Tylenol Cold and Flu Severe

Generieke naam: Acetaminophen, Dextromethorphan, Guaifenesin, And Phenylephrine
Geneesmiddelklasse: Combinaties van de bovenste luchtwegen

Gebruik van Tylenol Cold and Flu Severe

Acetaminofen is een pijnstiller en koortsverlager.

Dextromethorfan is een hoestonderdrukker. Het beïnvloedt de signalen in de hersenen die de hoestreflex veroorzaken.

Guaifenesine is een slijmoplossend middel. Het helpt de verstopping in uw borst en keel te verminderen, waardoor u gemakkelijker door uw mond kunt hoesten.

Fenylephrine is een decongestivum dat de bloedvaten in de neusholtes verkleint. Verwijde bloedvaten kunnen een verstopte neus (verstopte neus) veroorzaken.

Tylenol Cold and Flu Severe is een combinatiegeneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van hoofdpijn, koorts, pijn in het lichaam, hoest, verstopte borst, verstopte neus en verstopte sinussen. door allergieën, verkoudheid of griep.

Tylenol Verkoudheid en Griep Ernstig behandelt geen hoest die wordt veroorzaakt door roken, astma of emfyseem.

Tylenol Verkoudheid en Griep Severe kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatiehandleiding staan ​​vermeld.

Tylenol Cold and Flu Severe bijwerkingen

Zoek medische noodhulp als u tekenen van een allergische reactie vertoont: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

In zeldzame gevallen kan paracetamol een ernstige huidreactie veroorzaken die fataal kan zijn. Dit kan zelfs gebeuren als u paracetamol in het verleden en had geen reactie. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en bel onmiddellijk uw arts als u roodheid van de huid heeft of huiduitslag die zich verspreidt en blaarvorming en vervelling veroorzaakt. Als u dit soort reactie krijgt, mag u nooit meer een geneesmiddel gebruiken dat paracetamol.

Dit geneesmiddel kan ernstige bijwerkingen veroorzaken. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en bel onmiddellijk uw arts als u:

 • pijn op de borst, een snelle, langzame of onregelmatige hartslag heeft;

 • ernstige duizeligheid, het gevoel alsof je flauwvalt;
 • stemmingsveranderingen, verwarring, hallucinaties;
 • tremor, toevallen (convulsies);
 • koorts;
 • minder dan normaal plassen of helemaal niet;

  p>
 • misselijkheid, pijn in uw bovenbuik, jeuk, verlies van eetlust, donkere urine, kleikleurige ontlasting, geelzucht (gele verkleuring van uw huid of ogen); of
 • gevaarlijk hoge bloeddruk (ernstige hoofdpijn, wazig zien, zoemen in uw oren, angst, pijn op de borst, onregelmatige hartslag, toevallen).
 • Veel voorkomende bijwerkingen van Tylenol Verkoudheid en ernstige griep kunnen zijn:

 • duizeligheid, zwakte;

 • milde hoofdpijn;
 • milde misselijkheid, diarree, maagklachten;
 • droge mond, neus , of keel;
 • zich nerveus, rusteloos, prikkelbaar of angstig voelen; of
 • slaapproblemen (slapeloosheid).
 • Dit is geen volledige lijst van bijwerkingen en andere kunnen voorkomen. Bel uw arts voor medisch advies over bijwerkingen. U kunt bijwerkingen melden aan de FDA op 1-800-FDA-1088.

  Voordat u neemt Tylenol Cold and Flu Severe

  Gebruik dit geneesmiddel niet als u de afgelopen 14 dagen een MAO-remmer heeft gebruikt. Er kan een gevaarlijke geneesmiddelinteractie optreden. MAO-remmers zijn onder meer furazolidon, isocarboxazid, linezolid, fenelzine, rasagiline, selegiline en tranylcypromine.

  U mag dit medicijn niet gebruiken als u allergisch bent voor paracetamol, dextromethorfan, guaifenesine of fenylefrine.

  Vraag een arts of apotheker of het veilig voor u is om dit geneesmiddel te gebruiken als u andere medische aandoeningen heeft, vooral:

 • leverziekte, alcoholisme, of als u meer dan 3 alcoholische dranken per dag drinkt;
 • hoge bloeddruk, hartziekte, coronaire hartziekte of recente hartaanval;
 • diabetes;
 • glaucoom;
 • epilepsie of andere epilepsiestoornis;
 • vergrote prostaat of problemen met plassen;
 • hoest met slijm, of hoest veroorzaakt door emfyseem of chronische bronchitis;
 • feochromocytoom (een bijniertumor); of
 • overactieve schildklier.
 • Het is niet bekend of Tylenol Cold and Flu Severe schadelijk is voor een ongeboren baby. Gebruik dit geneesmiddel niet zonder advies van een arts als u zwanger bent.

  Acetaminofen, dextromethorfan, guaifenesine en fenylefrine kunnen in de moedermelk terechtkomen en kunnen schadelijk zijn voor een baby die borstvoeding geeft. Decongestiva kunnen ook de productie van moedermelk vertragen. Gebruik dit geneesmiddel niet zonder advies van een arts als u een baby borstvoeding geeft.

  Kunstmatig gezoete vloeibare medicijnen kunnen fenylalanine bevatten. Controleer het medicijnetiket als u fenylketonurie (PKU) heeft.

  Breng medicijnen in verband

  Hoe te gebruiken Tylenol Cold and Flu Severe

  Gebruik precies zoals aangegeven op het etiket of zoals voorgeschreven door uw arts. Niet gebruiken in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen. Dit geneesmiddel wordt gewoonlijk slechts korte tijd ingenomen totdat uw symptomen verdwijnen.

  Neem niet meer van dit medicijn in dan aanbevolen. Een overdosis paracetamol kan uw lever beschadigen of de dood veroorzaken.

  Geef dit medicijn niet aan een kind jonger dan 4 jaar oud. Vraag altijd een arts voordat u een kind een hoest- of verkoudheidsmedicijn geeft. De dood kan optreden als gevolg van misbruik van hoest- of verkoudheidsmedicijnen bij zeer jonge kinderen.

  Meet vloeibare medicijnen af ​​met een speciaal middel maatlepel of medicijnbekertje, niet met een gewone eetlepel. Als u niet over een dosismeetapparaat beschikt, vraag dan uw apotheker om er een.

  Los één pakje van het poeder op in ten minste 250 ml heet water. Roer en drink onmiddellijk terwijl de vloeistof heet is.

  Niet langer dan 7 dagen achter elkaar innemen. Stop met het gebruik van het geneesmiddel en neem contact op met uw arts als u na 3 dagen gebruik nog steeds koorts heeft, na 7 dagen (of na 5 dagen bij de behandeling van een kind) nog steeds pijn heeft, als uw symptomen verergeren of als u huiduitslag heeft. , aanhoudende hoofdpijn of roodheid of zwelling.

  Als u een operatie of medische tests nodig heeft, vertel het dan vooraf aan de chirurg of arts als u dit geneesmiddel de afgelopen dagen heeft gebruikt.

  Bewaren bij kamertemperatuur, uit de buurt van vocht en warmte. Laat vloeibare medicijnen niet bevriezen.

  Waarschuwingen

  Gebruik dit geneesmiddel niet als u de afgelopen 14 dagen een MAO-remmer heeft gebruikt. Er kan een gevaarlijke geneesmiddelinteractie optreden. MAO-remmers zijn onder meer isocarboxazid, linezolid, fenelzine, rasagiline, selegiline en tranylcypromine.

  Neem niet meer van dit medicijn in dan wordt aanbevolen. Een overdosis paracetamol kan uw lever beschadigen of de dood tot gevolg hebben. Bel onmiddellijk uw arts als u last heeft van misselijkheid, pijn in uw bovenbuik, jeuk, verlies van eetlust, donkere urine, kleikleurige ontlasting of geelzucht (gele verkleuring van uw huid of ogen).

  In zeldzame gevallen kan paracetamol een ernstige huidreactie veroorzaken. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en bel onmiddellijk uw arts als u een roodheid van de huid heeft of huiduitslag die zich verspreidt en blaarvorming en vervelling veroorzaakt.

  Welke andere medicijnen zullen invloed hebben Tylenol Cold and Flu Severe

  Vraag een arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt of u ook andere geneesmiddelen gebruikt, waaronder geneesmiddelen op recept en zelfzorggeneesmiddelen, vitamines en kruidenproducten. Sommige geneesmiddelen kunnen bij gelijktijdig gebruik ongewenste of gevaarlijke effecten veroorzaken. Niet alle mogelijke interacties worden in deze medicatiehandleiding vermeld.

  Het gebruik van dit geneesmiddel met andere geneesmiddelen die u slaperig maken of uw ademhaling vertragen, kan deze effecten verergeren. Vraag uw arts voordat u paracetamol, dextromethorfan en fenylefrine inneemt met een slaappil, verdovende pijnstillers, spierverslappers of medicijnen tegen angst, depressie of toevallen.

  Disclaimer

  Er is alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de informatie die wordt verstrekt door Drugslib.com accuraat en up-to-date is -datum en volledig, maar daarvoor wordt geen garantie gegeven. De hierin opgenomen geneesmiddelinformatie kan tijdgevoelig zijn. De informatie van Drugslib.com is samengesteld voor gebruik door zorgverleners en consumenten in de Verenigde Staten en daarom garandeert Drugslib.com niet dat gebruik buiten de Verenigde Staten gepast is, tenzij specifiek anders aangegeven. De geneesmiddeleninformatie van Drugslib.com onderschrijft geen geneesmiddelen, diagnosticeert geen patiënten of beveelt geen therapie aan. De geneesmiddeleninformatie van Drugslib.com is een informatiebron die is ontworpen om gelicentieerde zorgverleners te helpen bij de zorg voor hun patiënten en/of om consumenten te dienen die deze service zien als een aanvulling op en niet als vervanging voor de expertise, vaardigheden, kennis en beoordelingsvermogen van de gezondheidszorg. beoefenaars.

  Het ontbreken van een waarschuwing voor een bepaald medicijn of een bepaalde medicijncombinatie mag op geen enkele manier worden geïnterpreteerd als een indicatie dat het medicijn of de medicijncombinatie veilig, effectief of geschikt is voor een bepaalde patiënt. Drugslib.com aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor enig aspect van de gezondheidszorg die wordt toegediend met behulp van de informatie die Drugslib.com verstrekt. De informatie in dit document is niet bedoeld om alle mogelijke toepassingen, aanwijzingen, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen, geneesmiddelinteracties, allergische reacties of bijwerkingen te dekken. Als u vragen heeft over de medicijnen die u gebruikt, neem dan contact op met uw arts, verpleegkundige of apotheker.

  Populaire trefwoorden