Vitamin B1

Γενικό όνομα: Thiamine (vitamin B1)
Κατηγορία φαρμάκων: Βιταμίνες

Χρήση του Vitamin B1

Η βιταμίνη Β1 είναι επίσης γνωστή ως θειαμίνη. Η βιταμίνη Β1 βρίσκεται σε τρόφιμα όπως τα δημητριακά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το κρέας, οι ξηροί καρποί, τα φασόλια και τα μπιζέλια. Η βιταμίνη Β1 είναι σημαντική για τη διάσπαση των υδατανθράκων από τα τρόφιμα σε προϊόντα που χρειάζεται ο οργανισμός.

Η θειαμίνη χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ή την πρόληψη της ανεπάρκειας βιταμίνης Β1. Η ένεση θειαμίνης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του ber-beri, μιας σοβαρής κατάστασης που προκαλείται από παρατεταμένη έλλειψη βιταμίνης Β1.

Η θειαμίνη που λαμβάνεται από το στόμα (από το στόμα) διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή. Η ενέσιμη θειαμίνη πρέπει να χορηγείται από επαγγελματία υγείας.

Η θειαμίνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που δεν αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό φαρμάκων.

Vitamin B1 παρενέργειες

Λάβετε επείγουσα ιατρική βοήθεια εάν έχετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια αλλεργικής αντίδρασης: κνίδωση. δυσκολία στην αναπνοή? πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού σας.

Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε μια σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια όπως:

 • χείλη με μπλε χρώμα. ;
 • πόνος στο στήθος, αίσθημα δύσπνοιας;
 • μαύρα, αιματηρά ή πίσσα κόπρανα. ή
 • βήχας με αίμα ή εμετό που μοιάζει με κατακάθι καφέ.
 • Οι λιγότερο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  p>
 • ναυτία, αίσθημα σφιξίματος στο λαιμό σας;
 • ιδρώτας, αίσθημα ζέστης;
 • ήπιο εξάνθημα ή κνησμός,
 • αίσθημα ανησυχίας. ή
 • ευαισθησία ή σκληρό εξόγκωμα όπου έγινε ένεση θειαμίνης.
 • Αυτή δεν είναι πλήρης λίστα των πλευρών. μπορεί να εμφανιστούν επιδράσεις και άλλες. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στον FDA στο 1-800-FDA-1088.

  Πριν τη λήψη Vitamin B1

  Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε θειαμίνη εάν είχατε ποτέ αλλεργική αντίδραση σε αυτήν.

  Ρωτήστε έναν γιατρό ή φαρμακοποιό εάν είναι ασφαλές για εσάς να πάρετε βιταμίνη Β1 εάν:

 • έχετε άλλες ιατρικές παθήσεις.
 • παίρνετε άλλα φάρμακα ή φυτικά προϊόντα. ή
 • είστε αλλεργικοί σε οποιαδήποτε φάρμακα ή τρόφιμα.
 • Για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να λάβετε με ασφάλεια ενέσιμη θειαμίνη, ενημερώστε το γιατρό σας εάν έχετε νεφρική νόσο.

  Η θειαμίνη δεν αναμένεται να βλάψει ένα αγέννητο μωρό. Οι ανάγκες σας σε δόση θειαμίνης μπορεί να είναι διαφορετικές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μην πάρετε θειαμίνη χωρίς ιατρική συμβουλή εάν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος.

  Δεν είναι γνωστό εάν η θειαμίνη περνά στο μητρικό γάλα. Οι δοσολογικές σας ανάγκες μπορεί να είναι διαφορετικές ενώ θηλάζετε. Μην πάρετε θειαμίνη χωρίς ιατρική συμβουλή εάν θηλάζετε μωρό.

  Συσχετίστε τα ναρκωτικά

  Τρόπος χρήσης Vitamin B1

  Χρησιμοποιήστε ακριβώς όπως υποδεικνύεται στην ετικέτα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην χρησιμοποιείτε σε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το συνιστώμενο.

  Η ενέσιμη θειαμίνη εγχέεται σε ένα μυ. Μπορεί να σας δείξουν πώς να χρησιμοποιείτε τις ενέσεις στο σπίτι. Μην κάνετε μόνοι σας την ένεση αυτού του φαρμάκου εάν δεν καταλαβαίνετε πλήρως πώς να κάνετε την ένεση και απορρίψτε σωστά τις χρησιμοποιημένες βελόνες και σύριγγες.

  Μην χρησιμοποιείτε το ενέσιμο φάρμακο εάν έχει αλλάξει χρώμα ή έχει σωματίδια μέσα σε αυτό. . Καλέστε το γιατρό σας για μια νέα συνταγή.

  Η συνιστώμενη διατροφική δόση θειαμίνης αυξάνεται με την ηλικία. Ακολουθήστε τις οδηγίες του παρόχου υγειονομικής περίθαλψης. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε τις λίστες της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών "Διατροφική Πρόσληψη Αναφοράς" ή του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ "Διατροφική Πρόσληψη Αναφοράς" (πρώην "Συνιστώμενες Ημερήσιες Αποδοχές" ή RDA) για περισσότερες πληροφορίες.

  Η θειαμίνη είναι μόνο μόνο. μέρος ενός πλήρους προγράμματος θεραπείας που μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ειδική δίαιτα. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε το πρόγραμμα διατροφής που έχει δημιουργήσει για εσάς ο γιατρός ή ο σύμβουλος διατροφής σας. Θα πρέπει να εξοικειωθείτε πολύ με τη λίστα των τροφίμων που πρέπει να τρώτε ή να αποφεύγετε για να ελέγχετε την κατάστασή σας.

  Αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από υγρασία, θερμότητα και φως.

  Προειδοποιήσεις

  Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε θειαμίνη εάν είχατε ποτέ αλλεργική αντίδραση σε αυτήν.

  Ρωτήστε έναν γιατρό ή φαρμακοποιό πριν πάρετε θειαμίνη εάν έχετε ιατρικές παθήσεις, εάν παίρνετε άλλα φάρμακα ή φυτικά προϊόντα ή εάν είστε αλλεργικοί σε οποιαδήποτε φάρμακα ή τρόφιμα.

  Πριν λάβετε ενέσιμη θειαμίνη, ενημερώστε το γιατρό σας εάν έχετε νεφρική νόσο.

  Η θειαμίνη είναι μόνο μέρος ενός πλήρες πρόγραμμα θεραπείας που μπορεί να περιλαμβάνει και ειδική δίαιτα. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε το πρόγραμμα διατροφής που έχει δημιουργήσει για εσάς ο γιατρός ή ο σύμβουλος διατροφής σας. Θα πρέπει να εξοικειωθείτε πολύ με τη λίστα των τροφίμων που πρέπει να τρώτε ή να αποφεύγετε για να ελέγξετε την κατάστασή σας.

  Τι άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν Vitamin B1

  Μπορεί να υπάρχουν άλλα φάρμακα που μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τη θειαμίνη. Ενημερώστε το γιατρό σας για όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα, μη συνταγογραφούμενα, βιταμίνες και φυτικά προϊόντα. Μην ξεκινήσετε ένα νέο φάρμακο χωρίς να ενημερώσετε το γιατρό σας.

  Αποποίηση ευθυνών

  Έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται από το Drugslib.com είναι ακριβείς, μέχρι -ημερομηνία και πλήρης, αλλά δεν παρέχεται καμία εγγύηση για το σκοπό αυτό. Οι πληροφορίες φαρμάκων που περιέχονται εδώ μπορεί να είναι ευαίσθητες στο χρόνο. Οι πληροφορίες του Drugslib.com έχουν συγκεντρωθεί για χρήση από επαγγελματίες υγείας και καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και επομένως το Drugslib.com δεν εγγυάται ότι οι χρήσεις εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι κατάλληλες, εκτός εάν ρητά αναφέρεται διαφορετικά. Οι πληροφορίες φαρμάκων του Drugslib.com δεν υποστηρίζουν φάρμακα, δεν κάνουν διάγνωση ασθενών ή συνιστούν θεραπεία. Οι πληροφορίες για τα φάρμακα του Drugslib.com είναι ένας ενημερωτικός πόρος που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους αδειοδοτημένους επαγγελματίες υγείας στη φροντίδα των ασθενών τους ή/και να εξυπηρετούν τους καταναλωτές που βλέπουν αυτήν την υπηρεσία ως συμπλήρωμα και όχι ως υποκατάστατο της τεχνογνωσίας, των δεξιοτήτων, της γνώσης και της κρίσης της υγειονομικής περίθαλψης επαγγελματίες.

  Η απουσία προειδοποίησης για ένα δεδομένο φάρμακο ή συνδυασμό φαρμάκων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι το φάρμακο ή ο συνδυασμός φαρμάκων είναι ασφαλής, αποτελεσματικός ή κατάλληλος για οποιονδήποτε δεδομένο ασθενή. Το Drugslib.com δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται με τη βοήθεια των πληροφοριών που παρέχει το Drugslib.com. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν δεν προορίζονται να καλύψουν όλες τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προφυλάξεις, προειδοποιήσεις, αλληλεπιδράσεις με φάρμακα, αλλεργικές αντιδράσεις ή ανεπιθύμητες ενέργειες. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα φάρμακα που παίρνετε, συμβουλευτείτε το γιατρό, τη νοσοκόμα ή τον φαρμακοποιό σας.

  Δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά