Zorvolex

Általános név: Diclofenac
Kábítószer osztály: Nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek

Használata Zorvolex

A Zorvolex egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer (NSAID), amelyet enyhe vagy közepes fájdalom, illetve az osteoarthritis jeleinek és tüneteinek kezelésére használnak.

A Zorvolex port (Cambia) egy migrénes fejfájás roham. Cambia csak a már elkezdődött fejfájást fogja kezelni. Nem akadályozza meg a fejfájást és nem csökkenti a rohamok számát.

A Zorvolex olyan célokra is használható, amelyek nem szerepelnek ebben a gyógyszeres útmutatóban.

Zorvolex mellékhatások

Kérjen sürgősségi orvosi segítséget, ha allergiás reakció jelei (csalánkiütés, nehéz légzés, arc- vagy torokduzzanat) vagy súlyos bőrreakció (láz, torokfájás, égető szemek, bőrfájdalom, vörös vagy lila bőrkiütés hólyagosodással és hámlóval).

Hagyja abba a Zorvolex alkalmazását, és kérjen orvosi kezelést, ha súlyos gyógyszerreakciója van, amely a A tünetek közé tartozhat a bőrkiütés, láz, duzzadt mirigyek, izomfájdalmak, súlyos gyengeség, szokatlan zúzódások vagy a bőr vagy a szemek besárgulása.

Sürgősségi orvosi segítséget kérhet, ha < b>szívroham vagy szélütés jelei: mellkasi fájdalom, amely az állkapocsra vagy a vállra terjed, hirtelen zsibbadás vagy gyengeség a test egyik oldalán, beszédzavar, légszomj.

< b> A Zorvolex súlyos mellékhatásokat okozhat. Hagyja abba a Zorvolex alkalmazását, és azonnal hívja orvosát, ha:

 • bármely bőrkiütés első jele, bármilyen enyhe is legyen;

 • influenzaszerű tünetek;
 • szívproblémák – duzzanat, gyors súlygyarapodás, légszomj;
 • <

  veseproblémák – kevés vagy egyáltalán nem vizelés, fájdalmas vagy nehéz vizelés, duzzanat a karokban vagy lábakban, fáradtság vagy légszomj;

 • májproblémák - hányinger, hasmenés, gyomorfájdalom (jobb felső rész), fáradtság, viszketés, sötét vizelet, sárgaság (a bőr vagy a szemek besárgulása); vagy
 • gyomorvérzés jelei – véres vagy kátrányos széklet, véres köhögés vagy kávézaccnak tűnő hányás.
 • A Zorvolex gyakori mellékhatásai lehetnek:

 • emésztési zavarok, gázképződés, hányinger, hányás, gyomorfájdalom;
 • <

  hasmenés, székrekedés;

 • fejfájás, szédülés, álmosság;
 • kóros laboratóriumi vizsgálatok;

  >
 • viszketés, izzadás;
 • orrdugulás;
 • emelkedett vérnyomás; vagy
 • duzzanat vagy fájdalom a karokban vagy lábakban.
 • Ez nem a mellékhatások és egyéb mellékhatások teljes listája. előfordulhat. Hívja orvosát orvosi tanácsért a mellékhatásokkal kapcsolatban. A mellékhatásokat bejelentheti az FDA-nak: 1-800-FDA-1088.

  Szedés előtt Zorvolex

  A Zorvolex növelheti a halálos kimenetelű szívroham vagy szélütés kockázatát, még akkor is, ha nincsenek kockázati tényezői. Ne használja ezt a gyógyszert közvetlenül szív-bypass műtét (koszorúér bypass graft vagy CABG) előtt vagy után.

  A Zorvolex gyomor- vagy bélvérzést is okozhat, ami halálos is lehet. Ezek az állapotok figyelmeztetés nélkül előfordulhatnak a gyógyszer alkalmazása során, különösen idősebb felnőtteknél.

  Ne alkalmazza a Zorvolexet, ha allergiás rá, vagy ha valaha asztmás rohama vagy súlyos allergiás reakciója volt aszpirin vagy NSAID bevétele után.

  Ne használja a Cambia-t a cluster fejfájás kezelésére. Ne használja a Zipsor-t, ha allergiás a marhahúsra vagy a marhahúsfehérjére.

  Mondja el kezelőorvosával, ha valaha is volt:

 • szívbetegség, magas vérnyomás;
 • fekély vagy vérzés a gyomorban;
 • asztma;
 • máj- vagy vesebetegség; vagy
 • ha dohányzik.
 • A Zorvolex befolyásolhatja az ovulációt, és a gyógyszer alkalmazása során nehezebb lehet teherbe esni.

  Ha Ön terhes, ne szedje a Zorvolex-et, hacsak kezelőorvosa nem mondja. A terhesség utolsó 20 hetében NSAID szedése súlyos szív- vagy veseproblémákat okozhat a születendő babában, és lehetséges szövődmények a terhességgel.

  Előfordulhat, hogy a gyógyszer alkalmazása közben nem biztonságos a szoptatás. Kérdezze meg orvosát az esetleges kockázatokról.

  A Zorvolex nem engedélyezett 18 évnél fiatalabb személyek számára.

  Kapcsoljon gyógyszereket

  Hogyan kell használni Zorvolex

  A különböző márkájú diklofenak különböző mennyiségű Zorvolexet tartalmaz, és eltérő felhasználási területük is lehet. Ha márkát vált, az adagigénye változhat. Kövesse orvosa utasításait, hogy mennyi gyógyszert vegyen be. Kérdezze meg gyógyszerészét, ha bármilyen kérdése van a gyógyszertárban kapott diklofenak márkával kapcsolatban.

  Kövesse a vényköteles címkéjén található utasításokat, és olvassa el az összes gyógyszeres útmutatót. Kezelőorvosa időnként módosíthatja az adagot. Használja a legalacsonyabb adagot, amely hatékonyan kezeli az Ön állapotát.

  Nyelje le a tablettát egészben, és ne törje össze, ne rágja meg vagy törje fel.

  Vegye be a tablettát. b>Zorvolex éhgyomorra, étkezés előtt legalább 1 órával vagy étkezés után 2 órával.

  Oldja fel a Zorvolex port (Cambia) 1-2 uncia vízben. Ne használjon más típusú folyadékot. Keverje össze ezt a keveréket, és azonnal igya meg. Ez a gyógyszerpor akkor hat a legjobban, ha éhgyomorra veszi be.

  Hívja fel orvosát, ha a fejfájása nem múlik el teljesen a Cambia bevétele után.

  Ha hosszú ideig használja a Zorvolexet, gyakori orvosi vizsgálatokra lehet szüksége.

  Szobahőmérsékleten, nedvességtől és hőtől távol tárolandó. Használaton kívül tartsa szorosan lezárva az üveget.

  Figyelmeztetések

  A Zorvolex növelheti a halálos kimenetelű szívroham vagy szélütés kockázatát. Ne használja a Zorvolex-et közvetlenül szív-bypass műtét (koszorúér bypass graft vagy CABG) előtt vagy után. Ez a gyógyszer gyomor- vagy bélvérzést is okozhat, ami halálos is lehet.

  Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Zorvolex

  A Zorvolex alkalmazása előtt kérdezze meg kezelőorvosát, ha antidepresszánst szed. Bizonyos antidepresszánsok NSAID-okkal együtt történő szedése könnyen zúzódásokat vagy vérzést okozhat.

  Mindenről tájékoztassa kezelőorvosát. egyéb gyógyszerek, különösen:

 • szív- vagy vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, beleértve a vizelethajtót vagy a „víztablettát”;
 • a gyulladás egyéb formái Zorvolex (Arthrotec, Flector, Pennsaid, Solaraze, Voltaren Gel);
 • vérhígító – warfarin, Coumadin, Jantoven; vagy
 • egyéb NSAID-ok – aszpirin, ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen (Aleve), celekoxib (Celebrex), indometacin, meloxicam és mások.
 • Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek hatással lehetnek a Zorvolexre, beleértve a vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövénykészítményeket. Nem minden lehetséges gyógyszerkölcsönhatás szerepel itt.

  Felelősség kizárása

  Minden erőfeszítést megtettünk annak érdekében, hogy a Drugslib.com által közölt információk pontosak és naprakészek legyenek - dátum, és teljes, de erre nem vállalunk garanciát. Az itt található gyógyszerinformációk időérzékenyek lehetnek. A Drugslib.com információit egészségügyi szakemberek és fogyasztók számára állítottuk össze az Egyesült Államokban, ezért a Drugslib.com nem garantálja, hogy az Egyesült Államokon kívüli felhasználás megfelelő, kivéve, ha kifejezetten másként jelezzük. A Drugslib.com gyógyszerinformációi nem támogatják a gyógyszereket, nem diagnosztizálnak betegeket, és nem ajánlanak terápiát. A Drugslib.com gyógyszerinformációi egy információs forrás, amelynek célja, hogy segítse az engedéllyel rendelkező egészségügyi szakembereket betegeik ellátásában és/vagy olyan fogyasztók kiszolgálására, akik ezt a szolgáltatást az egészségügyi szakértelem, készség, tudás és megítélés kiegészítéseként, nem pedig helyettesítőjeként tekintik. gyakorló szakemberek.

  Az adott gyógyszerre vagy gyógyszerkombinációra vonatkozó figyelmeztetés hiánya semmiképpen sem értelmezhető úgy, hogy a gyógyszer vagy gyógyszerkombináció biztonságos, hatékony vagy megfelelő az adott beteg számára. A Drugslib.com nem vállal felelősséget a Drugslib.com által biztosított információk segítségével nyújtott egészségügyi ellátás egyetlen aspektusáért sem. Az itt található információk nem terjednek ki minden lehetséges felhasználásra, útmutatásra, óvintézkedésre, figyelmeztetésre, gyógyszerkölcsönhatásra, allergiás reakcióra vagy káros hatásra. Ha kérdése van az Ön által szedett gyógyszerekkel kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, ápolónőjét vagy gyógyszerészét.

  Népszerű kulcsszavak