Vitabee 6

Γενικό όνομα: Pyridoxine
Κατηγορία φαρμάκων: Βιταμίνες

Χρήση του Vitabee 6

Οι βιταμίνες είναι ενώσεις που πρέπει να έχετε για ανάπτυξη και υγεία. Χρειάζονται μόνο σε μικρές ποσότητες και είναι συνήθως διαθέσιμα στα τρόφιμα που τρώτε. Η πυριδοξίνη (βιταμίνη Β 6) είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική διάσπαση πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών.

Ορισμένες καταστάσεις μπορεί να αυξήσουν την ανάγκη σας για πυριδοξίνη. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Αλκοολισμός
 • Εγκαύματα
 • Διάρροια
 • Αιμοκάθαρση
 • Καρδιακές παθήσεις
 • Εντερικά προβλήματα
 • Ηπατική νόσο
 • Υπερδραστήριος θυρεοειδής
 • Άγχος, μακροχρόνια ασθένεια ή σοβαρός τραυματισμός
 • Χειρουργική αφαίρεση του στομάχου
 • Επιπλέον, τα βρέφη που λαμβάνουν μη ενισχυμένα παρασκευάσματα όπως το γάλα εβαπορέ μπορεί να χρειάζονται επιπλέον πυριδοξίνη.

  Η αυξημένη ανάγκη για πυριδοξίνη θα πρέπει να προσδιορίζεται από τον επαγγελματία υγείας σας.

  Η έλλειψη πυριδοξίνης μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία (αδύναμο αίμα), νευρική βλάβη, επιληπτικές κρίσεις, δερματικά προβλήματα και πληγές στο στόμα. Ο γιατρός σας μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα συνταγογραφώντας πυριδοξίνη για εσάς.

  Ισχυρίζεται ότι η πυριδοξίνη είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία της ακμής και άλλων δερματικών προβλημάτων, δηλητηρίασης από αλκοόλ, άσθματος, αιμορροΐδων, πέτρες στα νεφρά, ψυχικά προβλήματα, ημικρανίες, πρωινές ασθένεια και προβλήματα εμμήνου ρύσεως ή τόνωση της όρεξης ή παραγωγή γάλακτος δεν έχουν αποδειχθεί.

  Η ενέσιμη πυριδοξίνη χορηγείται από ή υπό την επίβλεψη επαγγελματία υγείας. Άλλες μορφές πυριδοξίνης διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή.

  Vitabee 6 παρενέργειες

  Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει ορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες. Αν και μπορεί να μην εμφανιστούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, εάν εμφανιστούν μπορεί να χρειαστούν ιατρική φροντίδα.

  Επικοινωνήστε με το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό εάν εμφανιστεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες:

  >Με μεγάλες δόσεις

 • Αδεξιότητα
 • μούδιασμα χεριών ή ποδιών
 • Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται μπορεί επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε άλλες επιπτώσεις, συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας σας.

  Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στον FDA στο 1-800-FDA-1088.

  Πριν τη λήψη Vitabee 6

  Εάν παίρνετε αυτό το συμπλήρωμα διατροφής χωρίς ιατρική συνταγή, διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε τυχόν προφυλάξεις που αναγράφονται στην ετικέτα. Για αυτό το συμπλήρωμα, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα:

  Αλλεργίες

  Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ οποιαδήποτε ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο. Ενημερώστε επίσης τον επαγγελματία υγείας σας εάν έχετε άλλους τύπους αλλεργιών, όπως σε τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για προϊόντα που δεν συνταγογραφούνται, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

  Παιδιατρικά

  Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα σε παιδιά με τη λήψη κανονικών ημερήσιων συνιστώμενων ποσοτήτων.

  Γηριατρική

  Προβλήματα σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας δεν έχουν αναφερθεί με την πρόσληψη κανονικών ημερήσιων συνιστώμενων ποσοτήτων.

  Θηλασμός

  Μελέτες σε γυναίκες υποδηλώνουν ότι αυτό το φάρμακο ενέχει ελάχιστο κίνδυνο για το βρέφος όταν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

  Αλληλεπιδράσεις με φάρμακα

  Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις δύο διαφορετικά φάρμακα μπορεί να χρησιμοποιούνται μαζί ακόμα και αν μπορεί να προκύψει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να απαιτηθούν άλλες προφυλάξεις. Όταν λαμβάνετε αυτό το συμπλήρωμα διατροφής, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο γιατρός σας εάν παίρνετε κάποιο από τα φάρμακα που αναφέρονται παρακάτω. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραίτητα ολοκληρωμένες.

  Η χρήση αυτού του συμπληρώματος διατροφής με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά μπορεί να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν και τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή τη συχνότητα που χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

 • Αλτρεταμίνη
 • Αλληλεπιδράσεις με τρόφιμα/καπνό/αλκοόλ

  Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης φαγητού ή της κατανάλωσης ορισμένων τύπων τροφών, καθώς ενδέχεται να προκύψουν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραίτητα ολοκληρωμένες.

  Συσχετίστε τα ναρκωτικά

  Τρόπος χρήσης Vitabee 6

  Δοσολογία

  Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διαφορετικούς ασθενείς. Ακολουθήστε τις εντολές του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

  Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από τη ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που παίρνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και το χρονικό διάστημα που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

 • Για το λόγο από του στόματος δοσολογικές μορφές (κάψουλες, δισκία, πόσιμο διάλυμα):
 • Για να αποφευχθεί η ανεπάρκεια, η ποσότητα που λαμβάνεται από το στόμα βασίζεται σε κανονικές ημερήσιες συνιστώμενες προσλήψεις:
 • Ενήλικες και έφηβοι άνδρες — 1,7 έως 2 χιλιοστόγραμμα (mg) την ημέρα.
 • Ενήλικες και έφηβες γυναίκες—1,4 έως 1,6 mg την ημέρα.
 • Έγκυες γυναίκες—2,2 mg την ημέρα.
 • Θηλασμός. γυναίκες—2,1 mg την ημέρα.
 • Παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών—1,4 mg την ημέρα.
 • Παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών—1,1 mg την ημέρα.
 • >
 • Παιδιά γέννησης έως 3 ετών—0,3 έως 1 mg την ημέρα.
 • Για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας:
 • Ενήλικες, έφηβοι και παιδιά. —Η δόση της θεραπείας καθορίζεται από τον συνταγογράφο για κάθε άτομο με βάση τη σοβαρότητα της ανεπάρκειας.
 • Για να χρησιμοποιήσετε την παρατεταμένης αποδέσμευσης. μορφή κάψουλας αυτού του συμπληρώματος διατροφής:

 • Κατάπιε την κάψουλα ολόκληρη.
 • Μην συνθλίβεις, σπάσεις ή μασήσεις πριν την κατάποση.
 • Εάν η κάψουλα είναι εφικτή. είναι πολύ μεγάλο για να το καταπιείτε, μπορείτε να αναμίξετε το περιεχόμενο της κάψουλας με μαρμελάδα ή ζελέ και να το καταπιείτε χωρίς να το μασήσετε.
 • Για να χρησιμοποιήσετε τη μορφή δισκίου παρατεταμένης αποδέσμευσης αυτού του συμπληρώματος διατροφής:

  >
 • Κατάπιε το δισκίο ολόκληρο.
 • Μην συνθλίβεις, σπάσεις ή μασήσεις πριν το καταπιείς.
 • Χαμένη δόση

  Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, παραλείψτε τη δόση που παραλείψατε και επιστρέψτε στο κανονικό σας δοσολογικό πρόγραμμα. Μην διπλασιάσετε τις δόσεις.

  Αποθήκευση

  Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από θερμότητα, υγρασία και άμεσο φως. Να φυλάσσεται από την κατάψυξη.

  Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

  Μην φυλάσσετε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

  Αποποίηση ευθυνών

  Έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται από το Drugslib.com είναι ακριβείς, μέχρι -ημερομηνία και πλήρης, αλλά δεν παρέχεται καμία εγγύηση για το σκοπό αυτό. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται εδώ μπορεί να είναι ευαίσθητες στο χρόνο. Οι πληροφορίες του Drugslib.com έχουν συγκεντρωθεί για χρήση από επαγγελματίες υγείας και καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και επομένως το Drugslib.com δεν εγγυάται ότι οι χρήσεις εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι κατάλληλες, εκτός εάν ρητά αναφέρεται διαφορετικά. Οι πληροφορίες φαρμάκων του Drugslib.com δεν υποστηρίζουν φάρμακα, δεν κάνουν διάγνωση ασθενών ή συνιστούν θεραπεία. Οι πληροφορίες για τα φάρμακα του Drugslib.com είναι ένας ενημερωτικός πόρος που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αδειοδοτημένους επαγγελματίες υγείας στη φροντίδα των ασθενών τους ή/και να εξυπηρετούν τους καταναλωτές που βλέπουν αυτήν την υπηρεσία ως συμπλήρωμα και όχι ως υποκατάστατο της τεχνογνωσίας, των δεξιοτήτων, της γνώσης και της κρίσης της υγειονομικής περίθαλψης επαγγελματίες.

  Η απουσία προειδοποίησης για ένα δεδομένο φάρμακο ή συνδυασμό φαρμάκων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για οποιονδήποτε δεδομένο ασθενή. Το Drugslib.com δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που παρέχει το Drugslib.com. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα φάρμακα που παίρνετε, συμβουλευτείτε το γιατρό, τη νοσοκόμα ή τον φαρμακοποιό σας.

  Δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά