Visudyne

Általános név: Verteporfin
Kábítószer osztály: Különféle daganatellenes szerek

Használata Visudyne

A Visudyne úgy fejti ki hatását, hogy fokozza a szem fényérzékenységét. Ez a gyógyszer a szem rendellenes ereire hat.

A Visudyne-t a „fotodinamikus” lézerfényterápiával együtt alkalmazzák a makuladegeneráció és más szembetegségek által okozott szem érrendszeri rendellenességeinek kezelésére.

A Visudyne olyan célokra is használható, amelyek nem szerepelnek ebben a gyógyszeres útmutatóban.

Visudyne mellékhatások

Kérjen sürgősségi orvosi segítséget, ha allergiás reakcióra utaló jelek bármelyikét észleli: csalánkiütés; nehéz légzés; izzadó; szédülés; az arca, az ajkak, a nyelv vagy a torka duzzanata.

Azonnal tájékoztassa gondozóit, ha:

 • a látás súlyos romlása;
 • hirtelen és erős fájdalom;
 • a szem súlyos vörössége vagy egyéb elszíneződése;
 • szemfájdalom vagy fényudvar látása a fények körül;
 • olyan érzés, mintha elájulnál;
 • mellkasi fájdalom; vagy
 • kipirulás (melegség, bőrpír vagy bizsergő érzés).
 • A Visudyne gyakori mellékhatásai többek között:

 • enyhe látásváltozások, fényvillanások látása;
 • szemszárazság;

  >
 • a szemhéjak vörössége, duzzanata vagy viszketése;
 • fejfájás, gyengeség vagy fáradtság;
 • enyhe viszketés vagy bőrkiütés;
 • székrekedés, hányinger;
 • ízületi fájdalom, izomgyengeség;
 • láz, hidegrázás, influenza tünetei; vagy
 • fájdalom, duzzanat, vérzés vagy viszketés a gyógyszer beadásának helyén.
 • Ez nem egy teljes lista mellékhatások és mások is előfordulhatnak. Hívja orvosát orvosi tanácsért a mellékhatásokkal kapcsolatban. A mellékhatásokat bejelentheti az FDA-nak: 1-800-FDA-1088.

  Szedés előtt Visudyne

  Nem kaphat Visudyne-t, ha allergiás rá, vagy ha porfíriában szenved (egy genetikai enzimzavar, amely a bőrt vagy az idegrendszert érintő tüneteket okoz).

  Annak érdekében, hogy a Visudyne biztonságos legyen az Ön számára, tájékoztassa kezelőorvosát, ha:

 • májbetegség;
 • epehólyag-betegség; vagy
 • ha sugárkezelésben részesül.
 • FDA terhességi kategória C. Nem ismert, hogy a Visudyne károsítja-e a magzatot. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha terhes vagy teherbe kíván esni a gyógyszer alkalmazása közben.

  A verteporfin átjuthat az anyatejbe, és károsíthatja a szoptatott babát. A verteporfin alkalmazása során nem szabad szoptatnia.

  Kapcsoljon gyógyszereket

  Hogyan kell használni Visudyne

  A Visudyne-t vénába injektálják IV. Ezt az injekciót klinikán vagy kórházi környezetben kapja meg. Ezt a gyógyszert lassan kell beadni, és az intravénás infúzió beadása legalább 10 percig tarthat.

  Mondja el gondozóit, ha a Visudyne injekció beadásakor égő érzést, fájdalmat vagy duzzanatot érez az intravénás tű körül.

  A Visudyne infúzió kezdete után 15 percen belül lézerfénykezelést kap a szemében.

  A Visudyne beadása után védenie kell a szemét a természetes hatásoktól. napfény és erős beltéri fény legalább 5 napig. A legjobb védelem érdekében viseljen sötét napszemüveget, amikor kint tartózkodik, vagy amikor bent van erős megvilágítás mellett.

  Ne maradjon sötétben, amíg bent van, mert ez ténylegesen azt okozhatja, hogy a gyógyszer aktív marad a szervezetben. hosszabb. A legjobb, ha idejét környezeti beltéri megvilágításban tölti, például közvetett napfényben az ablakon keresztül, vagy alacsony teljesítményű izzólámpás világításban. Kerülje azokat a területeket, ahol halogén- vagy fluoreszkáló fénynek lesz kitéve.

  Orvosának rendszeresen ellenőriznie kell az állapotát. Ne maradj le egyetlen megbeszélt találkozóról sem.

  Figyelmeztetések

  Nem kaphat Visudyne-t, ha porfíriában szenved (egy genetikai enzimzavar, amely a bőrt vagy az idegrendszert érintő tüneteket okoz).

  Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Visudyne

  Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek a verteporfinnal, beleértve a vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövénykészítményeket. Tájékoztassa minden egészségügyi szolgáltatóját az összes jelenleg használt gyógyszerről és minden olyan gyógyszerről, amelyet elkezd vagy abbahagy.

  Ez a lista nem teljes, és más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek a Visudyne-nel. Tájékoztassa kezelőorvosát az összes használt gyógyszerről. Ide tartoznak a vényköteles, vény nélkül kapható, vitamin- és gyógynövénytermékek. Ne kezdjen el új gyógyszert anélkül, hogy erről beszélt volna orvosával.

  Felelősség kizárása

  Minden erőfeszítést megtettünk annak érdekében, hogy a Drugslib.com által közölt információk pontosak és naprakészek legyenek - dátum, és teljes, de erre nem vállalunk garanciát. Az itt található gyógyszerinformációk időérzékenyek lehetnek. A Drugslib.com információit egészségügyi szakemberek és fogyasztók számára állítottuk össze az Egyesült Államokban, ezért a Drugslib.com nem garantálja, hogy az Egyesült Államokon kívüli felhasználás megfelelő, kivéve, ha kifejezetten másként jelezzük. A Drugslib.com gyógyszerinformációi nem támogatják a gyógyszereket, nem diagnosztizálnak betegeket, és nem ajánlanak terápiát. A Drugslib.com gyógyszerinformációi egy információs forrás, amelynek célja, hogy segítse az engedéllyel rendelkező egészségügyi szakembereket betegeik ellátásában és/vagy olyan fogyasztók kiszolgálására, akik ezt a szolgáltatást az egészségügyi szakértelem, készség, tudás és megítélés kiegészítéseként, nem pedig helyettesítőjeként tekintik. gyakorló szakemberek.

  Az adott gyógyszerre vagy gyógyszerkombinációra vonatkozó figyelmeztetés hiánya semmiképpen sem értelmezhető úgy, hogy a gyógyszer vagy gyógyszerkombináció biztonságos, hatékony vagy megfelelő az adott beteg számára. A Drugslib.com nem vállal felelősséget a Drugslib.com által biztosított információk segítségével nyújtott egészségügyi ellátás egyetlen aspektusáért sem. Az itt található információk nem terjednek ki minden lehetséges felhasználásra, útmutatásra, óvintézkedésre, figyelmeztetésre, gyógyszerkölcsönhatásra, allergiás reakcióra vagy káros hatásra. Ha kérdése van az Ön által szedett gyógyszerekkel kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, ápolónőjét vagy gyógyszerészét.

  Népszerű kulcsszavak