Tylenol Cold and Flu Severe

Általános név: Acetaminophen, Dextromethorphan, Guaifenesin, And Phenylephrine
Kábítószer osztály: Felső légúti kombinációk

Használata Tylenol Cold and Flu Severe

Az acetaminofen fájdalomcsillapító és lázcsillapító.

A dextrometorfán köhögéscsillapító. Hatással van az agyban lévő jelekre, amelyek köhögési reflexet váltanak ki.

A guaifenezin köptető hatású. Segít enyhíteni a torlódást a mellkasban és a torokban, megkönnyítve a szájon keresztüli köhögést.

A fenilefrin egy dekongesztáns, amely összehúzza a vérereket az orrjáratokban. A kitágult erek orrdugulást (orrdugulást) okozhatnak.

A Tylenol Cold and Flu Severe egy kombinált gyógyszer, amelyet fejfájás, láz, testfájdalmak, köhögés, mellkasi pangás, orrdugulás és orrmelléküreg-pangás kezelésére alkalmaznak. allergia, megfázás vagy influenza miatt.

A Tylenol Cold and Flu Severe nem kezeli a dohányzás, asztma vagy tüdőtágulat által okozott köhögést.

Tylenol Cold and Flu A súlyos a gyógyszeres kezelési útmutatóban nem szereplő célokra is használható.

Tylenol Cold and Flu Severe mellékhatások

Kérjen sürgősségi orvosi segítséget, ha allergiás reakció jelei vannak: csalánkiütés; nehéz légzés; az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzanata.

Ritka esetekben az acetaminofen súlyos bőrreakciót okozhat, amely akár végzetes is lehet. Ez még akkor is előfordulhat, ha Ön acetaminophen a múltban, és nem volt reakciója. Hagyja abba a gyógyszer szedését, és azonnal hívja orvosát, ha bőrpírja vagy kiütése van, amely kiterjed, és hólyagosodást és hámlást okoz. Ha ilyen típusú reakciót észlel, soha többé ne szedjen olyan gyógyszert, amely tartalmaz acetaminofen.

Ez a gyógyszer súlyos mellékhatásokat okozhat. Hagyja abba a gyógyszer használatát, és azonnal hívja orvosát, ha:

 • mellkasi fájdalom, gyors, lassú vagy egyenetlen szívverés;

 • súlyos szédülés, ájulásérzés;
 • hangulatváltozások, zavartság, hallucinációk;
 • remegés, roham (görcsök);
 • láz;
 • a szokásosnál kevesebb vagy egyáltalán nem vizelés;

  p>
 • hányinger, fájdalom a felső gyomorban, viszketés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyagszínű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek besárgulása); vagy
 • veszélyesen magas vérnyomás (erős fejfájás, homályos látás, fülzúgás, szorongás, mellkasi fájdalom, egyenetlen szívverés, görcsroham).
 • A Tylenol Cold and Influenza súlyos mellékhatásai a következők lehetnek:

 • szédülés, gyengeség;

 • enyhe fejfájás;
 • enyhe hányinger, hasmenés, gyomorpanaszok;
 • szájszárazság, orr , vagy torok;
 • idegesség, nyugtalanság, ingerlékenység vagy szorongás; vagy
 • alvási problémák (álmatlanság).
 • Ez nem a mellékhatások teljes listája, és egyéb mellékhatások is előfordulhatnak. Hívja orvosát orvosi tanácsért a mellékhatásokkal kapcsolatban. A mellékhatásokat bejelentheti az FDA-nak: 1-800-FDA-1088.

  Szedés előtt Tylenol Cold and Flu Severe

  Ne használja ezt a gyógyszert, ha az elmúlt 14 napban MAO-gátlót szedett. Veszélyes gyógyszerkölcsönhatás léphet fel. A MAO-gátlók közé tartozik a furazolidon, az izokarboxazid, a linezolid, a fenelzin, a razagilin, a szelegilin és a tranilcipromin.

  Ne használja ezt a gyógyszert, ha allergiás az acetaminofenre, dextrometorfánra, guaifenezinre vagy fenilefrinre.

  Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, hogy biztonságos-e az Ön számára a gyógyszer szedése, ha egyéb betegségei vannak, különösen:

 • májbetegség, alkoholizmus, vagy ha naponta 3-nál több alkoholos italt fogyaszt;
 • magas vérnyomás, szívbetegség, koszorúér-betegség vagy nemrégiben átélt szívroham;
 • cukorbetegség;
 • glaukóma;
 • epilepszia vagy más görcsrohamos rendellenesség;
 • prosztata megnagyobbodás vagy vizelési problémák;
 • nyálkás köhögés, vagy tüdőtágulás vagy krónikus hörghurut okozta köhögés;
 • feokromocitóma (mellékvese daganat); vagy
 • pajzsmirigytúlműködés.
 • Nem ismert, hogy a Tylenol Cold and Flu Severe károsítja-e a születendő babát. Ha terhes, ne használja ezt a gyógyszert orvosi javaslat nélkül.

  Az acetaminofen, a dextrometorfán, a guaifenezin és a fenilefrin átjuthat az anyatejbe, és károsíthatja a szoptató babát. A dekongesztánsok lassíthatják az anyatejtermelést is. Ne alkalmazza ezt a gyógyszert orvos tanácsa nélkül, ha szoptat.

  A mesterségesen édesített folyékony gyógyszer fenilalanint tartalmazhat. Ellenőrizze a gyógyszer címkéjét, ha fenilketonuriában (PKU) szenved.

  Kapcsoljon gyógyszereket

  Hogyan kell használni Tylenol Cold and Flu Severe

  Pontosan a címkén található utasításoknak megfelelően vagy az orvos által előírt módon használja. Ne használja nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy az ajánlottnál hosszabb ideig. Ezt a gyógyszert általában csak rövid ideig szedik, amíg a tünetei nem enyhülnek.

  Ne vegyen be többet ebből a gyógyszerből az ajánlottnál. Az acetaminofen túladagolása károsíthatja a májat vagy halált okozhat.

  Ne adja ezt a gyógyszert 4 évesnél fiatalabb gyermeknek. Mindig kérdezze meg orvosát, mielőtt köhögés- vagy megfázás elleni gyógyszert adna egy gyermeknek. Nagyon kisgyermekek köhögés- vagy megfázás elleni gyógyszerrel való visszaélés következtében halál is előfordulhat.

  A folyékony gyógyszert speciális tisztítószerrel mérje. adagmérő kanállal vagy gyógyszeres pohárral, ne hagyományos evőkanállal. Ha nem rendelkezik dózismérő eszközzel, kérjen egyet gyógyszerészétől.

  Oldjon fel egy csomag port legalább 8 uncia forró vízben. Keverje meg és kortyolgassa el azonnal, amíg a folyadék forró.

  Ne vegye be 7 napnál tovább. Hagyja abba a gyógyszer szedését, és hívja orvosát, ha 3 napos használat után is láza van, fájdalmai 7 nap (vagy gyermek kezelése esetén 5 nap) után is fennállnak, ha tünetei rosszabbodnak, vagy ha bőrkiütései vannak. , folyamatos fejfájás vagy bármilyen bőrpír vagy duzzanat.

  Ha műtétre vagy orvosi vizsgálatokra van szüksége, időben tájékoztassa a sebészt vagy orvost, ha az elmúlt néhány napban szedte ezt a gyógyszert.

  Szobahőmérsékleten, nedvességtől és hőtől távol tárolandó. Ne hagyja, hogy a folyékony gyógyszer megfagyjon.

  Figyelmeztetések

  Ne alkalmazza ezt a gyógyszert, ha az elmúlt 14 napban MAO-gátlót szedett. Veszélyes gyógyszerkölcsönhatás léphet fel. A MAO-gátlók közé tartozik az izokarboxazid, a linezolid, a fenelzin, a razagilin, a szelegilin és a tranilcipromin.

  Ne vegyen be többet ebből a gyógyszerből az ajánlottnál. Az acetaminofen túladagolása károsíthatja a májat vagy halált okozhat. Azonnal hívja orvosát, ha hányingere, fájdalma a felső hasában, viszketés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyagszínű széklet vagy sárgaság (a bőr vagy a szem besárgulása).

  Ritka esetekben az acetaminofen súlyos bőrreakciót okozhat. Hagyja abba a gyógyszer szedését, és azonnal hívja orvosát, ha bőrpírja vagy kiütése van, amely kiterjed, és hólyagosodást és hámlást okoz.

  Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Tylenol Cold and Flu Severe

  A gyógyszer alkalmazása előtt kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha más gyógyszert is szed, beleértve a vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövénykészítményeket. Egyes gyógyszerek nem kívánt vagy veszélyes hatásokat okozhatnak, ha együtt alkalmazzák őket. Nem minden lehetséges kölcsönhatás szerepel ebben a gyógyszeres kezelési útmutatóban.

  Ha ezt a gyógyszert más olyan gyógyszerekkel együtt szedi, amelyek álmosságot okoznak vagy lassítják a légzést, ronthatja ezeket a hatásokat. Kérdezze meg orvosát, mielőtt acetaminofent, dextrometorfánt és fenilefrint altatóval, kábító fájdalomcsillapítóval, izomlazítóval vagy szorongás, depresszió vagy görcsrohamok kezelésére szolgáló gyógyszerrel együtt szedne.

  Felelősség kizárása

  Minden erőfeszítést megtettünk annak érdekében, hogy a Drugslib.com által közölt információk pontosak és naprakészek legyenek - dátum, és teljes, de erre nem vállalunk garanciát. Az itt található gyógyszerinformációk időérzékenyek lehetnek. A Drugslib.com információit egészségügyi szakemberek és fogyasztók számára állítottuk össze az Egyesült Államokban, ezért a Drugslib.com nem garantálja, hogy az Egyesült Államokon kívüli felhasználás megfelelő, kivéve, ha kifejezetten másként jelezzük. A Drugslib.com gyógyszerinformációi nem támogatják a gyógyszereket, nem diagnosztizálnak betegeket, és nem ajánlanak terápiát. A Drugslib.com gyógyszerinformációi egy információs forrás, amelynek célja, hogy segítse az engedéllyel rendelkező egészségügyi szakembereket betegeik ellátásában és/vagy olyan fogyasztók kiszolgálására, akik ezt a szolgáltatást az egészségügyi szakértelem, készség, tudás és megítélés kiegészítéseként, nem pedig helyettesítőjeként tekintik. gyakorló szakemberek.

  Az adott gyógyszerre vagy gyógyszerkombinációra vonatkozó figyelmeztetés hiánya semmiképpen sem értelmezhető úgy, hogy a gyógyszer vagy gyógyszerkombináció biztonságos, hatékony vagy megfelelő az adott beteg számára. A Drugslib.com nem vállal felelősséget a Drugslib.com által biztosított információk segítségével nyújtott egészségügyi ellátás egyetlen aspektusáért sem. Az itt található információk nem terjednek ki minden lehetséges felhasználásra, útmutatásra, óvintézkedésre, figyelmeztetésre, gyógyszerkölcsönhatásra, allergiás reakcióra vagy káros hatásra. Ha kérdése van az Ön által szedett gyógyszerekkel kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, ápolónőjét vagy gyógyszerészét.

  Népszerű kulcsszavak