Zostavax

Generieke naam: Zoster Vaccine Live
Geneesmiddelklasse: Virale vaccins

Gebruik van Zostavax

Zostavax wordt gebruikt om het herpes zoster-virus (gordelroos) te voorkomen bij mensen van 50 jaar en ouder.

Herpes zoster wordt veroorzaakt door hetzelfde virus (varicella) dat waterpokken veroorzaakt bij kinderen. Wanneer dit virus bij volwassenen weer actief wordt, kan het herpes zoster of gordelroos veroorzaken. Het Zoster-vaccin is een levend vaccin dat gordelroos helpt voorkomen.

Zostavax werkt door u bloot te stellen aan een kleine dosis levend virus, waardoor het lichaam immuniteit tegen de ziekte ontwikkelt. Dit vaccin behandelt geen actieve infectie die zich al in het lichaam heeft ontwikkeld.

Zostavax wordt gebruikt om het herpes zoster-virus (gordelroos) te voorkomen bij mensen van 50 jaar en ouder.

Zostavax zal dat wel doen. behandel geen gordelroos of zenuwpijn veroorzaakt door gordelroos (postherpetische neuralgie).

Zostavax bijwerkingen

U mag geen tweede Zostavax krijgen als u na de eerste injectie een levensbedreigende allergische reactie heeft gehad.

Houd alle bijwerkingen bij die u heeft nadat u dit vaccin heeft gekregen. Als u ooit een boosterdosis moet krijgen, moet u de arts vertellen of de vorige injecties bijwerkingen hebben veroorzaakt.

Geïnfecteerd raken met gordelroos is veel gevaarlijker voor uw gezondheid dan het ontvangen van het vaccin ter bescherming tegen het. Zoals elk geneesmiddel kan dit vaccin bijwerkingen veroorzaken, maar het risico op ernstige bijwerkingen is uiterst laag.

Ontvang dringende medische hulp als u tekenen van een allergische reactie op Zostavax vertoont: netelroos; moeite met ademhalen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Bel onmiddellijk uw arts als u:

 • koorts, gezwollen klieren, keelpijn, griep heeft symptomen;
 • ademhalingsproblemen; of
 • ernstige of pijnlijke huiduitslag.
 • Veel voorkomende bijwerkingen van Zostavax zijn:

  <

  hoofdpijn; of

 • pijn, warmte, roodheid, blauwe plekken, jeuk of zwelling op de plaats waar de injectie werd gegeven.
 • Dit is er is geen volledige lijst met bijwerkingen en andere kunnen voorkomen. Bel uw arts voor medisch advies over bijwerkingen. U kunt bijwerkingen van vaccins melden aan het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services op 1-800-822-7967.

  Voordat u neemt Zostavax

  U mag Zostavax niet krijgen als u:

 • actieve onbehandelde tuberculose;
 • leukemie, lymfoom of andere kanker die het beenmerg aantast;
 • een voorgeschiedenis van allergische reacties op gelatine of neomycine (Mycifradin, Neo-Fradin, Neo-Tab);
 • een zwak immuunsysteem veroorzaakt door een ziekte (zoals HIV of AIDS), of door het ontvangen van medicijnen zoals steroïden of chemotherapie; of
 • als u zwanger bent.
 • Om er zeker van te zijn dat Zostavax veilig voor u is, moet u het uw arts vertellen als u:

 • een voorgeschiedenis van allergische reacties op een vaccin;
 • als u in de afgelopen 4 weken een ‘levend’ vaccin heeft gekregen; of
 • als u nog nooit waterpokken heeft gehad.
 • Je kunt nog steeds een vaccin krijgen als je een lichte verkoudheid hebt. Als u tuberculose of een andere ernstige ziekte met koorts of een andere infectie heeft, wacht dan tot u beter bent voordat u dit vaccin krijgt.

  Vertel het uw arts als iemand in uw huishouden een zwak immuunsysteem heeft. Gedurende een korte tijd nadat u een Zostavax heeft gekregen, is het mogelijk dat het levende virus van u wordt overgedragen op iemand met een zwak immuunsysteem.

  Het is niet bekend of Zostavax schadelijk is voor een ongeboren baby. Dit vaccin is echter niet bedoeld voor gebruik bij zwangere vrouwen. Voorkom dat u zwanger wordt gedurende ten minste 3 maanden nadat u een Zostavax heeft gekregen.

  Het is niet bekend of het zostervaccin in de moedermelk terechtkomt of schadelijk kan zijn voor een zogende baby. Vertel het uw arts als u een baby borstvoeding geeft.

  Zostavax is niet goedgekeurd voor gebruik door personen jonger dan 18 jaar.

  Breng medicijnen in verband

  Hoe te gebruiken Zostavax

  Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor herpes zoster - Profylaxe:

  0,65 ml eenmaal suBCutaan in de deltaspier. Opmerkingen: Geef geen IV of intramusculair. Gebruik: Preventie van herpes zoster (gordelroos) bij personen van 50 jaar en ouder.

  Waarschuwingen

  U mag Zostavax niet krijgen als u zwanger bent of als u actieve, onbehandelde tuberculose heeft, een zwak immuunsysteem, leukemie of kanker die het beenmerg aantast, of als u een voorgeschiedenis heeft van een allergische reactie op gelatine of neomycine. .

  Je kunt nog steeds een vaccin krijgen als je een lichte verkoudheid hebt. Als u tuberculose heeft, of een andere ernstige ziekte met koorts of een andere infectie, wacht dan tot u beter bent voordat u Zostavax krijgt.

  Krijg dit vaccin niet als u leukemie of lymfoom (of een andere vorm van kanker) heeft. die het beenmerg aantasten), een voorgeschiedenis van allergische reactie op neomycine (Mycifradin, Neo-Fradin, Neo-Tab). U mag Zostavax niet krijgen als u zwanger bent, of als u actieve, onbehandelde tuberculose heeft, een vorm van kanker die het beenmerg aantast, of een zwak immuunsysteem veroorzaakt door een ziekte (zoals HIV of AIDS) of doordat u medicijnen krijgt zoals steroïden of chemotherapie.

  Geïnfecteerd raken met herpes zoster (gordelroos) is veel gevaarlijker voor uw gezondheid dan het krijgen van dit vaccin. Zoals elk geneesmiddel kan Zostavax echter bijwerkingen veroorzaken, maar de kans op ernstige bijwerkingen is uiterst laag.

  Welke andere medicijnen zullen invloed hebben Zostavax

  Informeer uw arts voordat u dit vaccin krijgt over alle andere vaccins die u onlangs heeft gekregen.

  Andere geneesmiddelen kunnen een wisselwerking hebben met Zostavax, waaronder geneesmiddelen op recept en zelfzorggeneesmiddelen, vitamines en kruidenproducten. Vertel al uw zorgverleners over alle medicijnen die u nu gebruikt en over alle medicijnen die u begint of stopt met het gebruik.

  Disclaimer

  Er is alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de informatie die wordt verstrekt door Drugslib.com accuraat en up-to-date is -datum en volledig, maar daarvoor wordt geen garantie gegeven. De hierin opgenomen geneesmiddelinformatie kan tijdgevoelig zijn. De informatie van Drugslib.com is samengesteld voor gebruik door zorgverleners en consumenten in de Verenigde Staten en daarom garandeert Drugslib.com niet dat gebruik buiten de Verenigde Staten gepast is, tenzij specifiek anders aangegeven. De geneesmiddeleninformatie van Drugslib.com onderschrijft geen geneesmiddelen, diagnosticeert geen patiënten of beveelt geen therapie aan. De geneesmiddeleninformatie van Drugslib.com is een informatiebron die is ontworpen om gelicentieerde zorgverleners te helpen bij de zorg voor hun patiënten en/of om consumenten te dienen die deze service zien als een aanvulling op en niet als vervanging voor de expertise, vaardigheden, kennis en beoordelingsvermogen van de gezondheidszorg. beoefenaars.

  Het ontbreken van een waarschuwing voor een bepaald medicijn of een bepaalde medicijncombinatie mag op geen enkele manier worden geïnterpreteerd als een indicatie dat het medicijn of de medicijncombinatie veilig, effectief of geschikt is voor een bepaalde patiënt. Drugslib.com aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor enig aspect van de gezondheidszorg die wordt toegediend met behulp van de informatie die Drugslib.com verstrekt. De informatie in dit document is niet bedoeld om alle mogelijke toepassingen, aanwijzingen, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen, geneesmiddelinteracties, allergische reacties of bijwerkingen te dekken. Als u vragen heeft over de medicijnen die u gebruikt, neem dan contact op met uw arts, verpleegkundige of apotheker.

  Populaire trefwoorden