Tylenol Cold and Flu Severe

Nume generic: Acetaminophen, Dextromethorphan, Guaifenesin, And Phenylephrine
Clasa de medicamente: Combinații respiratorii superioare

Utilizarea Tylenol Cold and Flu Severe

Acetaminofenul este un calmant al durerii și reduce febra.

Dextrometorfanul este un inhibitor al tusei. Afectează semnalele din creier care declanșează reflexul de tuse.

Guaifenesin este un expectorant. Ajută la slăbirea congestiei în piept și gât, facilitând tusea prin gură.

Fenilefrina este un decongestionant care micșorează vasele de sânge din căile nazale. Vasele de sânge dilatate pot provoca congestie nazală (nas înfundat).

Tylenol Cold and Grip Severe este un medicament combinat utilizat pentru a trata durerile de cap, febra, durerile de corp, tusea, congestia toracică, nasul înfundat și congestia sinusurilor cauzate de alergii, răceală obișnuită sau gripă.

Tylenol Răceala și Gripa Severă nu va trata tusea cauzată de fumat, astm sau emfizem.

Tylenol Răceala și Gripa Sever poate fi utilizat și în scopuri care nu sunt enumerate în acest ghid de medicamente.

Tylenol Cold and Flu Severe efecte secundare

Solicitați ajutor medical de urgență dacă aveți semne ale unei reacții alergice: urticarie; respirație dificilă; umflarea feței, buzelor, limbii sau gâtului.

În cazuri rare, acetaminofenul poate provoca o reacție cutanată severă care poate fi fatală. Acest lucru poate apărea chiar dacă ați luat acetaminofen în trecut și nu a avut nicio reacție. Începeți să luați acest medicament și sunați imediat medicul dumneavoastră dacă aveți înroșire a pielii sau o erupție cutanată care se răspândește și provoacă vezicule și descuamare. Dacă aveți acest tip de reacție, nu trebuie să mai luați niciodată niciun medicament care conține acetaminofen.

Acest medicament poate provoca reacții adverse grave. Nu mai utilizați acest medicament și sunați imediat medicului dumneavoastră dacă aveți:

 • dureri în piept, ritm cardiac rapid, lent sau neuniform;

 • amețeli severe, senzație de că ați putea leșina;
 • modificări de dispoziție, confuzie, halucinații;
 • tremor, convulsii (convulsii);
 • febră;
 • urinat mai puțin decât de obicei sau deloc; p>
 • greață, durere în partea superioară a stomacului, mâncărime, pierderea poftei de mâncare, urină închisă la culoare, scaune de culoare argilă, icter (îngălbenirea pielii sau a ochilor); sau
 • tensiune arterială periculos de mare (durere de cap severă, vedere încețoșată, zgomot în urechi, anxietate, durere în piept, bătăi neuniforme ale inimii, convulsii).
 • Efectele secundare frecvente ale Tylenol Răceala și Gripa Severă pot include:

 • amețeli, slăbiciune;

 • durere de cap ușoară;
 • greață ușoară, diaree, stomac deranjat;
 • gura uscată, nas , sau gât;
 • senzație de nervozitate, agitație, iritabilitate sau anxietate; sau
 • probleme de somn (insomnie).
 • Aceasta nu este o listă completă a efectelor secundare și pot apărea altele. Apelați la medicul dumneavoastră pentru sfaturi medicale despre efectele secundare. Puteți raporta reacțiile adverse la FDA la 1-800-FDA-1088.

  Înainte de a lua Tylenol Cold and Flu Severe

  Nu utilizați acest medicament dacă ați luat un inhibitor MAO în ultimele 14 zile. Poate apărea o interacțiune medicamentoasă periculoasă. Inhibitorii MAO includ furazolidona, izocarboxazid, linezolid, fenelzină, rasagilina, selegilina și tranilcipromină.

  Nu trebuie să utilizați acest medicament dacă sunteți alergic la acetaminofen, dextrometorfan, guaifenesin sau fenilefrină.

  Adresați-vă unui medic sau farmacistului dacă este sigur să luați acest medicament dacă aveți alte afecțiuni medicale, în special:

 • boală hepatică, alcoolism sau dacă bei mai mult de 3 băuturi alcoolice pe zi;
 • tensiune arterială ridicată, boli de inimă, boală coronariană sau atac de cord recent;
 • diabet;
 • glaucom;
 • epilepsie sau altă tulburare convulsivă;
 • prostată mărită sau probleme cu urinarea;
 • tuse cu mucus sau tuse cauzată de emfizem sau bronșită cronică;
 • feocromocitom (o tumoare a glandei suprarenale); sau
 • tiroidă hiperactivă.
 • Nu se știe dacă Tylenol Cold and Grip Severe va face rău unui copil nenăscut. Nu utilizați acest medicament fără sfatul medicului dacă sunteți gravidă.

  Acetaminofenul, dextrometorfanul, guaifenesina și fenilefrina pot trece în laptele matern și pot dăuna copilului care alăptează. Decongestionantele pot, de asemenea, încetini producția de lapte matern. Nu utilizați acest medicament fără sfatul medicului dacă alăptați un copil.

  Medicamentul lichid îndulcit artificial poate conține fenilalanină. Verificați eticheta medicamentului dacă aveți fenilcetonurie (PKU).

