Tylenol Allergy Multi-Symptom

Általános név: Acetaminophen, Chlorpheniramine, And Phenylephrine
Kábítószer osztály: Felső légúti kombinációk

Használata Tylenol Allergy Multi-Symptom

Az acetaminofen fájdalomcsillapító és lázcsillapító.

A klórfeniramin egy antihisztamin, amely csökkenti a természetes kémiai hisztamin hatását a szervezetben. A hisztamin tüsszögést, viszketést, könnyező szemeket és orrfolyást válthat ki.

A fenilefrin egy duguláscsökkentő, amely összehúzza az orrjáratok ereit. A kitágult erek orrdugulást (orrdugulást) okozhatnak.

A Tylenol Allergy Multi-Symptom egy kombinált gyógyszer, amelyet fejfájás, láz, testfájdalmak, orrfolyás vagy orrdugulás, tüsszögés, viszketés, könnyező szem, és allergia, megfázás vagy influenza által okozott arcüreg-pangás.

A Tylenol Allergy Multi-Symptom olyan célokra is használható, amelyek nem szerepelnek ebben a gyógyszeres útmutatóban.

Tylenol Allergy Multi-Symptom mellékhatások

Kérjen sürgősségi orvosi segítséget, ha allergiás reakció jelei vannak: csalánkiütés; nehéz légzés; az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzanata.

Ritka esetekben az acetaminofen súlyos bőrreakciót okozhat, amely akár végzetes is lehet. Ez még akkor is előfordulhat, ha Ön acetaminophen a múltban, és nem reagált. Hagyja abba a Tylenol Allergy Multi-Symptom szedését, és azonnal hívja orvosát, ha bőrpírja vagy kiütése van, amely kiterjed, és hólyagosodást és hámlást okoz. Ha ilyen típusú reakciója van, soha többé ne vegyen be semmit. acetaminofent tartalmazó gyógyszer.

Ez a gyógyszer súlyos mellékhatásokat okozhat. Hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal hívja orvosát, ha:

 • mellkasi fájdalom, szapora pulzus, gyors vagy egyenetlen szívverés;

 • zavartság, hallucinációk, súlyos idegesség;
 • remegés, roham (görcsök);
 • könnyű zúzódások vagy vérzés, szokatlan gyengeség;
 • kevés vizelés vagy nincs vizelés;
 • hányinger, fájdalom a felső gyomorban, viszketés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyagszínű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek besárgulása); vagy
 • veszélyesen magas vérnyomás (erős fejfájás, homályos látás, fülzúgás, szorongás, mellkasi fájdalom, légszomj, egyenetlen szívverés, görcsroham).
 • Az olyan mellékhatások, mint a szájszárazság, székrekedés és zavartság nagyobb valószínűséggel fordulhatnak elő idősebb felnőtteknél.

  A Tylenol Allergy Multi-Symptom gyakori mellékhatásai többek között:

 • szédülés, álmosság;
 • enyhe fejfájás, homályos látás;

 • száj-, orr- vagy torokszárazság;
 • székrekedés;
 • idegesség; vagy
 • alvási problémák (álmatlanság);
 • Ez nem a mellékhatások teljes listája, és egyéb mellékhatások is előfordulhatnak. Hívja orvosát orvosi tanácsért a mellékhatásokkal kapcsolatban. A mellékhatásokat bejelentheti az FDA-nak az 1-800-FDA-1088 számon.

  Szedés előtt Tylenol Allergy Multi-Symptom

  Ne használja ezt a gyógyszert, ha allergiás az acetaminofenre, klórfeniraminra vagy fenilefrinre.

  Ne használja ezt a gyógyszert, ha az elmúlt 14 napban MAO-gátlót szedett. Veszélyes gyógyszerkölcsönhatás léphet fel. A MAO-gátlók közé tartozik az izokarboxazid, a linezolid, a fenelzin, a razagilin, a szelegilin és a tranilcipromin.

  Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, hogy biztonságos-e az Ön számára a gyógyszer szedése, ha egyéb betegségei vannak, különösen:

 • asztma vagy COPD, nyálkás köhögés vagy dohányzás okozta köhögés, tüdőtágulás vagy krónikus hörghurut;
 • elzáródás a gyomrában vagy a belekben;
 • májbetegség, alkoholizmus, vagy ha naponta 3-nál több alkoholos italt fogyaszt;
 • vesebetegség;
 • magas vérnyomás, szívbetegség, koszorúér-betegség vagy nemrégiben átélt szívroham;
 • prosztata megnagyobbodás vagy vizelési problémák;
 • glaukóma;
 • cukorbetegség;
 • pajzsmirigytúlműködés;
 • feokromocitóma (mellékvese daganat); vagy
 • ha káliumot szed (Cytra, Epiklor, K-Lyte, K-Phos, Kaon, Klor-Con, Polycitra, Urocit-K).
 • Nem ismert, hogy a Tylenol Allergy Multi-Symptom károsítja-e a születendő babát. Ne alkalmazza ezt a gyógyszert orvosa tanácsa nélkül, ha terhes.

  Ez a gyógyszer átjuthat az anyatejbe, és károsíthatja a szoptató babát. Az antihisztaminok és dekongesztánsok szintén lassíthatják az anyatejtermelést. Ha csecsemőt szoptat, ne használja ezt a gyógyszert orvosa tanácsa nélkül.

  Kapcsoljon gyógyszereket

  Hogyan kell használni Tylenol Allergy Multi-Symptom

  Pontosan a címkén leírtak szerint vagy az orvos által előírt módon használja. Ne használja nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy az ajánlottnál hosszabb ideig. Ezt a gyógyszert általában csak rövid ideig szedik, amíg a tünetei nem enyhülnek.

  Ne vegyen be többet ebből a gyógyszerből az ajánlottnál. Az acetaminofen túladagolása károsíthatja a májat vagy halált okozhat.

  A folyékony gyógyszert speciális adagmérő kanállal vagy gyógyszeres pohárral mérje, ne hagyományos evőkanállal. Ha nem rendelkezik dózismérő készülékkel, kérjen egyet gyógyszerészétől.

  Cseptse a pezsgőtablettákat egy pohár vízbe (legalább 4 uncia vagy fél csésze). Keverje össze ezt a keveréket, és azonnal igya meg az egészet.

  Ne adja ezt a gyógyszert 4 évesnél fiatalabb gyermeknek. Mindig kérdezze meg orvosát, mielőtt köhögés- vagy megfázás elleni gyógyszert adna egy gyermeknek. Nagyon kisgyermekeknél a köhögés- és megfázás elleni gyógyszerekkel való visszaélés következtében halál is előfordulhat.

  Ne több mint 7 napig szedje egymást. Hagyja abba a gyógyszer szedését, és hívja orvosát, ha 3 napos használat után is láza van, és 7 nap (vagy 5 nap, ha gyermeket kezel) után is fájdalmai vannak. , ha tünetei rosszabbodnak, vagy ha bőrkiütése, folyamatos fejfájása van, vagy bármilyen bőrpír vagy duzzanat van.

  Ha műtétre vagy orvosi vizsgálatokra van szüksége, időben értesítse a sebészt vagy az orvost, ha az elmúlt néhány napban szedte ezt a gyógyszert.

  Szobahőmérsékleten, nedvességtől és hőtől távol tárolandó. Ne hagyja, hogy a folyékony gyógyszer megfagyjon.

  Figyelmeztetések

  Ne használja ezt a gyógyszert, ha az elmúlt 14 napban MAO-gátlót, például izokarboxazidot, linezolidot, metilénkék injekciót, fenelzint, razagilint, szelegilint vagy tranilcipromint használt.

  Ne vegyen be többet ebből a gyógyszerből az ajánlottnál. Az acetaminofen túladagolása károsíthatja a májat vagy halált okozhat. Azonnal hívja orvosát, ha hányingere, fájdalma a felső hasában, viszketés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyagszínű széklet vagy sárgaság (a bőr vagy a szem besárgulása).

  Ritka esetekben az acetaminofen súlyos bőrreakciót okozhat. Hagyja abba a gyógyszer szedését, és azonnal hívja orvosát, ha bőrpírja vagy kiütése van, amely kiterjed, és hólyagosodást és hámlást okoz.

  Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Tylenol Allergy Multi-Symptom

  A Tylenol Allergy Multi-Symptom alkalmazása előtt kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha más gyógyszert is használ, beleértve a vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövénykészítményeket. Egyes gyógyszerek nem kívánt vagy veszélyes hatásokat okozhatnak, ha együtt alkalmazzák őket. Nem minden lehetséges kölcsönhatás szerepel ebben a gyógyszeres kezelési útmutatóban.

  Ha ezt a gyógyszert más olyan gyógyszerekkel együtt szedi, amelyek álmosságot okoznak vagy lassítják a légzést, ronthatja ezeket a hatásokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt a Tylenol Allergy Multi-Symptomot altatóval, kábító fájdalomcsillapítóval, izomlazítóval vagy szorongás, depresszió vagy görcsrohamok kezelésére szolgáló gyógyszerrel együtt szedné.

  Felelősség kizárása

  Minden erőfeszítést megtettünk annak érdekében, hogy a Drugslib.com által közölt információk pontosak és naprakészek legyenek - dátum, és teljes, de erre nem vállalunk garanciát. Az itt található gyógyszerinformációk időérzékenyek lehetnek. A Drugslib.com információit egészségügyi szakemberek és fogyasztók számára állítottuk össze az Egyesült Államokban, ezért a Drugslib.com nem garantálja, hogy az Egyesült Államokon kívüli felhasználás megfelelő, kivéve, ha kifejezetten másként jelezzük. A Drugslib.com gyógyszerinformációi nem támogatják a gyógyszereket, nem diagnosztizálnak betegeket, és nem ajánlanak terápiát. A Drugslib.com gyógyszerinformációi egy információs forrás, amelynek célja, hogy segítse az engedéllyel rendelkező egészségügyi szakembereket betegeik ellátásában és/vagy olyan fogyasztók kiszolgálására, akik ezt a szolgáltatást az egészségügyi szakértelem, készség, tudás és megítélés kiegészítéseként, nem pedig helyettesítőjeként tekintik. gyakorló szakemberek.

  Az adott gyógyszerre vagy gyógyszerkombinációra vonatkozó figyelmeztetés hiánya semmiképpen sem értelmezhető úgy, hogy a gyógyszer vagy gyógyszerkombináció biztonságos, hatékony vagy megfelelő az adott beteg számára. A Drugslib.com nem vállal felelősséget a Drugslib.com által biztosított információk segítségével nyújtott egészségügyi ellátás egyetlen aspektusáért sem. Az itt található információk nem terjednek ki minden lehetséges felhasználásra, útmutatásra, óvintézkedésre, figyelmeztetésre, gyógyszerkölcsönhatásra, allergiás reakcióra vagy káros hatásra. Ha kérdése van az Ön által szedett gyógyszerekkel kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, ápolónőjét vagy gyógyszerészét.

  Népszerű kulcsszavak