Vitamin B1

Nume generic: Thiamine (vitamin B1)
Clasa de medicamente: Vitamine

Utilizarea Vitamin B1

Vitamina B1 este cunoscută și sub numele de tiamină. Vitamina B1 se găsește în alimente precum cereale, cereale integrale, carne, nuci, fasole și mazăre. Vitamina B1 este importantă în descompunerea carbohidraților din alimente în produse necesare organismului.

Tiamina este utilizată pentru a trata sau a preveni deficiența de vitamina B1. Injecția cu tiamină este utilizată pentru a trata beriberi, o afecțiune gravă cauzată de lipsa prelungită a vitaminei B1.

Tiamina administrată pe cale orală (oral) este disponibilă fără prescripție medicală. Tiamina injectabilă trebuie administrată de un profesionist din domeniul sănătății.

Tiamina poate fi utilizată și în scopuri care nu sunt enumerate în acest ghid de medicamente.

Vitamin B1 efecte secundare

Solicitați ajutor medical de urgență dacă aveți oricare dintre aceste semne ale unei reacții alergice: urticarie; respirație dificilă; umflarea feței, buzelor, limbii sau gâtului.

Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveți un efect secundar grav, cum ar fi:

 • buze de culoare albastră ;
 • durere în piept, senzație de lipsă de aer;
 • scaune negre, sângeroase sau gudronate; sau
 • tușirea cu sânge sau vărsături care arată ca zaț de cafea.
 • Efectele secundare mai puțin grave pot include:

 • greață, senzație de strângere în gât;
 • transpirație, senzație de căldură;
 • erupție cutanată ușoară sau mâncărime;
 • senzație de agitație; sau
 • sensibilitate sau un nodul dur la care a fost administrată o injecție cu tiamină.
 • Aceasta nu este o listă completă a părților laterale efecte și altele pot apărea. Apelați la medicul dumneavoastră pentru sfaturi medicale despre efectele secundare. Puteți raporta reacțiile adverse la FDA la 1-800-FDA-1088.

  Înainte de a lua Vitamin B1

  Nu trebuie să utilizați tiamină dacă ați avut vreodată o reacție alergică la aceasta.

  Adresați-vă unui medic sau farmacistului dacă este sigur să luați vitamina B1 dacă:

 • ai orice alte afectiuni medicale;
 • luați alte medicamente sau produse pe bază de plante; sau
 • Sunteți alergic la orice medicamente sau alimente.
 • Pentru a vă asigura că puteți primi în siguranță tiamină injectabilă, spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți boală de rinichi.

  Nu este de așteptat ca tiamina să dăuneze unui copil nenăscut. Nevoile dumneavoastră de doză de tiamină pot fi diferite în timpul sarcinii. Nu luați tiamină fără sfatul medicului dacă sunteți gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă.

  Nu se știe dacă tiamina trece în laptele matern. Nevoile dumneavoastră de doză pot fi diferite în timp ce alăptați. Nu luați tiamină fără sfatul medicului dacă alăptați un copil.

  Relaționați drogurile

  Cum se utilizează Vitamin B1

  Utilizați exact conform instrucțiunilor de pe etichetă sau așa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Nu utilizați în cantități mai mari sau mai mici sau mai mult decât este recomandat.

  Tiamina injectabilă este injectată într-un mușchi. Vi se poate arăta cum să utilizați injecțiile acasă. Nu vă autoinjectați acest medicament dacă nu înțelegeți pe deplin cum să administrați injecția și să eliminați în mod corespunzător acele și seringile uzate.

  Nu utilizați medicamentul injectabil dacă și-a schimbat culoarea sau conține particule în el. . Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o nouă rețetă.

  Doza alimentară recomandată de tiamină crește odată cu vârsta. Urmați instrucțiunile furnizorului de servicii medicale. De asemenea, puteți consulta listele „Aportul de referință dietetic” ale Academiei Naționale de Științe sau „Aportul de referință alimentar” al Departamentului Agriculturii din SUA (fostă „Doze zilnice recomandate” sau RDA) pentru mai multe informații.

  Tiamina este doar parte a unui program complet de tratament care poate include și o dietă specială. Este foarte important să urmați planul de dietă creat pentru dvs. de medicul dumneavoastră sau de consilierul în nutriție. Ar trebui să vă familiarizați foarte bine cu lista de alimente pe care ar trebui să le consumați sau să le evitați pentru a vă ajuta să vă controlați starea.

  Depozitați la temperatura camerei, ferit de umiditate, căldură și lumină.

  Avertizări

  Nu trebuie să utilizați tiamină dacă ați avut vreodată o reacție alergică la aceasta.

  Adresați-vă unui medic sau farmacistului înainte de a lua tiamină dacă aveți orice afecțiune medicală, dacă luați alte medicamente sau produse pe bază de plante sau dacă sunteți alergic la orice medicamente sau alimente.

  Înainte de a primi tiamină injectabilă, spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți o boală de rinichi.

  Tiamina este doar o parte a unui program complet de tratament care poate include și o dietă specială. Este foarte important să urmați planul de dietă creat pentru dvs. de medicul dumneavoastră sau de consilierul în nutriție. Ar trebui să vă familiarizați foarte bine cu lista de alimente pe care ar trebui să le consumați sau să le evitați pentru a vă ajuta să vă controlați starea.

  Ce alte medicamente vor afecta Vitamin B1

  Pot exista și alte medicamente care pot interacționa cu tiamina. Spuneți medicului dumneavoastră despre toate medicamentele pe care le utilizați. Acestea includ produse pe bază de rețetă, fără prescripție medicală, vitamine și produse pe bază de plante. Nu începeți un nou medicament fără să spuneți medicului dumneavoastră.

  Declinare de responsabilitate

  S-au depus toate eforturile pentru a se asigura că informațiile furnizate de Drugslib.com sunt exacte, actualizate -data și completă, dar nu se face nicio garanție în acest sens. Informațiile despre medicamente conținute aici pot fi sensibile la timp. Informațiile Drugslib.com au fost compilate pentru a fi utilizate de către practicienii din domeniul sănătății și consumatorii din Statele Unite și, prin urmare, Drugslib.com nu garantează că utilizările în afara Statelor Unite sunt adecvate, cu excepția cazului în care se indică altfel. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com nu susțin medicamente, nu diagnostichează pacienții și nu recomandă terapie. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com sunt o resursă informațională concepută pentru a ajuta practicienii autorizați din domeniul sănătății în îngrijirea pacienților lor și/sau pentru a servi consumatorilor care văd acest serviciu ca un supliment și nu un substitut pentru expertiza, abilitățile, cunoștințele și raționamentul asistenței medicale. practicieni.

  Lipsa unui avertisment pentru un anumit medicament sau combinație de medicamente nu trebuie în niciun fel interpretată ca indicând faptul că medicamentul sau combinația de medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru un anumit pacient. Drugslib.com nu își asumă nicio responsabilitate pentru niciun aspect al asistenței medicale administrat cu ajutorul informațiilor furnizate de Drugslib.com. Informațiile conținute aici nu sunt destinate să acopere toate utilizările posibile, instrucțiunile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Dacă aveți întrebări despre medicamentele pe care le luați, consultați medicul, asistenta sau farmacistul.

  Cuvinte cheie populare