Vitamin B12

Nume de marcă: Nascobal
Clasa de medicamente: Agenți antineoplazici

Utilizarea Vitamin B12

Deficitul de vitamina B12

Tratamentul anemiei pernicioase și al altor stări de deficit de vitamina B12.

Cianocobalamina sau hidroxocobalamina parenterală: Tratamentul deficitului de vitamina B12 din cauza secreției inadecvate a factorului intrinsec (IF); afectarea absorbției intestinale; sau deficiență alimentară asociată cu o dietă vegetariană.

Cianocobalamina este considerată preparatul de alegere cu vitamina B12 parenterală; hidroxocobalamina poate fi preferată pentru tratamentul inițial.

Spray nazal cu cianocobalamină: utilizat pentru a menține starea hematologică la adulții cu anemie pernicioasă, fără implicarea sistemului nervos, care au răspuns la terapia parenterală cu vitamina B 12. Utilizat și ca supliment pentru deficiența de vitamina B12 din cauza deficienței alimentare, a absorbției afectate, a secreției inadecvate de IF sau a anumitor alte afecțiuni.

Cerințe dietetice

Aportul adecvat necesar pentru a preveni deficiența de vitamina B12 și complicațiile neurologice asociate cu deficiența de vitamina B12.

Aportul adecvat de vitamina B12 poate fi realizat de obicei prin consumul de alimente; cu toate acestea, aproximativ 10-30% dintre persoanele geriatrice nu sunt capabile să absoarbă vitamina B12 naturală și ar trebui să consume alimente sau suplimente îmbogățite cu vitamina B12. Aportul inadecvat poate apărea la vegetarieni și la copiii lor alăptați. Alimente mixte al căror ingredient principal este carnea, peștele sau carnea de pasăre; lapte; și cerealele fortificate gata de consumat sunt principalele surse de vitamina B12 în dieta adulților și copiilor din SUA.

Doza dietetică recomandată (DZR) la adulți în funcție de cantitatea necesară pentru menținerea stării hematologice și a serului normal. concentrații de vitamina B12.

Aportul adecvat (AI) stabilit pentru sugarii cu vârsta ≤ 6 luni pe baza aportului mediu observat de vitamina B12 al sugarilor hrăniți în principal cu lapte uman; IA pentru sugari cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 luni, pe baza IA pentru sugari mai mici și a datelor la adulți.

DZR pentru copiii cu vârsta între 1 și 18 ani, pe baza datelor la adulți.

Tulburări metabolice

Cianocobalamina parenterală: managementul deficienței ereditare de transcobalamină II.

Test Schilling

Cianocobalamină și hidroxocobalamină parenterală: utilizate împreună cu cianocobalamina Co 57 în testul Schilling pentru a studia absorbția vitaminei B12.

Intoxicarea cu cianură

Hidroxocobalamină (Cyanokit): Tratamentul otrăvirii cu cianură cunoscută sau suspectată. Folosit împreună cu sprijinul căilor respiratorii și cardiovasculare și gestionarea activității convulsive.

Relaționați drogurile

Cum se utilizează Vitamin B12

Administrare

Cianocobalamina se administrează pe cale orală, intranazală sau prin injecție IM sau sub-Q profundă.

Hidroxocobalamina se administrează prin injecție IM sau perfuzie IV.

Administrare orală

Terapia orală este inferioară terapiei parenterale. Poate fi utilizat pentru tratamentul deficienței dietetice de vitamina B12 la pacienții cu absorbție gastro-intestinală normală.

Administrare parenterală

Cianocobalamină: se administrează prin injecție IM sau sub-Q profundă. Dacă se administrează sub-Q, evitați injectarea în derm sau în țesutul suBCutanat superior. Evitați administrarea IV; vitamina se excretă rapid în urină atunci când este administrată IV.

Hidroxocobalamina: Se administrează prin injecție IM (deficit de vitamine) sau prin perfuzie IV (intoxicație cu cianuri). Evitați administrarea IV pentru deficiență de vitamine.

Pentru informații despre compatibilitatea medicamentelor, consultați Compatibilitate sub Stabilitate.

Administrarea IV pentru otrăvirea cu cianură

Hidroxocobalamină: (Cyanokit); Se administrează prin perfuzie IV.

Poate necesita o linie IV dedicată. Administrarea prin aceeași linie IV ca și produsele din sânge nu este recomandată.

Reconstituire

Reconstituiți flaconul care conține 2,5 g de hidroxocobalamină cu 100 ml de clorură de sodiu injectabilă 0,9%; răsturnați sau balansați flaconul timp de cel puțin 30 de secunde. Nu agitați flaconul. Injecția Ringer lactat sau injecția cu dextroză 5% pot fi utilizate dacă injecția cu clorură de sodiu 0,9% nu este disponibilă. Soluția reconstituită conține 25 mg/mL.

Viteza de administrare

Doza inițială de 5 g: 15 minute.

A doua doză de 5 g: 15 minute (pentru pacienții in extremis) până la 2 ore; rata depinde de starea pacientului.

Administrare intranazală

Se administrează intranazal utilizând o pompă cu doză măsurată. Se administrează cu 1 oră înainte sau 1 oră după ingestia de alimente sau lichide fierbinți.

Înainte de administrarea intranazală, curățați căile nazale. Introduceți adaptorul nazal 1 cm într-o nară, îndreptați vârful adaptorului spre spatele nasului, țineți cealaltă nară închisă și înclinați capul ușor înainte, pompați medicamentul în nară, adulmecați ușor în timpul și imediat după administrare, reveniți capul în poziție verticală, scoateți unitatea de pompă din nas.

Eficacitatea nu a fost stabilită la pacienții cu congestie nazală, rinită alergică sau infecție a tractului respirator superior; amânați utilizarea până când aceste simptome dispar.

Amorsați pompa înainte de fiecare utilizare.

Dozare

Deficit de vitamina B 12: Durata terapiei depinde de cauză; Terapia pe termen lung nu este necesară atunci când alte măsuri terapeutice corectează cauza de bază a deficienței.

Pompa măsurată cu cianocobalamină eliberează 500 mcg de medicament (0,1 ml) per acționare.

Pacienți copii și adolescenți

Deficiență de vitamina B 12 IM

Hidroxocobalamină: Inițial, doze unice de 100 mcg până la o doză totală de 1–5 mg administrată timp de ≥2 săptămâni.

Hidroxocobalamină: întreținere, 30– 50 mcg la fiecare 4 săptămâni.

Cerințe dietetice și de înlocuire Oral

Sugari născuți din mame vegane: suplimente cu IA de la naștere, deoarece rezervele de vitamina B12 ale acestor sugari sunt scăzute și laptele matern poate furniza cantități foarte mici de vitamina B12. .

Sugari ≤6 luni: IA recomandată este de 0,4 mcg (0,06 mcg/kg) pe zi.

Sugari 7-12 luni: IA recomandată este de 0,5 mcg (0,06 mcg/kg) pe zi. .

Copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani: DZR este de 0,9 mcg pe zi.

Copii cu vârsta între 4 și 8 ani: DZR este de 1,2 mcg pe zi.

Copii cu vârsta cuprinsă între 9 și 13 ani: DZR este de 1,8 mcg zilnic.

Copii cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani: DZR este de 2,4 mcg zilnic.

DZR nu vor satisface nevoile indivizi cu sindrom de malabsorbție.

Intoxicare cu cianurㆠ[off-label] IV

Hidroxocobalamină: s-a utilizat 70 mg/kg.

Adulți

Deficiență de vitamina B 12 IM sau Sub-Q

Cianocobalamină: Inițial, 100 mcg pe zi, timp de 6-7 zile. Dacă manifestările clinice se îmbunătățesc și se observă răspunsul reticulocitelor, administrați 100 mcg la două zile pentru 7 doze și apoi 100 mcg la fiecare 3-4 zile timp de 2-3 săptămâni.

Cianocobalamină: întreținere, 100 mcg în fiecare lună.

IM

Hidroxocobalamină: Inițial, 30 mcg pe zi, timp de 5–10 zile.

Hidroxocobalamină: întreținere, 100–200 mcg în fiecare lună.

Intranazală

Întreținere, 500 mcg (o acționare) o dată pe săptămână. Creșteți doza la pacienții care prezintă o scădere a concentrațiilor serice de vitamina B12 după 1 lună de terapie.

Cerințe alimentare și de înlocuire Oral

Bărbați și femei ≥19 ani: DZR este de 2,4 mcg pe zi.

Adulții cu vârsta ≥51 de ani ar trebui să obțină cea mai mare parte a vitaminei B12 din alimente fortificate sau dintr-un supliment de vitamina B12.

Dr-urile nu vor satisface nevoile persoanelor cu sindrom de malabsorbție.

Cianura Intoxicație IV

Hidroxocobalamină: Inițial, 5 g (două fiole de 2,5 g). O a doua doză de 5 g poate fi administrată, în funcție de severitatea intoxicației și de răspunsul clinic.

Testul Schilling IM sau Sub-Q

Cianocobalamină: Doza de spălare este de 1000 mcg.

IM

Hidroxocobalamină: Doza de spălare este de 1000 mcg.

Populații speciale

Femei însărcinate

DZR pentru femeile însărcinate este de 2,6 mcg pe zi.

Femei care alăptează

DZR pentru femeile care alăptează este de 2,8 mcg pe zi.

Cerințe crescute la femeile care alăptează pentru a asigura o concentrație adecvată a vitaminei din lapte.

Avertizări

Contraindicații
 • Hipersensibilitate cunoscută la vitamina B12, cobalt sau orice ingredient din formulă.
 • Fără contraindicații atunci când este utilizat pentru tratamentul otrăvirii cu cianură.
 • Avertismente/Precauții

  Avertismente

  Hipopotasemie

  Hipokaliemie fatală raportată la pacienții tratați intensiv cu anemie megaloblastică. Monitorizați concentrațiile serice de potasiu în timpul tratamentului timpuriu cu vitamina B12 și administrați potasiu dacă este necesar.

  Policitemia vera

  Deficitul de vitamina B12 poate suprima semnele policitemiei vera; tratamentul poate demasca această afecțiune.

  Efecte oculare

  Evitați utilizarea la pacienții cu boala Leber precoce (atrofie ereditară a nervului optic); atrofie rapidă și severă a nervului optic raportată.

  Reacții de sensibilitate

  Reacții de sensibilitate

  Anafilaxie raportată cu preparate parenterale.

  Hidroxocobalamină (Cyanokit): Erupție cutanată, în principal acneiformă, raportată la 20 sau 44% dintre persoanele cărora li s-a administrat o doză de 5 sau, respectiv, 10 g.

  Test cutanat

  Se administrează un test intradermic. doza înainte de administrarea vitaminei B12 pentru deficit de vitamine la pacienții care pot fi sensibili la cobalamine.

  Precauții generale

  Monitorizare de laborator

  Obțineți hematocritul, numărul de reticulocite, vitamina B12, acid folic și nivelul de fier înainte de tratamentul pentru deficitul de vitamina B12. Monitorizați parametrii hematologici după cum este necesar în timpul terapiei.

  Aluminiu

  Unele preparate injectabile de cianocobalamină conțin aluminiu, care poate fi toxic. Aluminiul poate atinge niveluri toxice cu administrare parenterală prelungită dacă funcția rinichilor este afectată. Nou-născuții prematuri sunt în special expuși riscului, deoarece rinichii lor sunt imaturi și necesită cantități mari de soluții de calciu și fosfat, care conțin aluminiu.

  Cercetările indică faptul că pacienții cu insuficiență renală, inclusiv nou-născuții prematuri, care primesc administrare parenterală. nivelurile de aluminiu >4–5 mcg/kg pe zi acumulează aluminiu la niveluri asociate cu toxicitatea SNC și osoasă. Încărcarea tisulară poate apărea la rate și mai mici de administrare.

  Alcool benzilic la nou-născuți

  Injecția cu cianocobalamină poate conține alcool benzilic ca conservant; alcoolul benzilic a fost asociat cu toxicitate la nou-născuți. (Vezi Precauții pediatrice.)

  Tensiunea arterială

  Crișteri tranzitorii ale TA raportate la persoanele care au primit hidroxocobalamină IV.

  Anemie nediagnosticată

  Aveți grijă extremă dacă acid folic este administrat la pacienții cu anemie nediagnosticată; poate ascunde diagnosticul de anemie pernicioasă prin atenuarea manifestărilor hematologice ale bolii, permițând în același timp progresia complicațiilor neurologice.

  Efecte renale

  Cristale de oxalat observate în urina persoanelor sănătoase și a victimelor otrăvirii cu cianură după administrarea de hidroxocobalamină.

  p>

  Populații specifice

  Sarcina

  Categoria C.

  Alăptarea

  Distribuită în laptele uman.

  Hidroxocobalamină (Cyanokit): Se recomandă prudență; nu există date disponibile pentru a stabili când alăptarea poate fi reluată după administrarea IV de hidroxocobalamină.

  Utilizare la copii

  Hidroxocobalamină (Cyanokit): Siguranța și eficacitatea nu au fost stabilite.

  Cianocobalamină: alcoolul benzilic are a fost asociat cu toxicitate („sindromul de gâfâit”) la nou-născuți; fiecare ml de injecție cu cianocobalamină (de exemplu, preparat produs de Abraxis) conține 15 mg de alcool benzilic.

  Utilizare geriatrică

  Hidroxocobalamină (Cyanokit): Nu există diferențe substanțiale de siguranță și eficacitate față de adulții mai tineri. Nu este necesară ajustarea dozei.

  Insuficiență hepatică

  Hidroxocobalamină (Cyanokit): Siguranța și eficacitatea nu au fost studiate la pacienții cu insuficiență hepatică.

  Insuficiență renală

  Hidroxocobalamină (Cyanokit): Siguranța și eficacitatea nu au fost studiate în pacienţii cu insuficienţă renală. Hidroxocobalamina și cianocobalamina sunt excretate nemodificate în urină.

  Efecte adverse frecvente

  De obicei, netoxice chiar și în doze mari; diaree ușoară tranzitorie, tromboză vasculară periferică, mâncărime, exantem tranzitoriu, urticarie, umflare a corpului raportate la pacienții cărora li se administrează preparate parenterale.

  Ce alte medicamente vor afecta Vitamin B12

  Colchicina, acidul aminosalicilic și sărurile sale și consumul excesiv de alcool care durează > 2 săptămâni pot reduce absorbția vitaminei B12 din tractul gastro-intestinal.

  Medicamente specifice și teste de laborator

  Medicament

  Interacțiune

  Comentarii

  Acid ascorbic

  Poate distruge cantități substanțiale de vitamina B12 din dietă

  Luați în considerare acest lucru dacă doze mari de acid ascorbic sunt ingerate în decurs de 1 oră de la administrarea orală a vitaminei B12

  Cloramfenicol

  Poate antagoniza răspunsul hematopoietic la vitamina B12 la pacienţii cu deficit de vitamine

  Monitorizare; luați în considerare anti-infectioase alternative

  Antidoturi cu cianură

  Siguranța utilizării concomitente a hidroxocobalaminei cu alte antidoturi cu cianură nu este stabilită

  Atenție (vezi Parenteral la Stabilitate și Administrare IV la Dozare și Administrare)

  Parametrii de laborator determinați prin metode colorimetrice

  Hidroxocobalamina (Cyanokit): Culoarea roșu intens în sânge și/sau urină poate interfera cu anumite teste de laborator (de exemplu, chimie clinică, hematologie, coagulare, parametri urinari)

  Consultați eticheta produsului pentru informații specifice

  Metotrexat

  Invalidează testele de sânge microbiologice de diagnostic pentru vitamina B12

  Prednison

  Absorbție crescută a vitaminei B12 și secreție de IF raportate la câțiva pacienți cu anemie pernicioasă

  Nu apare la pacientii cu gastrectomie partiala sau totala; importanță clinică necunoscută

  Pirimetamina

  Invalidează testele de sânge microbiologice de diagnostic pentru vitamina B12

  Testează anticorpii factorului intrinsec (IF)

  Administrare prealabilă de cianocobalamină poate duce la rezultate fals pozitive ale testelor

  Declinare de responsabilitate

  S-au depus toate eforturile pentru a se asigura că informațiile furnizate de Drugslib.com sunt exacte, actualizate -data și completă, dar nu se face nicio garanție în acest sens. Informațiile despre medicamente conținute aici pot fi sensibile la timp. Informațiile Drugslib.com au fost compilate pentru a fi utilizate de către practicienii din domeniul sănătății și consumatorii din Statele Unite și, prin urmare, Drugslib.com nu garantează că utilizările în afara Statelor Unite sunt adecvate, cu excepția cazului în care se indică altfel. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com nu susțin medicamente, nu diagnostichează pacienții și nu recomandă terapie. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com sunt o resursă informațională concepută pentru a ajuta practicienii autorizați din domeniul sănătății în îngrijirea pacienților lor și/sau pentru a servi consumatorilor care văd acest serviciu ca un supliment și nu un substitut pentru expertiza, abilitățile, cunoștințele și raționamentul asistenței medicale. practicieni.

  Lipsa unui avertisment pentru un anumit medicament sau combinație de medicamente nu trebuie în niciun fel interpretată ca indicând faptul că medicamentul sau combinația de medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru un anumit pacient. Drugslib.com nu își asumă nicio responsabilitate pentru niciun aspect al asistenței medicale administrat cu ajutorul informațiilor furnizate de Drugslib.com. Informațiile conținute aici nu sunt destinate să acopere toate utilizările posibile, instrucțiunile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Dacă aveți întrebări despre medicamentele pe care le luați, consultați medicul, asistenta sau farmacistul.

  Cuvinte cheie populare