Tylenol Cold Multi-Symptom Nighttime

Γενικό όνομα: Acetaminophen, Dextromethorphan, Doxylamine, And Phenylephrine
Κατηγορία φαρμάκων: Συνδυασμοί ανώτερου αναπνευστικού

Χρήση του Tylenol Cold Multi-Symptom Nighttime

Η ακεταμινοφαίνη είναι αναλγητικό και μειώνει τον πυρετό.

Η δεξτρομεθορφάνη είναι κατασταλτικό του βήχα. Επηρεάζει το αντανακλαστικό του βήχα στον εγκέφαλο που προκαλεί τον βήχα.

Η δοξυλαμίνη είναι ένα αντιισταμινικό που μειώνει τις επιδράσεις της φυσικής χημικής ισταμίνης στο σώμα. Η ισταμίνη μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα φτερνίσματος, κνησμού, υγρά μάτια και καταρροή.

Η φαινυλεφρίνη είναι ένα αποσυμφορητικό που συρρικνώνει τα αιμοφόρα αγγεία στις ρινικές οδούς. Τα διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία μπορούν να προκαλέσουν ρινική συμφόρηση (βουλωμένη μύτη).

Το Tylenol Cold Multi-Symptom Nighttime είναι ένα συνδυαστικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πονοκεφάλου, του πυρετού, των πόνων στο σώμα, του βήχα, της καταρροής, του φτερνίσματος, του κνησμού και της υγρότητας μάτια που προκαλούνται από αλλεργίες, κοινό κρυολόγημα ή γρίπη.

Το Tylenol Cold Multi-Symptom Nighttime δεν θα αντιμετωπίσει τον βήχα που προκαλείται από το κάπνισμα, το άσθμα ή το εμφύσημα.

Το Tylenol. Το Cold Multi-Symptom Nighttime μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που δεν αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό φαρμάκων.

Tylenol Cold Multi-Symptom Nighttime παρενέργειες

Λάβετε επείγουσα ιατρική βοήθεια εάν έχετε σημάδια αλλεργικής αντίδρασης: κνίδωση. δυσκολία στην αναπνοή? πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού σας.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ακεταμινοφαίνη μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή δερματική αντίδραση που μπορεί να αποβεί μοιραία. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν έχετε πάρει. ακεταμινοφαίνη στο παρελθόν και δεν είχε καμία αντίδραση. Σταματήστε να παίρνετε αυτό το φάρμακο και καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε ερυθρότητα του δέρματος ή εξάνθημα που εξαπλώνεται και προκαλεί φουσκάλες και ξεφλούδισμα. Εάν έχετε αυτό το είδος αντίδρασης, δεν πρέπει ποτέ να πάρετε ξανά κανένα φάρμακο που περιέχει φάρμακο που περιέχει. ακεταμινοφαίνη.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο και καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε:

 • χτυπούς της καρδιάς ή φτερούγισμα στο στήθος σας;
 • ένα συναίσθημα ζαλάδας, σαν να λιποθυμήσεις;
 • άγχος, παραισθήσεις, αίσθημα φόβου;
 • λίγη ή καθόλου ούρηση;
 • χλωμό δέρμα, ασυνήθιστη αδυναμία;
 • ναυτία, πόνος στο πάνω μέρος του στομάχου, κνησμός, απώλεια όρεξης, σκούρα ούρα, κόπρανα σε χρώμα πηλού, ίκτερος (κιτρίνισμα του δέρματος ή των ματιών σας). ή
 • επικίνδυνα υψηλή αρτηριακή πίεση (έντονος πονοκέφαλος, θολή όραση, βουητό στα αυτιά σας, πόνος στο στήθος, δύσπνοια, ανομοιόμορφοι καρδιακοί παλμοί, επιληπτικές κρίσεις).

  Συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες του Tylenol Cold Multi-Symptom Nighttime μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • υπνηλία;

  Δυσκοιλιότητα, διάρροια, στομαχικές διαταραχές, έμετος. ή
 • αίσθημα ανησυχίας ή ενθουσιασμού.
 • Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα παρενεργειών και μπορεί να εμφανιστούν άλλες. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στον FDA στο 1-800-FDA-1088.

  Πριν τη λήψη Tylenol Cold Multi-Symptom Nighttime

  Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο εάν είστε αλλεργικοί στην ακεταμινοφαίνη, τη δεξτρομεθορφάνη, τη δοξυλαμίνη ή τη φαινυλεφρίνη.

  Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο εάν έχετε πάρει έναν αναστολέα ΜΑΟ τις τελευταίες 14 ημέρες. Μπορεί να προκύψει επικίνδυνη αλληλεπίδραση φαρμάκων. Οι αναστολείς ΜΑΟ περιλαμβάνουν ισοκαρβοξαζίδη, λινεζολίδη, ένεση μπλε μεθυλενίου, φαινελζίνη, ρασαγιλίνη, σελεγιλίνη και τρανυλκυπρομίνη.

  Ρωτήστε έναν γιατρό ή φαρμακοποιό εάν είναι ασφαλές για εσάς να πάρετε αυτό το φάρμακο εάν έχετε άλλες ιατρικές παθήσεις, ειδικά:

 • ηπατική νόσο, κίρρωση, ιστορικό αλκοολισμού ή εάν πίνετε περισσότερα από 3 αλκοολούχα ποτά την ημέρα,
 • καρδιοπάθεια, στεφανιαία νόσο,
 • απόφραξη στο πεπτικό σας σύστημα (στομάχι ή έντερα);
 • απόφραξη της ουροδόχου κύστης ή άλλα προβλήματα ούρησης,
 • γλαύκωμα;
 • φαιοχρωμοκύτωμα (όγκος των επινεφριδίων);
 • υπερδραστήριος θυρεοειδής. ή
 • εάν πάρετε κάλιο (Cytra, Epiklor, K-Lyte, K-Phos, Kaon, Klor-Con, Polycitra, Urocit-K).
 • Δεν είναι γνωστό εάν αυτό το φάρμακο θα βλάψει ένα αγέννητο μωρό. Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο χωρίς τη συμβουλή γιατρού εάν είστε έγκυος.

  Το Tylenol Cold Multi-Symptom Nighttime μπορεί να περάσει στο μητρικό γάλα και να βλάψει ένα μωρό που θηλάζει. Τα αντιισταμινικά και τα αποσυμφορητικά μπορεί επίσης να επιβραδύνουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος. Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο χωρίς τη συμβουλή γιατρού εάν θηλάζετε μωρό.

  Συσχετίστε τα ναρκωτικά

  Τρόπος χρήσης Tylenol Cold Multi-Symptom Nighttime

  Χρησιμοποιήστε ακριβώς όπως υποδεικνύεται στην ετικέτα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην χρησιμοποιείτε σε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το συνιστώμενο. Αυτό το φάρμακο συνήθως λαμβάνεται μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματά σας.

  Μην πάρετε περισσότερο από αυτό το φάρμακο από το συνιστώμενο. Μια υπερβολική δόση ακεταμινοφαίνης μπορεί να βλάψει το συκώτι σας ή να προκαλέσει θάνατο.

  Μην δίνετε αυτό το φάρμακο σε παιδί μικρότερο των 4 ετών. Να ρωτάτε πάντα έναν γιατρό πριν δώσετε ένα φάρμακο για το βήχα ή το κρυολόγημα σε ένα παιδί. Μπορεί να προκληθεί θάνατος από την κακή χρήση φαρμάκων για το βήχα και το κρυολόγημα σε πολύ μικρά παιδιά.

  Μην τα συνθλίβετε, μην μασάτε. , ή σπάστε ένα tablet εκτεταμένης αποδέσμευσης. Κατάπιε το ολόκληρο. Το σπάσιμο του χαπιού μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση υπερβολικής ποσότητας του φαρμάκου ταυτόχρονα.

  Μετρήστε το υγρό φάρμακο με τη δοσομετρική σύριγγα που παρέχεται ή με ένα ειδικό κουτάλι μέτρησης δόσης ή κύπελλο φαρμάκου. Εάν δεν έχετε συσκευή μέτρησης δόσης, ζητήστε από τον φαρμακοποιό σας.

  Ρίξτε τα αναβράζοντα δισκία σε ένα ποτήρι νερό (τουλάχιστον 4 ουγγιές ή μισό φλιτζάνι). Ανακατέψτε αυτό το μείγμα και πιείτε το αμέσως.

  Μην το παίρνετε για περισσότερες από 7 ημέρες στη σειρά. Σταματήστε να παίρνετε το φάρμακο και καλέστε το γιατρό σας εάν εξακολουθείτε να έχετε πυρετό μετά από 3 ημέρες χρήσης, εξακολουθείτε να έχετε πόνο μετά από 7 ημέρες (ή 5 ημέρες εάν θεραπεύετε ένα παιδί), εάν τα συμπτώματά σας επιδεινωθούν ή εάν έχετε δερματικό εξάνθημα, συνεχιζόμενο πονοκέφαλο ή ερυθρότητα ή πρήξιμο.