  Relaționați drogurile

  Cum se utilizează Tylenol Cold and Flu Severe

  Utilizați exact conform instrucțiunilor de pe etichetă sau așa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Nu utilizați în cantități mai mari sau mai mici sau mai mult decât este recomandat. Acest medicament este de obicei luat doar pentru o perioadă scurtă de timp, până când simptomele dvs. dispar.

  Nu luați mai mult din acest medicament decât este recomandat. O supradoză de acetaminofen vă poate afecta ficatul sau poate provoca moartea.

  Nu administrați acest medicament unui copil mai mic de 4 ani. Întotdeauna întrebați un medic înainte de a administra medicamente pentru tuse sau pentru răceală unui copil. Moartea poate apărea din cauza utilizării incorecte a medicamentelor pentru tuse sau pentru răceală la copiii foarte mici.

  Măsurați medicamentul lichid cu un medicament special. o lingură de măsurare a dozei sau o ceașcă cu medicamente, nu cu o lingură de masă obișnuită. Dacă nu aveți un dispozitiv de măsurare a dozei, adresați-vă farmacistului pentru unul.

  Dizolvați un pachet de pulbere în cel puțin 8 uncii de apă fierbinte. Amestecați și sorbiți imediat băutura în timp ce lichidul este fierbinte.

  Nu luați mai mult de 7 zile la rând. Opriți administrarea medicamentului și sunați-vă medicul dacă mai aveți febră după 3 zile de utilizare, mai aveți dureri după 7 zile (sau 5 zile dacă tratați un copil), dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau dacă aveți o erupție cutanată. , dureri de cap în curs de desfășurare sau orice roșeață sau umflare.

  Dacă aveți nevoie de o intervenție chirurgicală sau de analize medicale, spuneți chirurgului sau medicului din timp dacă ați luat acest medicament în ultimele zile.

  A se pastra la temperatura camerei ferit de umiditate si caldura. Nu lăsați medicamentele lichide să înghețe.

  Avertizări

  Nu utilizați acest medicament dacă ați luat un inhibitor MAO în ultimele 14 zile. Poate apărea o interacțiune medicamentoasă periculoasă. Inhibitorii MAO includ isocarboxazid, linezolid, fenelzină, rasagilina, selegilină și tranilcipromină.

  Nu luați mai mult din acest medicament decât este recomandat. O supradoză de acetaminofen vă poate afecta ficatul sau poate cauza moartea. Sunați imediat medicul dacă aveți greață, dureri în partea superioară a stomacului, mâncărime, pierderea poftei de mâncare, urină închisă la culoare, scaune de culoarea argilei sau icter (îngălbenirea pielii sau a ochilor).

  În cazuri rare, acetaminofenul poate provoca o reacție severă a pielii. Începeți să luați acest medicament și sunați imediat medicul dumneavoastră dacă aveți înroșire a pielii sau o erupție cutanată care se răspândește și provoacă vezicule și descuamare.

  Ce alte medicamente vor afecta Tylenol Cold and Flu Severe

  Adresați-vă unui medic sau farmacistului înainte de a utiliza acest medicament dacă utilizați și alte medicamente, inclusiv medicamente pe bază de rețetă și fără prescripție medicală, vitamine și produse pe bază de plante. Unele medicamente pot provoca efecte nedorite sau periculoase atunci când sunt utilizate împreună. Nu toate interacțiunile posibile sunt enumerate în acest ghid de medicamente.

  Luarea acestui medicament împreună cu alte medicamente care vă fac somnoros sau încetiniți respirația poate agrava aceste efecte. Adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acetaminofen, dextrometorfan și fenilefrină cu un somnifer, un medicament narcotic pentru durere, un relaxant muscular sau un medicament pentru anxietate, depresie sau convulsii.

  Declinare de responsabilitate

  S-au depus toate eforturile pentru a se asigura că informațiile furnizate de Drugslib.com sunt exacte, actualizate -data și completă, dar nu se face nicio garanție în acest sens. Informațiile despre medicamente conținute aici pot fi sensibile la timp. Informațiile Drugslib.com au fost compilate pentru a fi utilizate de către practicienii din domeniul sănătății și consumatorii din Statele Unite și, prin urmare, Drugslib.com nu garantează că utilizările în afara Statelor Unite sunt adecvate, cu excepția cazului în care se indică altfel. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com nu susțin medicamente, nu diagnostichează pacienții și nu recomandă terapie. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com sunt o resursă informațională concepută pentru a ajuta practicienii autorizați din domeniul sănătății în îngrijirea pacienților lor și/sau pentru a servi consumatorilor care văd acest serviciu ca un supliment și nu un substitut pentru expertiza, abilitățile, cunoștințele și raționamentul asistenței medicale. practicieni.

  Lipsa unui avertisment pentru un anumit medicament sau combinație de medicamente nu trebuie în niciun fel interpretată ca indicând faptul că medicamentul sau combinația de medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru un anumit pacient. Drugslib.com nu își asumă nicio responsabilitate pentru niciun aspect al asistenței medicale administrat cu ajutorul informațiilor furnizate de Drugslib.com. Informațiile conținute aici nu sunt destinate să acopere toate utilizările posibile, instrucțiunile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Dacă aveți întrebări despre medicamentele pe care le luați, consultați medicul, asistenta sau farmacistul.

  Cuvinte cheie populare