Zoster Vaccine Recombinant

Nume de marcă: Shingrix
Clasa de medicamente: Agenți antineoplazici

Utilizarea Zoster Vaccine Recombinant

Prevenirea herpesului zoster

Prevenirea herpesului zoster (zoster, zona zoster) la adulții cu vârsta ≥50 de ani.

Zosterul este cauzat de reactivarea infecției latente cu VZV la persoanele care au avut anterior infecție cu varicelă (varicela). Se estimează că între 500.000 și 1 milion de cazuri de zoster apar în fiecare an în SUA; mulți pacienți dezvoltă nevralgie postherpetică (PHN) și necesită un tratament pe termen lung pentru PHN refractar. Riscul de apariție a zosterului crește odată cu vârsta și scăderea imunității mediate celular la VZV. Zosterul apare în principal la persoanele cu vârsta peste 45 de ani; riscul estimat de apariție a zosterului pe parcursul vieții este ≥32% și 50% dintre persoanele care trăiesc până la 85 de ani vor dezvolta zoster.

Vaccinul recombinant zoster este utilizat pentru a stimula imunitatea activă la VZV, reducând astfel riscul de reactivare a VZV. . Poate reduce, de asemenea, frecvența și/sau durata PHN la cei care dezvoltă zoster în ciuda vaccinării.

Nu este indicat pentru tratamentul zosterului sau PHN. A nu se administra în timpul unui episod acut de zoster. Nu are rol în managementul post-expunere al zosterului.

Nu este indicat pentru prevenirea infecției primare cu varicelă (varicela); A nu se utiliza la copii sau adulți cu vârsta sub 50 de ani. Nu are niciun rol în gestionarea post-expunere a varicelei.

Există 2 tipuri diferite de vaccin zoster disponibil comercial în SUA pentru imunizarea împotriva zosterului la adulții cu vârsta ≥50 de ani: vaccinul zoster recombinant (RZV; Shingrix) și vaccin zoster viu (ZVL; Zostavax).

Pentru prevenirea zosterului la adulții imunocompetenți cu vârsta ≥50 de ani, Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare a Serviciului de Sănătate Publică din SUA (ACIP) afirmă că vaccinul zoster recombinant (nu vaccinul zoster viu) este de preferat și poate fi utilizat. la astfel de indivizi, indiferent de antecedentele de zoster sau de vaccinare anterioară cu vaccinul cu virusul varicelă viu sau vaccinul zoster viu. Vaccinul recombinant împotriva zosterului este preferat și la adulții cu vârsta ≥50 de ani cu anumite afecțiuni medicale cronice (de exemplu, insuficiență renală cronică, diabet zaharat, artrită reumatoidă, boală pulmonară cronică).

Pentru prevenirea zosterului la adulții imunocompetenți. ≥60 de ani, ACIP afirmă că poate fi utilizat fie vaccinul zoster recombinant, fie vaccinul zoster viu.

Relaționați drogurile

Cum se utilizează Zoster Vaccine Recombinant

Administrare

Se administrează numai prin injecție IM. Nu se administrează sub-Q, IV sau intradermic.

Poate fi administrat concomitent cu alte vaccinuri adecvate vârstei. Când se administrează mai multe vaccinuri în timpul unei singure vizite de îngrijire medicală, administrați fiecare vaccin parenteral folosind seringi separate și locuri diferite de injectare. Locurile de injectare trebuie separate cu ≥1 inch (dacă este posibil din punct de vedere anatomic) pentru a permite atribuirea adecvată a oricăror efecte adverse locale care pot apărea.

Rețineți că 2 tipuri diferite de vaccin zoster sunt disponibile comercial în SUA ( vaccinul zoster recombinant [RZV; Shingrix] și vaccinul zoster viu [ZVL; Zostavax]). Aceste vaccinuri au recomandări diferite pentru dozare și administrare (de exemplu, căi diferite de administrare, număr diferit de doze necesare) și cerințe diferite de depozitare.

FDA a alertat profesioniștii din domeniul sănătății cu privire la mai multe rapoarte de erori de medicație legate de confuzie cu privire la cele 2 vaccinuri diferite împotriva zosterului (de exemplu, reconstituire incorectă, cale incorectă de administrare, interval sau număr incorect de doze de vaccin, vârsta necorespunzătoare a pacientului vaccinat, administrare după depozitare incorectă). Urmați recomandările de dozare și administrare pentru vaccinul specific zoster utilizat.

Administrare IM

Administrați vaccinul zoster reconstituit recombinat prin injecție IM, de preferință în regiunea deltoidă a brațului.

Pentru a asigura livrarea în mușchi, faceți injecții IM la un unghi de 90° față de piele, folosind o lungime a acului adecvată vârstei și masei corporale ale individului, grosimea țesutului adipos și a mușchilor la locul injectării și tehnica de injectare. Luați în considerare variabilitatea anatomică, în special în deltoid, și utilizați raționamentul clinic pentru a evita subpenetrarea sau suprapătrunderea accidentală a mușchilor.

Reconstituire

Disponibil în comerț ca trusă care conține flacoane cu doză unică de antigen VZV gE liofilizat și flacoane cu doză unică de Suspensie de adjuvant AS01B.

Înainte de administrare, reconstituiți un flacon cu doză unică de antigen VZV gE liofilizat din trusă prin adăugarea întregului conținut al unui flacon cu doză unică de suspensie de adjuvant din trusă, conform instrucțiunilor producătorului. . După adăugarea componentului suspensie adjuvant la componentul antigen VZV gE, agitați ușor pentru a vă asigura că pulberea este complet dizolvată. Vaccinul reconstituit este un lichid opalescent, incolor până la maro pal; aruncați dacă conține particule sau pare decolorat. Consultați eticheta producătorului pentru informații suplimentare cu privire la prepararea recombinantului vaccinului zoster.

Se administrează imediat după reconstituire sau se păstrează la 2–8° timp de până la 6 ore. Aruncați dacă nu este utilizat în 6 ore. (Consultați Depozitarea la Stabilitate.)

Dozaj

Adulți

Prevenirea herpesului zoster Adulți ≥50 de ani IM

Dați vaccinul zoster recombinant într-o serie de 2 doze. Fiecare doză este de 0,5 ml.

Se administrează a doua doză la 2-6 luni după prima doză.

Intervalul minim dintre cele 2 doze este de 4 săptămâni. ACIP afirmă că repeta a doua doză dacă a fost administrată din greșeală la <4 săptămâni după prima doză.

Dacă întreruperile sau întârzierile duc la un interval >6 luni între cele 2 doze, ACIP afirmă că seria de vaccinuri nu trebuie reluată. ; cu toate acestea, eficacitatea intervalului de dozare > 6 luni nu a fost evaluată până în prezent.

Un regim de 2 doze recomandat indiferent de antecedentele de zoster sau de vaccinare anterioară cu vaccinul cu virusul varicelei viu sau vaccinul zoster viu.

Dacă este utilizat la cei care au primit anterior vaccinul zoster vii, administrați vaccinul zoster recombinant ≥2 luni după vaccinul zoster viu.

Populații speciale

Insuficiență hepatică

Fără recomandări specifice de dozare.

Insuficiență renală

Fără recomandări specifice de dozare .

Avertizări

Contraindicații
 • Istoric de reacție alergică severă (de exemplu, anafilaxie) la orice componentă a vaccinului sau la o doză anterioară de vaccin. (Consultați Reacțiile de sensibilitate la Atenționări.)
 • Avertismente/Precauții

  Reacții de sensibilitate

  Luați toate măsurile de precauție cunoscute pentru a preveni reacțiile adverse, inclusiv o revizuire a istoricului pacientului cu privire la posibila hipersensibilitate la vaccin sau la reacțiile adverse anterioare asociate vaccinului.

  Aveți la dispoziție un tratament medical adecvat în cazul în care apare o reacție anafilactică.

  Persoanele cu imunocompetență modificată

  Persoanele cu imunocompetență modificată au fost excluse din studiile clinice inițiale care evaluează siguranța și eficacitatea recombinantului vaccinului zoster.

  ACIP afirmă că vaccinurile recombinate, în general, pot fi administrate în siguranță persoanelor cu imunocompetență alterată.

  Recomandările pentru utilizarea vaccinurilor recombinate la persoanele infectate cu HIV sunt de obicei aceleași cu cele pentru persoanele fără Infecția cu HIV.

  Răspunsul imun și eficacitatea pot fi reduse la persoanele care primesc terapie imunosupresoare. (Consultați Medicamente specifice sub Interacțiuni.)

  Boală concomitentă

  Decizia de bază de a administra sau amâna vaccinarea la o persoană cu o boală acută actuală sau recentă pe severitatea simptomelor și etiologia bolii.

  Nu administrați zoster. vaccin recombinat în timpul unui episod acut de zoster; amână vaccinarea până când stadiul acut al bolii se termină și simptomele s-au atenuat.

  Poate fi administrat la adulți corespunzători vârstei cu anumite afecțiuni medicale cronice (de exemplu, insuficiență renală cronică, diabet zaharat, artrită reumatoidă, boli pulmonare cronice). boala).

  ACIP afirmă că o boală acută ușoară, în general, nu exclude vaccinarea.

  ACIP afirmă că boala acută moderată sau severă (cu sau fără febră) este o precauție pentru vaccinare; amâna administrarea vaccinului până când individul își revine din faza acută a bolii. Acest lucru evită suprapunerea efectelor adverse ale vaccinului asupra bolii de bază sau concluzia eronată că o manifestare a bolii de bază a rezultat din administrarea vaccinului.

  Limitări ale eficacității vaccinului

  Nu previne zoster la toți cei care primesc vaccin. La persoanele vaccinate care dezvoltă zoster, durata durerii și disconfortului poate fi redusă.

  Durata imunității

  Durata protecției împotriva zosterului în urma unei serii de 2 doze de vaccin recombinant zoster nu este complet determinată.

  Datele până în prezent indică durata protecției după o serie de 2 doze este de cel puțin 4 ani; ACIP afirmă că o protecție substanțială împotriva zosterului este probabilă pentru >4 ani.

  Depozitarea și manipularea necorespunzătoare

  Depozitarea sau manipularea incorectă a vaccinurilor poate reduce potența vaccinului, ducând la răspunsuri imune reduse sau inadecvate la cei vaccinați.

  Inspectați toate vaccinurile la livrare și monitorizați în timpul depozitării pentru a se asigura că se menține temperatura corespunzătoare. (Consultați Depozitarea la Stabilitate.)

  Nu administrați vaccin care a fost manipulat greșit sau nu a fost păstrat la temperatura recomandată.

  Dacă există îngrijorări cu privire la manipularea incorectă, contactați producătorul sau departamentele de imunizare sau sănătate de stat sau locale pentru îndrumări cu privire la utilizarea vaccinului.

  Populații specifice

  Sarcina

  Datele nu sunt disponibile cu privire la utilizarea vaccinului zoster recombinant la femeile gravide. În studiile pe animale, nu există dovezi că vaccinul sau componenta adjuvantă AS01B a vaccinului afectează dezvoltarea fătului sau provoacă leziuni fetale.

  Starile ACIP iau în considerare amânarea administrării vaccinului recombinant zoster la femeile gravide.

  Alăptarea

  Nu se știe dacă vaccinul recombinat cu vaccinul zoster este distribuit în lapte, afectează producția de lapte sau afectează sugarul alăptat.

  Luați în considerare beneficiile alăptării și importanța clinică a vaccinului pentru femeie. cu potențiale efecte adverse asupra copilului alăptat din cauza vaccinului sau a stării materne de bază (adică, susceptibilitatea la reactivarea infecției cu VZV).

  ACIP afirmă că vaccinurile recombinate, în general, nu prezintă niciun risc neobișnuit pentru femei. care alăptează sau sugarii lor alăptați. Cu toate acestea, acești experți consideră că amânarea administrării vaccinului zoster recombinant la femeile care alăptează.

  Utilizare la copii

  Siguranța și eficacitatea nu au fost stabilite la copii și adolescenți. Nu este indicat pentru prevenirea infecției primare cu varicelă (varicela).

  Utilizare geriatrică

  Siguranța și eficacitatea stabilite numai la adulții cu vârsta ≥50 de ani, inclusiv adulții geriatrici.

  Nu există diferențe semnificative clinic în eficacitate în rândul diferitelor grupe de vârstă de adulți ≥60 de ani sau între cei ≥60 de ani și cei 50-59 de ani; efecte adverse raportate mai rar la cei care primesc vaccin cu vârsta ≥70 de ani, comparativ cu cei cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani.

  Efecte adverse frecvente

  Reacții la locul injectării (durere, eritem, umflături), mialgie, oboseală, cefalee, frisoane, febră, simptome gastrointestinale (greață, vărsături, diaree, dureri abdominale).

