Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime

Általános név: Acetaminophen, Dextromethorphan, And Phenylephrine
Kábítószer osztály: Felső légúti kombinációk

Használata Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime

Az acetaminofen fájdalomcsillapító és lázcsillapító.

A dextrometorfán köhögéscsillapító. Befolyásolja az agyban lévő jeleket, amelyek kiváltják a köhögési reflexet.

A fenilefrin egy dekongesztáns, amely összehúzza az ereket az orrjáratokban. A kitágult erek orrdugulást (orrdugulást) okozhatnak.

A Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime kombinált gyógyszer a fejfájás, a láz, a testfájdalmak, a köhögés, az orrdugulás és az allergiák okozta orrmelléküregek kezelésére. , a megfázás vagy az influenza.

A Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime nem kezeli a dohányzás, asztma vagy tüdőtágulat által okozott köhögést.

Tylenol Cold Multi-Symptom A nappali idő olyan célokra is használható, amelyek nem szerepelnek ebben a gyógyszeres útmutatóban.

Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime mellékhatások

Kérjen sürgősségi orvosi segítséget, ha allergiás reakcióra utaló jelek bármelyikét észleli: csalánkiütés; nehéz légzés; az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzanata.

Ritka esetekben az acetaminofen súlyos bőrreakciót okozhat, amely akár végzetes is lehet. Ez még akkor is előfordulhat, ha Ön acetaminophen a múltban, és nem reagált. Hagyja abba a gyógyszer szedését, és azonnal hívja orvosát, ha bőrpírja vagy kiütése van, amely kiterjed, és hólyagosodást és hámlást okoz. Ha ilyen típusú reakciót észlel, soha többé ne szedjen olyan gyógyszert, amely tartalmaz acetaminophen.

A Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime súlyos mellékhatásokat okozhat. Hagyja abba a Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime használatát, és azonnal hívja orvosát, ha:

 • mellkasi fájdalom, gyors, lassú vagy egyenetlen szívverés;

  >
 • súlyos szédülés, ájulásérzés;
 • hangulatváltozások, zavartság, hallucinációk, görcsrohamok (görcsök);

  >
 • kevés vagy egyáltalán nincs vizelés;
 • hányinger, felső hasi fájdalom, viszketés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyagszínű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek besárgulása); vagy
 • veszélyesen magas vérnyomás (erős fejfájás, homályos látás, fülzúgás, szorongás, mellkasi fájdalom, egyenetlen szívverés, görcsroham).
 • A Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime gyakori mellékhatásai a következők lehetnek:

 • szédülés, gyengeség, enyhe fejfájás;

  >
 • hasmenés, gyomorpanaszok;
 • száj-, orr- vagy torokszárazság;
 • idegesség, nyugtalanság, ingerlékenység vagy szorongás; vagy
 • alvási problémák (álmatlanság).
 • Ez nem a mellékhatások teljes listája, és egyéb mellékhatások is előfordulhatnak. Hívja orvosát orvosi tanácsért a mellékhatásokkal kapcsolatban. A mellékhatásokat bejelentheti az FDA-nak az 1-800-FDA-1088 számon.

  Szedés előtt Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime

  Ne használja ezt a gyógyszert, ha az elmúlt 14 napban MAO-gátlót szedett. Veszélyes gyógyszerkölcsönhatás léphet fel. A MAO-gátlók közé tartozik az izokarboxazid, a linezolid, a fenelzin, a razagilin, a szelegilin és a tranilcipromin.

  Ne használja ezt a gyógyszert, ha allergiás az acetaminofenre, dextrometorfánra vagy fenilefrinre.

  Kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, hogy biztonságos-e az Ön számára a gyógyszer szedése, ha egyéb betegségei vannak, különösen:

 • májbetegség, alkoholizmus, vagy ha naponta 3-nál több alkoholos italt fogyaszt;
 • magas vérnyomás, szívbetegség, koszorúér-betegség;
 • asztma vagy COPD, nyálkás köhögés vagy dohányzás okozta köhögés, tüdőtágulás vagy krónikus hörghurut;
 • cukorbetegség;
 • glaukóma;
 • pajzsmirigytúlműködés;
 • epilepszia vagy más görcsrohamos rendellenesség;
 • feokromocitóma (mellékvese daganat); vagy
 • hólyag-elzáródás vagy egyéb vizelési problémák.
 • Nem ismert, hogy a Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime károsítja-e a meg nem született babát. Ha terhes, ne használja ezt a gyógyszert orvosi javaslat nélkül.

  Az acetaminofen, a dextrometorfán és a fenilefrin átjuthat az anyatejbe, és károsíthatja a szoptató babát. A dekongesztánsok lassíthatják az anyatejtermelést is. Ne alkalmazza ezt a gyógyszert orvos tanácsa nélkül, ha szoptat.

  A mesterségesen édesített hideg gyógyszer fenilalanint tartalmazhat. Ha fenilketonuriában (PKU) szenved, ellenőrizze a gyógyszer címkéjén, hogy a termék tartalmaz-e fenilalanint.

  Kapcsoljon gyógyszereket

  Hogyan kell használni Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime

  Pontosan a címkén leírtak szerint vagy az orvos által előírt módon használja. Ne használja nagyobb vagy kisebb mennyiségben vagy az ajánlottnál hosszabb ideig. Ezt a gyógyszert általában csak rövid ideig szedik, amíg a tünetei nem enyhülnek.

  Ne vegyen be többet ebből a gyógyszerből az ajánlottnál. Az acetaminofen túladagolása károsíthatja a májat vagy halált okozhat.

  Ne adja ezt a gyógyszert 4 évesnél fiatalabb gyermeknek. Mindig kérdezze meg orvosát, mielőtt köhögés- vagy megfázás elleni gyógyszert adna egy gyermeknek. Nagyon kisgyermekek köhögés- vagy megfázás elleni gyógyszerrel való visszaélés következtében halál is előfordulhat.

  A folyékony gyógyszert speciális tisztítószerrel mérje. adagmérő kanállal vagy gyógyszeres pohárral, ne hagyományos evőkanállal. Ha nem rendelkezik dózismérő eszközzel, kérjen egyet gyógyszerészétől.

  Oldjon fel egy csomag port legalább 4 uncia vízben. Keverje össze ezt a keveréket, és azonnal igya meg az egészet.

  Ne szedje egymást 7 napnál tovább. Hagyja abba a gyógyszer szedését, és hívja orvosát, ha még mindig 3 napos használat után belázasodik, 7 nap (vagy gyermek kezelése esetén 5 nap) után is fájdalmai vannak, ha tünetei rosszabbodnak, vagy ha bőrkiütése, folyamatos fejfájása, bőrpírja vagy duzzanata van.

  Ha műtétre vagy orvosi vizsgálatokra van szüksége, előre tájékoztassa a sebészt vagy orvost, ha az elmúlt néhány napban szedte ezt a gyógyszert.

  Szobahőmérsékleten, nedvességtől és hőtől távol tárolandó. Ne hagyja, hogy a folyékony gyógyszer megfagyjon.

  Figyelmeztetések

  Ne alkalmazza ezt a gyógyszert, ha az elmúlt 14 napban MAO-gátlót szedett. Veszélyes gyógyszerkölcsönhatás léphet fel. A MAO-gátlók közé tartozik az izokarboxazid, a linezolid, a fenelzin, a razagilin, a szelegilin és a tranilcipromin.

  Ne vegyen be többet ebből a gyógyszerből az ajánlottnál. Az acetaminofen túladagolása károsíthatja a májat vagy halált okozhat. Azonnal hívja orvosát, ha hányingere, fájdalma a felső hasában, viszketés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyagszínű széklet vagy sárgaság (a bőr vagy a szem besárgulása).

  Ritka esetekben az acetaminofen súlyos bőrreakciót okozhat. Hagyja abba a gyógyszer szedését, és azonnal hívja orvosát, ha bőrpírja vagy kiütése van, amely kiterjed, és hólyagosodást és hámlást okoz.

  Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime

  Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek a Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime termékkel, beleértve a vényköteles és vény nélkül kapható gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövénykészítményeket. Tájékoztassa minden egészségügyi szolgáltatóját az összes jelenleg használt gyógyszerről, és minden olyan gyógyszerről, amelyet elkezd vagy abbahagy.

  Felelősség kizárása

  Minden erőfeszítést megtettünk annak érdekében, hogy a Drugslib.com által közölt információk pontosak és naprakészek legyenek - dátum, és teljes, de erre nem vállalunk garanciát. Az itt található gyógyszerinformációk időérzékenyek lehetnek. A Drugslib.com információit egészségügyi szakemberek és fogyasztók számára állítottuk össze az Egyesült Államokban, ezért a Drugslib.com nem garantálja, hogy az Egyesült Államokon kívüli felhasználás megfelelő, kivéve, ha kifejezetten másként jelezzük. A Drugslib.com gyógyszerinformációi nem támogatják a gyógyszereket, nem diagnosztizálnak betegeket, és nem ajánlanak terápiát. A Drugslib.com gyógyszerinformációi egy információs forrás, amelynek célja, hogy segítse az engedéllyel rendelkező egészségügyi szakembereket betegeik ellátásában és/vagy olyan fogyasztók kiszolgálására, akik ezt a szolgáltatást az egészségügyi szakértelem, készség, tudás és megítélés kiegészítéseként, nem pedig helyettesítőjeként tekintik. gyakorló szakemberek.

  Az adott gyógyszerre vagy gyógyszerkombinációra vonatkozó figyelmeztetés hiánya semmiképpen sem értelmezhető úgy, hogy a gyógyszer vagy gyógyszerkombináció biztonságos, hatékony vagy megfelelő az adott beteg számára. A Drugslib.com nem vállal felelősséget a Drugslib.com által biztosított információk segítségével nyújtott egészségügyi ellátás egyetlen aspektusáért sem. Az itt található információk nem terjednek ki minden lehetséges felhasználásra, útmutatásra, óvintézkedésre, figyelmeztetésre, gyógyszerkölcsönhatásra, allergiás reakcióra vagy káros hatásra. Ha kérdése van az Ön által szedett gyógyszerekkel kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, ápolónőjét vagy gyógyszerészét.

  Népszerű kulcsszavak