Tylenol Cold and Flu Severe

Γενικό όνομα: Acetaminophen, Dextromethorphan, Guaifenesin, And Phenylephrine
Κατηγορία φαρμάκων: Συνδυασμοί ανώτερου αναπνευστικού

Χρήση του Tylenol Cold and Flu Severe

Η ακεταμινοφαίνη είναι αναλγητικό και μειώνει τον πυρετό.

Η δεξτρομεθορφάνη είναι κατασταλτικό του βήχα. Επηρεάζει τα σήματα στον εγκέφαλο που πυροδοτούν το αντανακλαστικό του βήχα.

Η γουαϊφενεσίνη είναι αποχρεμπτικό. Βοηθά στη χαλάρωση της συμφόρησης στο στήθος και το λαιμό σας, διευκολύνοντας τον βήχα από το στόμα σας.

Η φαινυλεφρίνη είναι ένα αποσυμφορητικό που συρρικνώνει τα αιμοφόρα αγγεία στις ρινικές οδούς. Τα διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία μπορούν να προκαλέσουν ρινική συμφόρηση (βουλωμένη μύτη).

Το Tylenol Cold and Flu Severe είναι ένας συνδυασμός φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πονοκεφάλου, του πυρετού, των πόνων στο σώμα, του βήχα, της συμφόρησης στο στήθος, της βουλωμένης μύτης και της συμφόρησης των κόλπων από αλλεργίες, το κοινό κρυολόγημα ή τη γρίπη.

Το Tylenol Cold and Flu Severe δεν θα αντιμετωπίσει τον βήχα που προκαλείται από κάπνισμα, άσθμα ή εμφύσημα.

Το Tylenol Cold and Flu Severe δεν θεραπεύει τον βήχα που προκαλείται από το κάπνισμα, το άσθμα ή το εμφύσημα. Το Severe μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που δεν αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό φαρμάκων.

Tylenol Cold and Flu Severe παρενέργειες

Λάβετε επείγουσα ιατρική βοήθεια εάν έχετε σημεία αλλεργικής αντίδρασης: κνίδωση. δυσκολία στην αναπνοή? πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού σας.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ακεταμινοφαίνη μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή δερματική αντίδραση που μπορεί να αποβεί μοιραία. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν έχετε πάρει. ακεταμινοφαίνη στο παρελθόν και δεν είχε καμία αντίδραση. Σταματήστε να παίρνετε αυτό το φάρμακο και καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε ερυθρότητα του δέρματος ή εξάνθημα που εξαπλώνεται και προκαλεί φουσκάλες και ξεφλούδισμα. Εάν έχετε αυτό το είδος αντίδρασης, δεν πρέπει ποτέ να πάρετε ξανά κανένα φάρμακο που περιέχει φάρμακο που περιέχει. ακεταμινοφαίνη.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο και καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε:

 • πόνο στο στήθος, γρήγορο, αργό ή ανομοιόμορφο καρδιακό ρυθμό;

 • σοβαρή ζάλη, αίσθημα ότι μπορεί να λιποθυμήσετε;
 • αλλαγές διάθεσης, σύγχυση, παραισθήσεις;
 • τρόμος, σπασμοί (σπασμοί);
 • πυρετός;
 • ούρηση λιγότερο από το συνηθισμένο ή καθόλου;
 • p>
 • ναυτία, πόνος στο άνω μέρος του στομάχου, κνησμός, απώλεια όρεξης, σκούρα ούρα, κόπρανα σε χρώμα πηλού, ίκτερος (κιτρίνισμα του δέρματος ή των ματιών σας). ή
 • επικίνδυνα υψηλή αρτηριακή πίεση (έντονος πονοκέφαλος, θολή όραση, βουητό στα αυτιά σας, άγχος, πόνος στο στήθος, ανομοιόμορφοι καρδιακοί παλμοί, επιληπτικές κρίσεις).
 • Συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες του Tylenol Cold and Flu Severe μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • ζάλη, αδυναμία;

 • ήπιος πονοκέφαλος;
 • ήπια ναυτία, διάρροια, στομαχικές διαταραχές;
 • ξηροστομία, μύτη , ή λαιμός;
 • αίσθημα νευρικότητας, ανησυχίας, ευερεθιστότητας ή άγχους. ή
 • προβλήματα ύπνου (αϋπνία).
 • Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα παρενεργειών και μπορεί να εμφανιστούν άλλες. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στον FDA στο 1-800-FDA-1088.

  Πριν τη λήψη Tylenol Cold and Flu Severe

  Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο εάν έχετε πάρει έναν αναστολέα ΜΑΟ τις τελευταίες 14 ημέρες. Μπορεί να προκύψει επικίνδυνη αλληλεπίδραση φαρμάκων. Οι αναστολείς ΜΑΟ περιλαμβάνουν φουραζολιδόνη, ισοκαρβοξαζίδη, λινεζολίδη, φαινελζίνη, ρασαγιλίνη, σελεγιλίνη και τρανυλκυπρομίνη.

  Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο εάν είστε αλλεργικοί στην ακεταμινοφαίνη, τη δεξτρομεθορφάνη, τη γουαϊφενεσίνη ή τη φαινυλεφρίνη.

  Ρωτήστε έναν γιατρό ή φαρμακοποιό εάν είναι ασφαλές για εσάς να πάρετε αυτό το φάρμακο εάν έχετε άλλες ιατρικές παθήσεις, ειδικά:

 • ηπατική νόσο, αλκοολισμός ή εάν πίνετε περισσότερα από 3 αλκοολούχα ποτά την ημέρα,
 • υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακή νόσο, στεφανιαία νόσο ή πρόσφατη καρδιακή προσβολή,
 • διαβήτης;
 • γλαύκωμα;
 • επιληψία ή άλλη επιληπτική διαταραχή,
 • διογκωμένος προστάτης ή προβλήματα ούρησης,
 • βήχας με βλέννα ή βήχας που προκαλείται από εμφύσημα ή χρόνια βρογχίτιδα.
 • φαιοχρωμοκύτωμα (ένας όγκος των επινεφριδίων). ή
 • υπερδραστήριος θυρεοειδής.
 • Δεν είναι γνωστό εάν το Tylenol Cold and Flu Severe θα βλάψει ένα αγέννητο μωρό. Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο χωρίς τη συμβουλή γιατρού εάν είστε έγκυος.

  Η ακεταμινοφαίνη, η δεξτρομεθορφάνη, η γουαϊφενεσίνη και η φαινυλεφρίνη μπορεί να περάσουν στο μητρικό γάλα και να βλάψουν ένα θηλάζον μωρό. Τα αποσυμφορητικά μπορεί επίσης να επιβραδύνουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος. Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο χωρίς τη συμβουλή γιατρού εάν θηλάζετε μωρό.

  Το τεχνητά γλυκαντικό υγρό φάρμακο μπορεί να περιέχει φαινυλαλανίνη. Ελέγξτε την ετικέτα του φαρμάκου εάν έχετε φαινυλκετονουρία (PKU).

  Συσχετίστε τα ναρκωτικά

  Τρόπος χρήσης Tylenol Cold and Flu Severe

  Χρησιμοποιήστε ακριβώς όπως υποδεικνύεται στην ετικέτα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην χρησιμοποιείτε σε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το συνιστώμενο. Αυτό το φάρμακο συνήθως λαμβάνεται μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματά σας.

  Μην πάρετε περισσότερο από αυτό το φάρμακο από το συνιστώμενο. Μια υπερβολική δόση ακεταμινοφαίνης μπορεί να βλάψει το συκώτι σας ή να προκαλέσει θάνατο.

  Μην δίνετε αυτό το φάρμακο σε παιδί μικρότερο των 4 ετών. Να ρωτάτε πάντα έναν γιατρό πριν χορηγήσετε φάρμακο για τον βήχα ή το κρυολόγημα σε ένα παιδί. Μπορεί να προκληθεί θάνατος από την κακή χρήση φαρμάκου για τον βήχα ή το κρυολόγημα σε πολύ μικρά παιδιά.

  Μετρήστε το υγρό φάρμακο με ένα ειδικό φάρμακο για το βήχα. κουτάλι μέτρησης δόσης ή φλιτζάνι φαρμάκου, όχι με κανονικό κουτάλι. Εάν δεν έχετε συσκευή μέτρησης δόσης, ζητήστε από τον φαρμακοποιό σας.

  Διαλύστε ένα πακέτο σκόνης σε τουλάχιστον 8 ουγγιές ζεστό νερό. Ανακατέψτε και πιείτε το ποτό αμέσως όσο το υγρό είναι ζεστό.

  Μην το παίρνετε για περισσότερες από 7 ημέρες στη σειρά. Σταματήστε να παίρνετε το φάρμακο και καλέστε το γιατρό σας εάν εξακολουθείτε να έχετε πυρετό μετά από 3 ημέρες χρήσης, εξακολουθείτε να έχετε πόνο μετά από 7 ημέρες (ή 5 ημέρες εάν θεραπεύετε ένα παιδί), εάν τα συμπτώματά σας επιδεινωθούν ή εάν έχετε δερματικό εξάνθημα , συνεχιζόμενος πονοκέφαλος ή οποιαδήποτε ερυθρότητα ή πρήξιμο.

  Εάν χρειάζεστε χειρουργική επέμβαση ή ιατρικές εξετάσεις, ενημερώστε τον χειρουργό ή το γιατρό εγκαίρως εάν έχετε πάρει αυτό το φάρμακο τις τελευταίες ημέρες.

  p>Φυλάσσετε σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από υγρασία και ζέστη. Μην αφήνετε το υγρό φάρμακο να παγώσει.

  Προειδοποιήσεις

  Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο εάν έχετε πάρει έναν αναστολέα ΜΑΟ τις τελευταίες 14 ημέρες. Μπορεί να προκύψει επικίνδυνη αλληλεπίδραση φαρμάκων. Οι αναστολείς ΜΑΟ περιλαμβάνουν ισοκαρβοξαζίδη, λινεζολίδη, φαινελζίνη, ρασαγιλίνη, σελεγιλίνη και τρανυλκυπρομίνη.

  Μην πάρετε περισσότερο από αυτό το φάρμακο από όσο συνιστάται. Μια υπερδοσολογία ακεταμινοφαίνης μπορεί να βλάψει το συκώτι σας ή να προκαλέσει θάνατο. Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε ναυτία, πόνο στο άνω μέρος του στομάχου, φαγούρα, απώλεια όρεξης, σκούρα ούρα, κόπρανα σε χρώμα πηλού ή ίκτερος (κιτρίνισμα του δέρματος ή των ματιών σας).

  Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ακεταμινοφαίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δερματική αντίδραση. Σταματήστε να παίρνετε αυτό το φάρμακο και καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε ερυθρότητα του δέρματος ή εξάνθημα που εξαπλώνεται και προκαλεί φουσκάλες και ξεφλούδισμα.

  Τι άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν Tylenol Cold and Flu Severe

  Ρωτήστε έναν γιατρό ή φαρμακοποιό προτού χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο εάν χρησιμοποιείτε επίσης άλλα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, βιταμινών και φυτικών προϊόντων. Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες ή επικίνδυνες επιπτώσεις όταν χρησιμοποιούνται μαζί. Δεν αναφέρονται όλες οι πιθανές αλληλεπιδράσεις σε αυτόν τον οδηγό φαρμάκων.

  Η λήψη αυτού του φαρμάκου με άλλα φάρμακα που σας προκαλούν υπνηλία ή καθυστερούν την αναπνοή σας μπορεί να επιδεινώσει αυτές τις επιδράσεις. Ρωτήστε το γιατρό σας πριν πάρετε ακεταμινοφαίνη, δεξτρομεθορφάνη και φαινυλεφρίνη με υπνωτικό χάπι, ναρκωτικό φάρμακο για τον πόνο, μυοχαλαρωτικό ή φάρμακο για άγχος, κατάθλιψη ή επιληπτικές κρίσεις.

  Αποποίηση ευθυνών

  Έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται από το Drugslib.com είναι ακριβείς, μέχρι -ημερομηνία και πλήρης, αλλά δεν παρέχεται καμία εγγύηση για το σκοπό αυτό. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται εδώ μπορεί να είναι ευαίσθητες στο χρόνο. Οι πληροφορίες του Drugslib.com έχουν συγκεντρωθεί για χρήση από επαγγελματίες υγείας και καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και επομένως το Drugslib.com δεν εγγυάται ότι οι χρήσεις εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι κατάλληλες, εκτός εάν ρητά αναφέρεται διαφορετικά. Οι πληροφορίες φαρμάκων του Drugslib.com δεν υποστηρίζουν φάρμακα, δεν κάνουν διάγνωση ασθενών ή συνιστούν θεραπεία. Οι πληροφορίες για τα φάρμακα του Drugslib.com είναι ένας ενημερωτικός πόρος που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αδειοδοτημένους επαγγελματίες υγείας στη φροντίδα των ασθενών τους ή/και να εξυπηρετούν τους καταναλωτές που βλέπουν αυτήν την υπηρεσία ως συμπλήρωμα και όχι ως υποκατάστατο της τεχνογνωσίας, των δεξιοτήτων, της γνώσης και της κρίσης της υγειονομικής περίθαλψης επαγγελματίες.

  Η απουσία προειδοποίησης για ένα δεδομένο φάρμακο ή συνδυασμό φαρμάκων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για οποιονδήποτε δεδομένο ασθενή. Το Drugslib.com δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που παρέχει το Drugslib.com. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα φάρμακα που παίρνετε, συμβουλευτείτε το γιατρό, τη νοσοκόμα ή τον φαρμακοποιό σας.

  Δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά