Zoster vaccine inactivated

Generieke naam: Zoster Vaccine (inactivated)
Merknamen: Shingrix
Doseringsvorm: intramusculair poeder voor injectie (met adjuvans)
Geneesmiddelklasse: Virale vaccins

Gebruik van Zoster vaccine inactivated

Herpes zoster wordt veroorzaakt door hetzelfde virus (varicella) dat waterpokken bij kinderen veroorzaakt. Wanneer dit virus weer actief wordt, kan het herpes zoster of gordelroos veroorzaken. Het geïnactiveerde zostervaccin helpt gordelroos te voorkomen.

Dit vaccin werkt door u bloot te stellen aan een kleine dosis inactief virus, waardoor het lichaam immuniteit tegen de ziekte ontwikkelt. Dit vaccin behandelt geen actieve infectie die zich al in het lichaam heeft ontwikkeld.

Het geïnactiveerde zostervaccin wordt gebruikt om het herpes zoster-virus (gordelroos) te voorkomen:

 • bij mensen van 50 jaar en ouder, inclusief mensen die eerder een levend zostervaccin (Zostavax) hebben gekregen; en
 • bij mensen van 18 jaar en ouder met een verhoogd risico op het herpes zoster-virus (gordelroos) als gevolg van een zwak immuunsysteem.
 • Het geïnactiveerde zostervaccin behandelt geen waterpokken, gordelroos of zenuwpijn veroorzaakt door gordelroos (postherpetische neuralgie).

  Het geïnactiveerde zostervaccin kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatiehandleiding worden vermeld.

  /p>

  Zoster vaccine inactivated bijwerkingen

  U mag de tweede injectie niet krijgen als u na de eerste injectie een levensbedreigende allergische reactie heeft gehad.

  Houd alle bijwerkingen bij die u heeft nadat u het geïnactiveerde zostervaccin heeft gekregen. Wanneer u de tweede injectie krijgt, vertel dan aan de arts of de eerste injectie bijwerkingen heeft veroorzaakt.

  Geïnfecteerd raken met gordelroos is veel gevaarlijker voor uw gezondheid dan het vaccin krijgen om u ertegen te beschermen. Zoals elk geneesmiddel kan dit vaccin bijwerkingen veroorzaken, maar het risico op ernstige bijwerkingen is uiterst laag.

  Zoek dringend medische hulp als u tekenen van een allergische reactie heeft: netelroos ; moeite met ademhalen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

  Sommige mensen die dit vaccin kregen, hadden binnen 42 dagen na ontvangst van dit vaccin problemen met het zenuwstelsel, maar het risico op deze bijwerking is zeer laag. Zoek onmiddellijk medische hulp als u:

 • zwakte of tintelingen heeft;
 • problemen heeft met spreken of slikken;
 • problemen met evenwicht of oogbewegingen; of
 • verlies van controle over de blaas of de darmen.
 • Bel onmiddellijk uw arts als u hoge koorts heeft.

  Veel voorkomende bijwerkingen zijn:

 • hoofdpijn, spierpijn;
 • vermoeid voelen;
 • maagpijn, misselijkheid, braken, diarree;
 • koorts, rillingen; of
 • pijn, roodheid of zwelling op de plaats waar de injectie werd gegeven.
 • Dit is geen volledige lijst met bijwerkingen effecten en andere kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over bijwerkingen. U kunt bijwerkingen van vaccins melden aan het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services op 1-800-822-7967.

  Voordat u neemt Zoster vaccine inactivated

  U mag dit vaccin niet krijgen als u ooit een levensbedreigende allergische reactie heeft gehad op het geïnactiveerde zostervirusvaccin.

  Vertel het uw arts als:

 • u ooit een allergische reactie op een vaccin heeft gehad; of
 • u bent flauwgevallen nadat u een injectie heeft gekregen.
 • Vertel het uw arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

  Breng medicijnen in verband

  Hoe te gebruiken Zoster vaccine inactivated

  Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor Varicella-Zoster - Profylaxe:

  0,5 ml intramusculair - Dien twee doses toe, waarbij de tweede dosis 2 tot 6 maanden na de eerste dosis wordt gegevenOpmerkingen: -Dit medicijn is niet geïndiceerd voor de preventie van primaire varicella-infectie (waterpokken). Gebruik: Preventie van herpes zoster (gordelroos) bij: - Volwassenen van 50 jaar en ouder - Volwassenen van 18 jaar en ouder met een verhoogd risico op herpes zoster (HZ) als gevolg van immunodeficiëntie of immunosuppressie door ziekte of therapie

  Waarschuwingen

  U mag de tweede injectie niet krijgen als u na de eerste injectie een levensbedreigende allergische reactie heeft gehad.

  Welke andere medicijnen zullen invloed hebben Zoster vaccine inactivated

  Andere geneesmiddelen kunnen het geïnactiveerde zostervaccin beïnvloeden, waaronder geneesmiddelen op recept en zelfzorggeneesmiddelen, vitamines en kruidenproducten. Vertel uw arts over alle andere geneesmiddelen die u gebruikt.

  Disclaimer

  Er is alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de informatie die wordt verstrekt door Drugslib.com accuraat en up-to-date is -datum en volledig, maar daarvoor wordt geen garantie gegeven. De hierin opgenomen geneesmiddelinformatie kan tijdgevoelig zijn. De informatie van Drugslib.com is samengesteld voor gebruik door zorgverleners en consumenten in de Verenigde Staten en daarom garandeert Drugslib.com niet dat gebruik buiten de Verenigde Staten gepast is, tenzij specifiek anders aangegeven. De geneesmiddeleninformatie van Drugslib.com onderschrijft geen geneesmiddelen, diagnosticeert geen patiënten of beveelt geen therapie aan. De geneesmiddeleninformatie van Drugslib.com is een informatiebron die is ontworpen om gelicentieerde zorgverleners te helpen bij de zorg voor hun patiënten en/of om consumenten te dienen die deze service zien als een aanvulling op en niet als vervanging voor de expertise, vaardigheden, kennis en beoordelingsvermogen van de gezondheidszorg. beoefenaars.

  Het ontbreken van een waarschuwing voor een bepaald medicijn of een bepaalde medicijncombinatie mag op geen enkele manier worden geïnterpreteerd als een indicatie dat het medicijn of de medicijncombinatie veilig, effectief of geschikt is voor een bepaalde patiënt. Drugslib.com aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor enig aspect van de gezondheidszorg die wordt toegediend met behulp van de informatie die Drugslib.com verstrekt. De informatie in dit document is niet bedoeld om alle mogelijke toepassingen, aanwijzingen, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen, geneesmiddelinteracties, allergische reacties of bijwerkingen te dekken. Als u vragen heeft over de medicijnen die u gebruikt, neem dan contact op met uw arts, verpleegkundige of apotheker.

  Populaire trefwoorden