Tylenol PM

Általános név: Acetaminophen And Diphenhydramine
Kábítószer osztály: Fájdalomcsillapító kombinációk

Használata Tylenol PM

Az acetaminofen fájdalomcsillapító és lázcsillapító. A difenhidramin egy antihisztamin.

A Tylenol PM egy kombinált gyógyszer, amelyet az alkalmankénti álmatlanság kezelésére alkalmaznak, amely kisebb fájdalommal jár. A Tylenol PM nem használható fájdalom nélküli álmatlanság vagy gyakran előforduló alvási problémák kezelésére.

A Tylenol PM-et kisebb fájdalmak, például fejfájás, hátfájás, ízületi vagy izomfájdalmak, fogfájás kezelésére is használják. fájdalom vagy menstruációs görcsök.

A Tylenol PM-et orrfolyás, tüsszögés, orr- és torokviszketés, valamint allergia, megfázás vagy influenza okozta fájdalom vagy láz kezelésére is használják.

A Tylenol PM olyan célokra is használható, amelyek nem szerepelnek ebben a gyógyszeres útmutatóban.

Tylenol PM mellékhatások

Kérjen sürgősségi orvosi segítséget, ha allergiás reakció jelei vannak: csalánkiütés; nehéz légzés; az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzanata.

Ritka esetekben az acetaminofen súlyos bőrreakciót okozhat, amely akár végzetes is lehet. Ez még akkor is előfordulhat, ha Ön acetaminophen a múltban, és nem reagált. Hagyja abba a gyógyszer szedését, és azonnal hívja orvosát, ha bőrpírja vagy kiütése van, amely kiterjed, és hólyagosodást és hámlást okoz. Ha ilyen típusú reakciót észlel, soha többé ne szedjen olyan gyógyszert, amely tartalmaz acetaminofen.

A gyógyszer súlyos mellékhatásokat okozhat. Hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal hívja orvosát, ha:

 • súlyos álmosság;
 • fájdalmas vagy nehéz vizelés; vagy
 • májproblémák – étvágytalanság, gyomorfájdalom (jobb felső rész), fáradtság, viszketés, sötét vizelet, agyagszínű széklet, sárgaság (a bőr vagy a bőr besárgulása) szem).
 • A Tylenol PM gyakori mellékhatásai a következők lehetnek:

 • álmosság;
 • székrekedés;
 • csökkent vizeletürítés;
 • szemszárazság, homályos látomás; vagy
 • száj-, orr- vagy torokszárazság.
 • Ez nem a mellékhatások teljes listája, és mások is előfordulhatnak előfordul. Hívja orvosát orvosi tanácsért a mellékhatásokkal kapcsolatban. A mellékhatásokat bejelentheti az FDA-nak az 1-800-FDA-1088 számon.

  Szedés előtt Tylenol PM

  Acetaminofent tartalmazó gyógyszer szedése előtt kérdezze meg orvosát, ha valaha volt májbetegsége, vagy ha naponta 3-nál több alkoholos italt fogyaszt.

  Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, hogy biztonságos-e a gyógyszer használata, ha valaha is volt:

 • májbetegség;
 • prosztata megnagyobbodás vagy vizelési problémák;
 • asztma, krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), emfizéma vagy egyéb légzési rendellenesség;
 • glaukóma; vagy
 • olyan állapot, amelyre warfarint szed (Coumadin, Jantoven).
 • A gyógyszer alkalmazása előtt kérdezze meg orvosát, ha Ön terhes vagy szoptat. A difenhidramin lelassíthatja az anyatejtermelést.

  Kapcsoljon gyógyszereket

  Hogyan kell használni Tylenol PM

  Pontosan a címkén található utasításoknak megfelelően vagy az orvos által előírt módon használja. A Tylenol PM csak rövid ideig használható, amíg a tünetei nem enyhülnek.

  Ne vegyen be többet a Tylenol PM-ből, mint az ajánlott. Az acetaminofen túladagolása károsíthatja a májat vagy halált okozhat. A túl sok difenhidramin bevétele súlyos szívproblémákhoz, görcsrohamokhoz, kómához vagy halálhoz vezethet.

  A Tylenol PM nem alkalmazható 12 évesnél fiatalabb személyeknél. Ne használja a gyógyszert a gyermek elalvására. Nagyon kisgyermekek halálát okozhatja az antihisztaminokkal való visszaélés.

  Ne használja ezt a gyógyszert 2 hétnél tovább a kezelésre. alvási problémák, vagy 7 napnál hosszabb ideig a megfázás vagy allergiás tünetek kezelésére.

  Hívja fel orvosát, ha 3 nap után is láza van, vagy 10 nap után is fájdalmai vannak (vagy 5 nap, ha 12-17 évesek). Hívja orvosát akkor is, ha tünetei rosszabbodnak, vagy ha bőrpír vagy duzzanat jelentkezik.

  Ha műtétre vagy orvosi vizsgálatokra van szüksége, időben tájékoztassa kezelőorvosát, ha az elmúlt néhány évben szedte ezt a gyógyszert. nap.

  Szobahőmérsékleten, nedvességtől és hőtől távol tárolandó.

  Figyelmeztetések

  A Tylenol PM-et pontosan az utasításoknak megfelelően használja. Az acetaminofen túladagolása károsíthatja a májat vagy halált okozhat. A túl sok difenhidramin bevétele súlyos szívproblémákhoz, görcsrohamokhoz, kómához vagy halálhoz vezethet.

  Ne használja ezt a gyógyszert gyermek álmossá tételére. Ez a gyógyszer nem alkalmazható 12 évesnél fiatalabb személyeknél.

  Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt bármilyen más olyan gyógyszert használna, amely acetaminofent vagy difenhidramint tartalmazhat. Bármelyik gyógyszer túl sok bevétele végzetes túladagoláshoz vezethet.

  Az alkoholfogyasztás növelheti a májkárosodás kockázatát az acetaminofen szedése közben.

  Hagyja abba a gyógyszer szedését, és hívja azonnal forduljon orvoshoz, ha bőrpírja vagy kiütése van, amely kiterjed, és hólyagosodást és hámlást okoz.

  Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Tylenol PM

  Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt a Tylenol PM-et bármilyen más gyógyszerrel együtt alkalmazná, különösen olyan gyógyszerekkel, amelyek álmosságot okozhatnak (például opioidok, altatók, izomlazítók vagy szorongásos vagy görcsrohamok kezelésére szolgáló gyógyszerek). Tájékoztassa kezelőorvosát minden jelenlegi gyógyszeréről, és minden olyan gyógyszerről, amelyet elkezd vagy abbahagyja. Ide tartoznak a vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszerek, vitaminok és gyógynövénykészítmények. Nem minden lehetséges interakció szerepel itt.

  Felelősség kizárása

  Minden erőfeszítést megtettünk annak érdekében, hogy a Drugslib.com által közölt információk pontosak és naprakészek legyenek - dátum, és teljes, de erre nem vállalunk garanciát. Az itt található gyógyszerinformációk időérzékenyek lehetnek. A Drugslib.com információit egészségügyi szakemberek és fogyasztók számára állítottuk össze az Egyesült Államokban, ezért a Drugslib.com nem garantálja, hogy az Egyesült Államokon kívüli felhasználás megfelelő, kivéve, ha kifejezetten másként jelezzük. A Drugslib.com gyógyszerinformációi nem támogatják a gyógyszereket, nem diagnosztizálnak betegeket, és nem ajánlanak terápiát. A Drugslib.com gyógyszerinformációi egy információs forrás, amelynek célja, hogy segítse az engedéllyel rendelkező egészségügyi szakembereket betegeik ellátásában és/vagy olyan fogyasztók kiszolgálására, akik ezt a szolgáltatást az egészségügyi szakértelem, készség, tudás és megítélés kiegészítéseként, nem pedig helyettesítőjeként tekintik. gyakorló szakemberek.

  Az adott gyógyszerre vagy gyógyszerkombinációra vonatkozó figyelmeztetés hiánya semmiképpen sem értelmezhető úgy, hogy a gyógyszer vagy gyógyszerkombináció biztonságos, hatékony vagy megfelelő az adott beteg számára. A Drugslib.com nem vállal felelősséget a Drugslib.com által biztosított információk segítségével nyújtott egészségügyi ellátás egyetlen aspektusáért sem. Az itt található információk nem terjednek ki minden lehetséges felhasználásra, útmutatásra, óvintézkedésre, figyelmeztetésre, gyógyszerkölcsönhatásra, allergiás reakcióra vagy káros hatásra. Ha kérdése van az Ön által szedett gyógyszerekkel kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, ápolónőjét vagy gyógyszerészét.

  Népszerű kulcsszavak