  Ce alte medicamente vor afecta Zoster Vaccine Recombinant

  Vaccinuri

  Administrarea concomitentă cu alte vaccinuri sau anatoxine adecvate vârstei în timpul aceleiași vizite de îngrijire medicală (folosind seringi separate și locuri de injectare diferite) nu este de așteptat să afecteze răspunsurile imunologice sau reacțiile adverse la oricare dintre vaccinuri.

  Medicamente specifice

  Medicament

  Interacțiune

  Comentarii

  Agenți imunosupresori (de exemplu, corticosteroizi)

  Potențial pentru scăderea răspunsurilor imune la vaccinul recombinant zoster

  Corticosteroizi: vaccinul recombinant zoster poate fi utilizat la cei care primesc terapie sistemică cu corticosteroizi în doză mică (prednison sau echivalent într-o doză <20 mg pe zi) sau terapie cu corticosteroizi inhalatori sau topic; nu a fost evaluat la cei care primesc terapie cu corticosteroizi în doze mari

  Vaccin antigripal

  Vaccin parenteral fără adjuvant împotriva virusului gripal inactivat: Administrarea concomitentă de vaccin antigripal inactivat (Fluarix Quadrivalent) și vaccin zoster recombinat la adulții cu vârsta ≥ 50 de ani nu a interferat cu răspunsurile imune la niciunul dintre vaccin și nu a fost asociat cu nicio problemă de siguranță

  Vaccin inactivat cu virus gripal care conține adjuvant (Fluad): siguranța și eficacitatea vaccinului concomitent sau secvenţial administrare cu vaccin zoster recombinant neevaluat

  Vaccin parenteral fără adjuvant împotriva virusului gripal inactivat: poate fi administrat concomitent cu vaccinul zoster recombinant (folosind seringi separate și diferite locuri de injectare)

  Vaccin pneumococic

  Pneumococic 23- vaccin valent (PPSV23; Pneumovax 23): Administrarea concomitentă cu vaccin zoster recombinant la adulți cu vârsta ≥50 de ani nu a interferat cu răspunsul imun la niciunul dintre vaccinuri și nu a afectat profilul de siguranță al vaccinurilor

  Vaccinul zoster viu.

  Vaccinul recombinant zoster a fost administrat adulților care au primit vaccinul zoster în viață cu ≥5 ani mai devreme; nu există date și nicio preocupare teoretică care să indice că vaccinul recombinant împotriva zosterului ar fi mai puțin eficient sau mai puțin sigur dacă este administrat la adulți care au primit vaccinul zoster în viață cu <5 ani mai devreme

  Dacă este utilizat la adulți care au primit anterior vaccinul zoster în viață, ACIP recomandă ca vaccinul recombinant zoster să fie administrat ≥2 luni după vaccinul zoster viu

  Declinare de responsabilitate

  S-au depus toate eforturile pentru a se asigura că informațiile furnizate de Drugslib.com sunt exacte, actualizate -data și completă, dar nu se face nicio garanție în acest sens. Informațiile despre medicamente conținute aici pot fi sensibile la timp. Informațiile Drugslib.com au fost compilate pentru a fi utilizate de către practicienii din domeniul sănătății și consumatorii din Statele Unite și, prin urmare, Drugslib.com nu garantează că utilizările în afara Statelor Unite sunt adecvate, cu excepția cazului în care se indică altfel. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com nu susțin medicamente, nu diagnostichează pacienții și nu recomandă terapie. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com sunt o resursă informațională concepută pentru a ajuta practicienii autorizați din domeniul sănătății în îngrijirea pacienților lor și/sau pentru a servi consumatorilor care văd acest serviciu ca un supliment și nu un substitut pentru expertiza, abilitățile, cunoștințele și raționamentul asistenței medicale. practicieni.

  Lipsa unui avertisment pentru un anumit medicament sau combinație de medicamente nu trebuie în niciun fel interpretată ca indicând faptul că medicamentul sau combinația de medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru un anumit pacient. Drugslib.com nu își asumă nicio responsabilitate pentru niciun aspect al asistenței medicale administrat cu ajutorul informațiilor furnizate de Drugslib.com. Informațiile conținute aici nu sunt destinate să acopere toate utilizările posibile, instrucțiunile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Dacă aveți întrebări despre medicamentele pe care le luați, consultați medicul, asistenta sau farmacistul.

  Cuvinte cheie populare