Vi-Sudo

Nume generic: Pseudoephedrine And Triprolidine
Clasa de medicamente: Combinații respiratorii superioare

Utilizarea Vi-Sudo

Vi-Sudo este un medicament combinat antihistaminic și decongestionant, care este utilizat pentru a trata nasul care curge sau înfundat, strănutul, mâncărimea, lacrimarea ochilor și congestia sinusurilor cauzate de alergii sau de răceala comună.

Vi-Sudo poate fi utilizat și în scopuri care nu sunt enumerate în acest ghid de medicamente.

Vi-Sudo efecte secundare

Solicitați ajutor medical de urgență dacă aveți semne ale unei reacții alergice: urticarie; respirație dificilă; umflarea feței, buzelor, limbii sau gâtului.

Vi-Sudo poate provoca reacții adverse grave. Nu mai utilizați Vi-Sudo și sunați imediat medicul dacă aveți:

 • amețeli severe;
 • nervozitate ;
 • probleme cu somnul; sau
 • tensiune arterială crescută (durere de cap severă, bătăi în gât sau urechi).
 • Partea comună efectele Vi-Sudo pot include:

 • amețeli, somnolență;
 • uscăciunea gurii, nasului sau gâtului ;
 • constipație;
 • vedere încețoșată; sau
 • senzație de agitație sau entuziasm (în special la copii).
 • Aceasta nu este o listă completă a efectelor secundare și pot apărea altele. Apelați la medicul dumneavoastră pentru sfaturi medicale despre efectele secundare. Puteți raporta reacțiile adverse la FDA la 1-800-FDA-1088.

  Înainte de a lua Vi-Sudo

  Nu trebuie să utilizați Vi-Sudo dacă sunteți alergic la pseudoefedrină sau triprolidină.

  Nu utilizați Vi-Sudo dacă ați utilizat un inhibitor MAO în ultimele 14 zile. Poate apărea o interacțiune medicamentoasă periculoasă. Inhibitorii MAO includ izocarboxazid, linezolid, injecție cu albastru de metilen, fenelzină, tranilcipromină și altele.

  Adresați-vă unui medic sau farmacistului dacă acest medicament este sigur de utilizat dacă ați avut vreodată:

 • astmul sau alte tulburări respiratorii, cum ar fi emfizemul sau bronșita cronică;
 • hipertensiune arterială, boli de inimă;
 • glaucom;
 • diabet zaharat; sau
 • o tulburare tiroidiană.
 • Adresați-vă medicului înainte de a utiliza acest medicament dacă sunteți gravidă sau alăptați.

  Relaționați drogurile

  Cum se utilizează Vi-Sudo

  Utilizați exact conform instrucțiunilor de pe etichetă sau așa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Medicamentul pentru răceală sau tuse este utilizat numai pe termen scurt, până când simptomele dumneavoastră dispar.

  Măsurați medicamentul lichid cu seringa furnizată sau cu un dispozitiv de măsurare a dozei (nu cu o lingură de bucătărie).

  Urmați întotdeauna instrucțiunile de pe eticheta medicamentului despre administrarea de medicamente pentru tuse sau răceală unui copil. Nu utilizați medicamentul doar pentru a face somnoros copilului. Moartea poate apărea din cauza utilizării incorecte a medicamentelor pentru tuse sau răceală la copiii foarte mici.

  Apelați medicul dacă simptomele nu apar. se îmbunătățește după 7 zile de tratament sau dacă aveți febră cu dureri de cap, tuse sau erupții cutanate.

  Dacă aveți nevoie de o intervenție chirurgicală sau de analize medicale, spuneți dinainte chirurgului sau medicului dacă ați luat acest medicament în ultimele câteva zile.

  A se păstra la temperatura camerei departe de umiditate și căldură.

  Avertizări

  Nu utilizați medicamentul pentru a face un copil somnoros. Utilizarea greșită a acestui medicament poate provoca moartea copiilor foarte mici.

  Ce alte medicamente vor afecta Vi-Sudo

  Adresați-vă unui medic sau farmacistului înainte de a utiliza alte medicamente care pot provoca somnolență (cum ar fi medicamente opioide, medicamente pentru somn, un relaxant muscular sau medicamente pentru anxietate sau convulsii). Nu toate interacțiunile posibile sunt enumerate aici.

  Declinare de responsabilitate

  S-au depus toate eforturile pentru a se asigura că informațiile furnizate de Drugslib.com sunt exacte, actualizate -data și completă, dar nu se face nicio garanție în acest sens. Informațiile despre medicamente conținute aici pot fi sensibile la timp. Informațiile Drugslib.com au fost compilate pentru a fi utilizate de către practicienii din domeniul sănătății și consumatorii din Statele Unite și, prin urmare, Drugslib.com nu garantează că utilizările în afara Statelor Unite sunt adecvate, cu excepția cazului în care se indică altfel. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com nu susțin medicamente, nu diagnostichează pacienții și nu recomandă terapie. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com sunt o resursă informațională concepută pentru a ajuta practicienii autorizați din domeniul sănătății în îngrijirea pacienților lor și/sau pentru a servi consumatorilor care văd acest serviciu ca un supliment și nu un substitut pentru expertiza, abilitățile, cunoștințele și raționamentul asistenței medicale. practicieni.

  Lipsa unui avertisment pentru un anumit medicament sau combinație de medicamente nu trebuie în niciun fel interpretată ca indicând faptul că medicamentul sau combinația de medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru un anumit pacient. Drugslib.com nu își asumă nicio responsabilitate pentru niciun aspect al asistenței medicale administrat cu ajutorul informațiilor furnizate de Drugslib.com. Informațiile conținute aici nu sunt destinate să acopere toate utilizările posibile, instrucțiunile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Dacă aveți întrebări despre medicamentele pe care le luați, consultați medicul, asistenta sau farmacistul.

  Cuvinte cheie populare