Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy

Nama generik: Biotin (oral)
Kelas ubat: Vitamin

Penggunaan Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy

Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy, juga dikenali sebagai Vitamin B7, ialah sejenis vitamin B yang terdapat dalam makanan. Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy membantu badan memecahkan lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga.

Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy berkemungkinan berkesan dalam perubatan alternatif sebagai bantuan dalam merawat atau mencegah tahap rendah Vitafusion Biotin Extra Kekuatan Gummy. Tahap rendah Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy boleh disebabkan oleh kekurangan zat makanan, penurunan berat badan yang cepat, penyusuan tiub jangka panjang dan keadaan perubatan lain.

Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy juga telah digunakan untuk merawat simptom-simptom multiple sclerosis (MS) dan seborrhea (pada bayi). Walau bagaimanapun, penyelidikan telah menunjukkan bahawa Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy mungkin tidak berkesan dalam merawat keadaan ini.

Kegunaan lain yang tidak terbukti dengan penyelidikan termasuk merawat kuku rapuh, keguguran rambut, kencing manis, sakit saraf, kemurungan dan keadaan lain.

Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy juga boleh digunakan dalam kombinasi dengan vitamin lain pada orang dewasa dan kanak-kanak sebagai suplemen pemakanan.

Tidak pasti sama ada Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy berkesan dalam merawat sebarang keadaan perubatan. Penggunaan ubat untuk produk ini belum diluluskan oleh FDA. Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy tidak boleh digunakan sebagai ganti ubat yang ditetapkan untuk anda oleh doktor anda.

Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy selalunya dijual sebagai suplemen herba. Tiada piawaian pembuatan terkawal yang ditetapkan untuk banyak sebatian herba dan beberapa suplemen yang dipasarkan didapati tercemar dengan logam toksik atau ubat lain. Suplemen herba/kesihatan hendaklah dibeli daripada sumber yang boleh dipercayai untuk meminimumkan risiko pencemaran.

Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy juga boleh digunakan untuk tujuan yang tidak disenaraikan dalam panduan produk ini.

Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy kesan sampingan

Dapatkan bantuan perubatan kecemasan jika anda mempunyai tanda tindak balas alahan: gatal-gatal, sukar bernafas, bengkak muka, bibir, lidah atau tekak anda.

Kesan sampingan yang biasa mungkin termasuk cirit-birit atau masalah pernafasan.

Ini bukan senarai lengkap kesan sampingan dan lain-lain mungkin berlaku. Hubungi doktor anda untuk mendapatkan nasihat perubatan tentang kesan sampingan. Anda boleh melaporkan kesan sampingan kepada FDA di 1-800-FDA-1088.

Sebelum mengambil Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy

Anda tidak boleh menggunakan produk ini jika anda alah kepada Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy.

Sebelum menggunakan Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy, berbincang dengan pembekal penjagaan kesihatan anda. Keperluan dos anda mungkin berbeza jika anda:

 • mempunyai kekurangan enzim yang dipanggil Vitafusion Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy Extra Strength Gummyidase;
 • asap; atau
 • penyakit buah pinggang (atau jika anda menjalani dialisis).
 • Tanya doktor sebelum menggunakan produk ini jika anda hamil atau menyusu.

  Jangan berikan sebarang suplemen herba/kesihatan kepada kanak-kanak tanpa nasihat perubatan.

  Kaitkan dadah

  Amaran

  Ikuti semua arahan pada label dan bungkusan produk. Beritahu setiap penyedia penjagaan kesihatan anda tentang semua keadaan perubatan anda, alahan dan semua ubat yang anda gunakan.

  Apakah ubat lain yang akan menjejaskan Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy

  Pengambilan ubat tertentu boleh menurunkan paras darah Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy, yang boleh menjejaskan keperluan dos Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy anda. Tanya doktor atau ahli farmasi sebelum menggunakan Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy dengan sebarang ubat lain, terutamanya:

 • Carbamazepine;
 • phenobarbital;
 • fenitoin; atau
 • primidone.
 • Senarai ini tidak lengkap. Ubat lain mungkin menjejaskan Vitafusion Biotin Extra Strength Gummy, termasuk ubat preskripsi dan over-the-counter, vitamin dan produk herba. Tidak semua kemungkinan interaksi ubat disenaraikan di sini.

  Penafian

  Segala usaha telah dilakukan untuk memastikan bahawa maklumat yang diberikan oleh Drugslib.com adalah tepat, terkini -tarikh, dan lengkap, tetapi tiada jaminan dibuat untuk kesan itu. Maklumat ubat yang terkandung di sini mungkin sensitif masa. Maklumat Drugslib.com telah disusun untuk digunakan oleh pengamal penjagaan kesihatan dan pengguna di Amerika Syarikat dan oleh itu Drugslib.com tidak menjamin bahawa penggunaan di luar Amerika Syarikat adalah sesuai, melainkan dinyatakan sebaliknya secara khusus. Maklumat ubat Drugslib.com tidak menyokong ubat, mendiagnosis pesakit atau mengesyorkan terapi. Maklumat ubat Drugslib.com ialah sumber maklumat yang direka bentuk untuk membantu pengamal penjagaan kesihatan berlesen dalam menjaga pesakit mereka dan/atau memberi perkhidmatan kepada pengguna yang melihat perkhidmatan ini sebagai tambahan kepada, dan bukan pengganti, kepakaran, kemahiran, pengetahuan dan pertimbangan penjagaan kesihatan pengamal.

  Ketiadaan amaran untuk gabungan ubat atau ubat yang diberikan sama sekali tidak boleh ditafsirkan untuk menunjukkan bahawa gabungan ubat atau ubat itu selamat, berkesan atau sesuai untuk mana-mana pesakit tertentu. Drugslib.com tidak memikul sebarang tanggungjawab untuk sebarang aspek penjagaan kesihatan yang ditadbir dengan bantuan maklumat yang disediakan oleh Drugslib.com. Maklumat yang terkandung di sini tidak bertujuan untuk merangkumi semua kemungkinan penggunaan, arahan, langkah berjaga-jaga, amaran, interaksi ubat, tindak balas alahan atau kesan buruk. Jika anda mempunyai soalan tentang ubat yang anda ambil, semak dengan doktor, jururawat atau ahli farmasi anda.

  Kata Kunci Popular