  Εάν χρειάζεστε χειρουργική επέμβαση ή ιατρικές εξετάσεις, ενημερώστε τον χειρουργό ή τον γιατρό εκ των προτέρων εάν έχετε πάρει αυτό το φάρμακο τις τελευταίες ημέρες.

  Φυλάσσετε σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από υγρασία και θερμότητα. Μην αφήνετε το υγρό φάρμακο να παγώσει.

  Προειδοποιήσεις

  Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο εάν έχετε πάρει έναν αναστολέα ΜΑΟ τις τελευταίες 14 ημέρες. Μπορεί να προκύψει επικίνδυνη αλληλεπίδραση φαρμάκων. Οι αναστολείς ΜΑΟ περιλαμβάνουν ισοκαρβοξαζίδη, λινεζολίδη, ένεση μπλε μεθυλενίου, φαινελζίνη, ρασαγιλίνη, σελεγιλίνη και τρανυλκυπρομίνη.

  Μην πάρετε περισσότερο από αυτό το φάρμακο από ό,τι συνιστάται. Μια υπερδοσολογία ακεταμινοφαίνης μπορεί να βλάψει το συκώτι σας ή να προκαλέσει θάνατο. Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε ναυτία, πόνο στο άνω μέρος του στομάχου, φαγούρα, απώλεια όρεξης, σκούρα ούρα, κόπρανα σε χρώμα πηλού ή ίκτερος (κιτρίνισμα του δέρματος ή των ματιών σας).

  Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ακεταμινοφαίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δερματική αντίδραση. Σταματήστε να παίρνετε αυτό το φάρμακο και καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε ερυθρότητα του δέρματος ή εξάνθημα που εξαπλώνεται και προκαλεί φουσκάλες και ξεφλούδισμα.

  Τι άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν Tylenol Cold Multi-Symptom Nighttime

  Ρωτήστε έναν γιατρό ή φαρμακοποιό προτού χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο εάν χρησιμοποιείτε επίσης άλλα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, βιταμινών και φυτικών προϊόντων. Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες ή επικίνδυνες επιπτώσεις όταν χρησιμοποιούνται μαζί. Δεν αναφέρονται όλες οι πιθανές αλληλεπιδράσεις σε αυτόν τον οδηγό φαρμάκων.

  Η λήψη αυτού του φαρμάκου με άλλα φάρμακα που σας προκαλούν υπνηλία ή καθυστερούν την αναπνοή σας μπορεί να επιδεινώσει αυτές τις επιδράσεις. Ρωτήστε το γιατρό σας πριν πάρετε το Tylenol Cold Multi-Symptom Nighttime με υπνωτικό χάπι, ναρκωτικό φάρμακο για τον πόνο, μυοχαλαρωτικό ή φάρμακο για άγχος, κατάθλιψη ή επιληπτικές κρίσεις.

  Αποποίηση ευθυνών

  Έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται από το Drugslib.com είναι ακριβείς, μέχρι -ημερομηνία και πλήρης, αλλά δεν παρέχεται καμία εγγύηση για το σκοπό αυτό. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται εδώ μπορεί να είναι ευαίσθητες στο χρόνο. Οι πληροφορίες του Drugslib.com έχουν συγκεντρωθεί για χρήση από επαγγελματίες υγείας και καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και επομένως το Drugslib.com δεν εγγυάται ότι οι χρήσεις εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι κατάλληλες, εκτός εάν ρητά αναφέρεται διαφορετικά. Οι πληροφορίες φαρμάκων του Drugslib.com δεν υποστηρίζουν φάρμακα, δεν κάνουν διάγνωση ασθενών ή συνιστούν θεραπεία. Οι πληροφορίες για τα φάρμακα του Drugslib.com είναι ένας ενημερωτικός πόρος που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αδειοδοτημένους επαγγελματίες υγείας στη φροντίδα των ασθενών τους ή/και να εξυπηρετούν τους καταναλωτές που βλέπουν αυτήν την υπηρεσία ως συμπλήρωμα και όχι ως υποκατάστατο της τεχνογνωσίας, των δεξιοτήτων, της γνώσης και της κρίσης της υγειονομικής περίθαλψης επαγγελματίες.

  Η απουσία προειδοποίησης για ένα δεδομένο φάρμακο ή συνδυασμό φαρμάκων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για οποιονδήποτε δεδομένο ασθενή. Το Drugslib.com δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που παρέχει το Drugslib.com. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα φάρμακα που παίρνετε, συμβουλευτείτε το γιατρό, τη νοσοκόμα ή τον φαρμακοποιό σας.

  Δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά