Tylenol Cold + Flu Multi-Action Day/Night Extra Strength

Általános név: Acetaminophen, Chlorpheniramine, Dextromethorphan, And Pseudoephedrine
Kábítószer osztály: Felső légúti kombinációk

Használata Tylenol Cold + Flu Multi-Action Day/Night Extra Strength

Az acetaminofen fájdalomcsillapító és lázcsillapító. A klórfeniramin egy antihisztamin. A dextrometorfán köhögéscsillapító. A pszeudoefedrin egy dekongesztáns.

A Tylenol Cold + Flu Multi-Action Day/Night Extra Strength egy kombinált gyógyszer, amelyet fejfájás, láz, testfájdalmak, köhögés, torokfájás, orrfolyás vagy orrdugulás, tüsszögés, vagy az influenza vagy a megfázás okozta arcüregnyomás.

A Tylenol Cold + Flu Multi-Action Day/Night Extra Strength olyan célokra is használható, amelyek nem szerepelnek ebben a gyógyszeres útmutatóban.

Tylenol Cold + Flu Multi-Action Day/Night Extra Strength mellékhatások

Kérjen sürgősségi orvosi segítséget, ha allergiás reakció jelei vannak: csalánkiütés; nehéz légzés; az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzanata.

Ritka esetekben az acetaminofen súlyos bőrreakciót okozhat, amely akár végzetes is lehet. Ez még akkor is előfordulhat, ha Ön acetaminophen a múltban, és nem volt reakciója. Hagyja abba a gyógyszer szedését, és azonnal hívja orvosát, ha bőrpírja vagy kiütése van, amely kiterjed, és hólyagosodást és hámlást okoz. Ha ilyen típusú reakciót észlel, soha többé ne szedjen olyan gyógyszert, amely tartalmaz acetaminofen.

Ez a gyógyszer súlyos mellékhatásokat okozhat. Hagyja abba a gyógyszer használatát, és azonnal hívja orvosát, ha:

 • bármilyen új vagy súlyosbodó tünetet észlel;
 • súlyos álmosság;
 • 3 napon túl tartó láz;
 • pír, duzzanat vagy bőrkiütés;
 • folyamatos fejfájás; vagy
 • 7 napon túl tartó fájdalom, köhögés vagy arcüreg-pangás;
 • Egyes mellékhatások valószínűbbek lehetnek idősebb felnőtteknél.

  A Tylenol Cold + Flu Multi-Action Nappali/Éjszakai Extra Erősítő gyógyszer gyakori mellékhatásai a következők lehetnek:

 • szédülés, álmosság;
 • száj-, orr- vagy torokszárazság;
 • homályos látás;

 • székrekedés;
 • nyugtalanság vagy izgatottság (különösen gyermekeknél); vagy
 • alvási problémák (álmatlanság).
 • Ez nem a mellékhatások teljes listája, és egyéb mellékhatások is előfordulhatnak. Hívja orvosát orvosi tanácsért a mellékhatásokkal kapcsolatban. A mellékhatásokat bejelentheti az FDA-nak: 1-800-FDA-1088.

  Szedés előtt Tylenol Cold + Flu Multi-Action Day/Night Extra Strength

  Ne használja ezt a gyógyszert, ha az elmúlt 14 napban MAO-gátlót szedett. Veszélyes gyógyszerkölcsönhatás léphet fel. A MAO-gátlók közé tartozik az izokarboxazid, a linezolid, a fenelzin, a razagilin, a szelegilin és a tranilcipromin.

  Ne alkalmazza ezt a gyógyszert, ha allergiás az acetaminofenre, klórfeniraminra, dextrometorfánra vagy pszeudoefedrinre.

  Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, hogy biztonságos-e a gyógyszer használata, ha:

 • májbetegség, cirrhosis, alkoholizmus vagy napi 3-nál több alkoholtartalmú ital;
 • szívproblémák, magas vérnyomás;
 • cukorbetegség;
 • glaukóma;
 • prosztata megnagyobbodás vagy vizelési problémák;
 • pajzsmirigy-rendellenesség; vagy
 • nyálkás köhögés, vagy dohányzás, asztma vagy tüdőtágulat okozta köhögés.
 • Ha terhes vagy szoptat, kérdezze meg orvosát a gyógyszer alkalmazása előtt.

  Kapcsoljon gyógyszereket

  Hogyan kell használni Tylenol Cold + Flu Multi-Action Day/Night Extra Strength

  Pontosan a címkén leírtak szerint vagy az orvos által előírt módon használja. Az acetaminofen túladagolása károsíthatja a májat vagy halált okozhat. A megfázás vagy köhögés elleni gyógyszer csak rövid ideig használható, amíg a tünetei nem enyhülnek.

  Mindig kövesse a gyógyszer címkéjén található utasításokat, ha köhögés- vagy megfázás elleni gyógyszert ad a gyermekeknek. Ne használja a gyógyszert csak a gyermek elalvására. Nagyon kisgyermekeknél a köhögés- vagy megfázás elleni gyógyszerekkel való visszaélés következtében halál is előfordulhat.

  Meg kell rágni a rágótablettát, mielőtt elkezdené. nyelje le.

  Óvatosan mérje ki a folyékony gyógyszert. Használja a mellékelt adagolófecskendőt, vagy használjon gyógyszeradag-mérő eszközt (nem konyhai kanalat).

  Oldjon fel egy csomag port legalább 4 uncia vízben. Keverje össze ezt a keveréket, és azonnal igya meg az egészet.

  Hívja fel orvosát, ha több mint 2 napja torokfájása van, különösen, ha láza, fejfájása, bőrkiütése, hányingere vagy hányása is van. p>

  Ha műtétre vagy orvosi vizsgálatokra van szüksége, tájékoztassa a sebészt vagy az orvost, ha az elmúlt néhány napban szedte ezt a gyógyszert.

  Szobahőmérsékleten, nedvességtől és hőtől távol tárolandó. Ne hagyja, hogy a folyékony gyógyszer megfagyjon.

  Figyelmeztetések

  Ne használja ezt a gyógyszert, ha az elmúlt 14 napban MAO-gátlót, például izokarboxazidot, linezolidot, metilénkék injekciót, fenelzint, razagilint, szelegilint vagy tranilcipromint használt.

  Az acetaminofen túladagolás károsíthatja a májat vagy halált okozhat. Azonnal hívja orvosát, ha gyomorfájdalma (jobb felső része), étvágytalanság, fáradtság, viszketés, sötét vizelet, agyagszínű széklet jelentkezik. vagy a bőr vagy a szem besárgulása.

  Hagyja abba a gyógyszer szedését, és azonnal hívja orvosát, ha bőrpírja vagy kiütése van, amely kiterjed, és hólyagosodást és hámlást okoz.

  Ne használja ezt a gyógyszert csak a gyermek elalvására.

  Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Tylenol Cold + Flu Multi-Action Day/Night Extra Strength

  Kerülje a gyógyszer alkalmazását más, álmosságot okozó vagy légzést lassító gyógyszerekkel (például opioidokkal, izomlazítókkal vagy szorongásos vagy görcsrohamok kezelésére szolgáló gyógyszerekkel). Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt bármilyen más gyógyszert használna, beleértve a vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövénykészítményeket. Ebben a gyógyszeres kezelési útmutatóban nem szerepel minden lehetséges gyógyszerkölcsönhatás.

  Felelősség kizárása

  Minden erőfeszítést megtettünk annak érdekében, hogy a Drugslib.com által közölt információk pontosak és naprakészek legyenek - dátum, és teljes, de erre nem vállalunk garanciát. Az itt található gyógyszerinformációk időérzékenyek lehetnek. A Drugslib.com információit egészségügyi szakemberek és fogyasztók számára állítottuk össze az Egyesült Államokban, ezért a Drugslib.com nem garantálja, hogy az Egyesült Államokon kívüli felhasználás megfelelő, kivéve, ha kifejezetten másként jelezzük. A Drugslib.com gyógyszerinformációi nem támogatják a gyógyszereket, nem diagnosztizálnak betegeket, és nem ajánlanak terápiát. A Drugslib.com gyógyszerinformációi egy információs forrás, amelynek célja, hogy segítse az engedéllyel rendelkező egészségügyi szakembereket betegeik ellátásában és/vagy olyan fogyasztók kiszolgálására, akik ezt a szolgáltatást az egészségügyi szakértelem, készség, tudás és megítélés kiegészítéseként, nem pedig helyettesítőjeként tekintik. gyakorló szakemberek.

  Az adott gyógyszerre vagy gyógyszerkombinációra vonatkozó figyelmeztetés hiánya semmiképpen sem értelmezhető úgy, hogy a gyógyszer vagy gyógyszerkombináció biztonságos, hatékony vagy megfelelő az adott beteg számára. A Drugslib.com nem vállal felelősséget a Drugslib.com által biztosított információk segítségével nyújtott egészségügyi ellátás egyetlen aspektusáért sem. Az itt található információk nem terjednek ki minden lehetséges felhasználásra, útmutatásra, óvintézkedésre, figyelmeztetésre, gyógyszerkölcsönhatásra, allergiás reakcióra vagy káros hatásra. Ha kérdése van az Ön által szedett gyógyszerekkel kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, ápolónőjét vagy gyógyszerészét.

  Népszerű kulcsszavak