Tylenol Cold Plus Flu Plus Cough Night

Általános név: Acetaminophen, Dextromethorphan, Doxylamine, And Phenylephrine
Kábítószer osztály: Felső légúti kombinációk

Használata Tylenol Cold Plus Flu Plus Cough Night

Az acetaminofen fájdalomcsillapító és lázcsillapító.

A dextrometorfán köhögéscsillapító. Befolyásolja a köhögési reflexet az agyban, amely kiváltja a köhögést.

A doxilamin egy antihisztamin, amely csökkenti a természetes kémiai hisztamin hatását a szervezetben. A hisztamin tüsszögést, viszketést, könnyező szemeket és orrfolyást válthat ki.

A fenilefrin egy duguláscsökkentő, amely összehúzza az orrjáratok ereit. A kitágult erek orrdugulást (orrdugulást) okozhatnak.

A Tylenol Cold Plus Flu Plus Cough Night egy kombinált gyógyszer, amelyet fejfájás, láz, testfájdalmak, köhögés, orrfolyás, tüsszögés, viszketés és allergia, megfázás vagy influenza által okozott könnyező szemek.

A Tylenol Cold Plus Flu Plus Cough Night nem kezeli a dohányzás, asztma vagy tüdőtágulat által okozott köhögést.

A Tylenol Cold Plus Flu Plus Cough Night olyan célokra is használható, amelyek nem szerepelnek ebben a gyógyszeres útmutatóban.

Tylenol Cold Plus Flu Plus Cough Night mellékhatások

Kérjen sürgősségi orvosi segítséget, ha allergiás reakció jelei vannak: csalánkiütés; nehéz légzés; az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzanata.

Ritka esetekben az acetaminofen súlyos bőrreakciót okozhat, amely akár végzetes is lehet. Ez még akkor is előfordulhat, ha Ön acetaminophen a múltban, és nem reagált. Hagyja abba a gyógyszer szedését, és azonnal hívja orvosát, ha bőrpírja vagy kiütése van, amely kiterjed, és hólyagosodást és hámlást okoz. Ha ilyen típusú reakciót észlel, soha többé ne szedjen olyan gyógyszert, amely tartalmaz acetaminofen.

Ez a gyógyszer súlyos mellékhatásokat okozhat. Hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal hívja orvosát, ha:

 • dobogó szívverése vagy rebeg a mellkasában;
 • könnyed érzés, mintha elájulnál;
 • szorongás, hallucinációk, félelem érzése;
 • kevés vagy egyáltalán nincs vizelés;
 • sápadt bőr, szokatlan gyengeség;
 • hányinger, fájdalom a felső hasban, viszketés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyagszínű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek besárgulása); vagy
 • veszélyesen magas vérnyomás (erős fejfájás, homályos látás, fülzúgás, mellkasi fájdalom, légszomj, egyenetlen szívverés, görcsroham).

  A Tylenol Cold Plus Flu Plus Cough Night gyakori mellékhatásai a következők lehetnek:

 • álmosság;
 • székrekedés, hasmenés, gyomorrontás, hányás; vagy
 • nyugtalan vagy izgatott.
 • Ez nem a mellékhatások teljes listája, és más mellékhatások is előfordulhatnak. Hívja orvosát orvosi tanácsért a mellékhatásokkal kapcsolatban. A mellékhatásokat bejelentheti az FDA-nak az 1-800-FDA-1088 számon.

  Szedés előtt Tylenol Cold Plus Flu Plus Cough Night

  Ne alkalmazza ezt a gyógyszert, ha allergiás az acetaminofenre, dextrometorfánra, doxilaminra vagy fenilefrinre.

  Ne használja ezt a gyógyszert, ha az elmúlt 14 napban MAO-gátlót szedett. Veszélyes gyógyszerkölcsönhatás léphet fel. A MAO-gátlók közé tartozik az izokarboxazid, a linezolid, a metilénkék injekció, a fenelzin, a razagilin, a szelegilin és a tranilcipromin.

  Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, hogy biztonságos-e az Ön számára a gyógyszer szedése, ha egyéb betegségei vannak, különösen:

 • májbetegség, cirrhosis, alkoholizmus a kórtörténetében, vagy ha naponta 3-nál több alkoholos italt fogyaszt;
 • szívbetegség, koszorúér-betegség;
 • elzáródás az emésztőrendszerben (gyomor vagy belek);
 • hólyag-elzáródás vagy egyéb vizelési problémák;
 • glaukóma;
 • feokromocitóma (mellékvese daganat);
 • pajzsmirigytúlműködés; vagy
 • ha káliumot szed (Cytra, Epiklor, K-Lyte, K-Phos, Kaon, Klor-Con, Polycitra, Urocit-K).
 • Nem ismert, hogy ez a gyógyszer károsítja-e a magzatot. Ha terhes, ne használja ezt a gyógyszert orvosi javaslat nélkül.

  A Tylenol Cold Plus Flu Plus Cough Night átjuthat az anyatejbe, és károsíthatja a szoptató babát. Az antihisztaminok és dekongesztánsok szintén lassíthatják az anyatejtermelést. Ne alkalmazza ezt a gyógyszert orvos tanácsa nélkül, ha szoptat.

  Kapcsoljon gyógyszereket

  Hogyan kell használni Tylenol Cold Plus Flu Plus Cough Night

  Pontosan a címkén található utasításoknak megfelelően vagy az orvos által előírt módon használja. Ne használja nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy az ajánlottnál hosszabb ideig. Ezt a gyógyszert általában csak rövid ideig szedik, amíg a tünetei nem enyhülnek.

  Ne vegyen be többet ebből a gyógyszerből az ajánlottnál. Az acetaminofen túladagolása károsíthatja a májat vagy halált okozhat.

  Ne adja ezt a gyógyszert 4 évesnél fiatalabb gyermeknek. Mindig kérdezze meg orvosát, mielőtt köhögés- vagy megfázás elleni gyógyszert adna egy gyermeknek. Nagyon kisgyermekeknél a köhögés- és megfázás elleni gyógyszerekkel való visszaélés következtében halál is előfordulhat.

  Ne törje össze, ne rágja meg. , vagy törje el a nyújtott hatóanyag-leadású tablettát. Nyelje le egészben. A tabletta feltörése esetén túl sok gyógyszer szabadulhat fel egyszerre.

  A folyékony gyógyszert a mellékelt adagolófecskendővel, vagy speciális adagmérő kanállal vagy gyógyszeres pohárral mérje. Ha nem rendelkezik dózismérő készülékkel, kérjen egyet gyógyszerészétől.

  Cseptse a pezsgőtablettákat egy pohár vízbe (legalább 4 uncia vagy fél csésze). Keverje össze ezt a keveréket, és azonnal igya meg az egészet.

  Ne szedje egymást 7 napnál tovább. Hagyja abba a gyógyszer szedését, és hívja orvosát, ha még mindig 3 napos használat után lázas, 7 nap után is fáj (vagy 5 nap, ha gyermeket kezel), ha tünetei rosszabbodnak, vagy ha bőrkiütése, folyamatos fejfájása, bőrpírja vagy duzzanata van.

  Ha műtétre vagy orvosi vizsgálatokra van szüksége, előre tájékoztassa a sebészt vagy orvost, ha az elmúlt néhány napban szedte ezt a gyógyszert.

  Szobahőmérsékleten, nedvességtől és hőtől távol tárolandó. Ne hagyja, hogy a folyékony gyógyszer megfagyjon.

  Figyelmeztetések

  Ne alkalmazza ezt a gyógyszert, ha az elmúlt 14 napban MAO-gátlót szedett. Veszélyes gyógyszerkölcsönhatás léphet fel. A MAO-gátlók közé tartozik az izokarboxazid, a linezolid, a metilénkék injekció, a fenelzin, a razagilin, a szelegilin és a tranilcipromin.

  Ne vegyen be többet ebből a gyógyszerből az ajánlottnál. Az acetaminofen túladagolása károsíthatja a májat vagy halált okozhat. Azonnal hívja orvosát, ha hányingere, fájdalma a felső hasában, viszketés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyagszínű széklet vagy sárgaság (a bőr vagy a szem besárgulása).

  Ritka esetekben az acetaminofen súlyos bőrreakciót okozhat. Hagyja abba a gyógyszer szedését, és azonnal hívja orvosát, ha bőrpírja vagy kiütése van, amely kiterjed, és hólyagosodást és hámlást okoz.

  Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Tylenol Cold Plus Flu Plus Cough Night

  A gyógyszer alkalmazása előtt kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, ha más gyógyszert is szed, beleértve a vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövénykészítményeket. Egyes gyógyszerek nem kívánt vagy veszélyes hatásokat okozhatnak, ha együtt alkalmazzák őket. Nem minden lehetséges kölcsönhatás szerepel ebben a gyógyszeres kezelési útmutatóban.

  Ha ezt a gyógyszert más olyan gyógyszerekkel együtt szedi, amelyek álmosságot okoznak vagy lassítják a légzést, ronthatja ezeket a hatásokat. Kérdezze meg orvosát, mielőtt a Tylenol Cold Plus Flu Plus Cough Night altatót, kábító hatású fájdalomcsillapítót, izomlazítót vagy szorongás, depresszió vagy görcsrohamok kezelésére szolgáló gyógyszert szedne.

  Felelősség kizárása

  Minden erőfeszítést megtettünk annak érdekében, hogy a Drugslib.com által közölt információk pontosak és naprakészek legyenek - dátum, és teljes, de erre nem vállalunk garanciát. Az itt található gyógyszerinformációk időérzékenyek lehetnek. A Drugslib.com információit egészségügyi szakemberek és fogyasztók számára állítottuk össze az Egyesült Államokban, ezért a Drugslib.com nem garantálja, hogy az Egyesült Államokon kívüli felhasználás megfelelő, kivéve, ha kifejezetten másként jelezzük. A Drugslib.com gyógyszerinformációi nem támogatják a gyógyszereket, nem diagnosztizálnak betegeket, és nem ajánlanak terápiát. A Drugslib.com gyógyszerinformációi egy információs forrás, amelynek célja, hogy segítse az engedéllyel rendelkező egészségügyi szakembereket betegeik ellátásában és/vagy olyan fogyasztók kiszolgálására, akik ezt a szolgáltatást az egészségügyi szakértelem, készség, tudás és megítélés kiegészítéseként, nem pedig helyettesítőjeként tekintik. gyakorló szakemberek.

  Az adott gyógyszerre vagy gyógyszerkombinációra vonatkozó figyelmeztetés hiánya semmiképpen sem értelmezhető úgy, hogy a gyógyszer vagy gyógyszerkombináció biztonságos, hatékony vagy megfelelő az adott beteg számára. A Drugslib.com nem vállal felelősséget a Drugslib.com által biztosított információk segítségével nyújtott egészségügyi ellátás egyetlen aspektusáért sem. Az itt található információk nem terjednek ki minden lehetséges felhasználásra, útmutatásra, óvintézkedésre, figyelmeztetésre, gyógyszerkölcsönhatásra, allergiás reakcióra vagy káros hatásra. Ha kérdése van az Ön által szedett gyógyszerekkel kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, ápolónőjét vagy gyógyszerészét.

  Népszerű kulcsszavak