent voor chilipepers, of als u ooit een allergische reactie op Zostrix heeft gehad.

  Capsaïcine kan een branderig gevoel veroorzaken, waar het ook wordt aangebracht. Als u ernstig ongemak of roodheid van de huid ervaart, was dan het behandelde huidgedeelte met zeep en koud water.

  Raadpleeg onmiddellijk medische hulp als u ernstige verbranding, pijn, zwelling of blaarvorming op de huid heeft waar u dit geneesmiddel heeft toegepast.

  Welke andere medicijnen zullen invloed hebben Zostrix

  Het is niet waarschijnlijk dat andere geneesmiddelen die u oraal inneemt of injecteert, een effect zullen hebben op lokaal aangebrachte capsaïcine. Maar veel medicijnen kunnen met elkaar interageren. Vertel al uw zorgverleners over alle medicijnen die u gebruikt, inclusief receptgeneesmiddelen en zelfzorggeneesmiddelen, vitamines en kruidenproducten.

  Disclaimer

  Er is alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de informatie die wordt verstrekt door Drugslib.com accuraat en up-to-date is -datum en volledig, maar daarvoor wordt geen garantie gegeven. De hierin opgenomen geneesmiddelinformatie kan tijdgevoelig zijn. De informatie van Drugslib.com is samengesteld voor gebruik door zorgverleners en consumenten in de Verenigde Staten en daarom garandeert Drugslib.com niet dat gebruik buiten de Verenigde Staten gepast is, tenzij specifiek anders aangegeven. De geneesmiddeleninformatie van Drugslib.com onderschrijft geen geneesmiddelen, diagnosticeert geen patiënten of beveelt geen therapie aan. De geneesmiddeleninformatie van Drugslib.com is een informatiebron die is ontworpen om gelicentieerde zorgverleners te helpen bij de zorg voor hun patiënten en/of om consumenten te dienen die deze service zien als een aanvulling op en niet als vervanging voor de expertise, vaardigheden, kennis en beoordelingsvermogen van de gezondheidszorg. beoefenaars.

  Het ontbreken van een waarschuwing voor een bepaald medicijn of een bepaalde medicijncombinatie mag op geen enkele manier worden geïnterpreteerd als een indicatie dat het medicijn of de medicijncombinatie veilig, effectief of geschikt is voor een bepaalde patiënt. Drugslib.com aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor enig aspect van de gezondheidszorg die wordt toegediend met behulp van de informatie die Drugslib.com verstrekt. De informatie in dit document is niet bedoeld om alle mogelijke toepassingen, aanwijzingen, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen, geneesmiddelinteracties, allergische reacties of bijwerkingen te dekken. Als u vragen heeft over de medicijnen die u gebruikt, neem dan contact op met uw arts, verpleegkundige of apotheker.

  Populaire trefwoorden