Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime

Nume generic: Acetaminophen, Dextromethorphan, And Phenylephrine
Clasa de medicamente: Combinații respiratorii superioare

Utilizarea Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime

Acetaminofenul este un calmant al durerii și reduce febra.

Dextrometorfanul este un inhibitor al tusei. Afectează semnalele din creier care declanșează reflexul de tuse.

Fenilefrina este un decongestionant care micșorează vasele de sânge din căile nazale. Vasele de sânge dilatate pot provoca congestie nazală (nas înfundat).

Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime este un medicament combinat utilizat pentru a trata durerile de cap, febra, durerile de corp, tusea, nasul înfundat și congestia sinusurilor cauzate de alergii. , răceala comună sau gripa.

Tylenol Cold Multi-Symptom Ziua nu va trata tusea cauzată de fumat, astm sau emfizem.

Tylenol Cold Multi-Symptom Ziua poate fi folosită și în scopuri care nu sunt enumerate în acest ghid de medicamente.

Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime efecte secundare

Solicitați ajutor medical de urgență dacă aveți oricare dintre aceste semne ale unei reacții alergice: urticarie; respiratie dificila; umflarea feței, buzelor, limbii sau gâtului.

În cazuri rare, acetaminofenul poate provoca o reacție cutanată severă care poate fi fatală. Acest lucru poate apărea chiar dacă ați luat acetaminofen în trecut și nu a avut nicio reacție. Începeți să luați acest medicament și sunați imediat medicul dumneavoastră dacă aveți înroșire a pielii sau o erupție cutanată care se răspândește și provoacă vezicule și descuamare. Dacă aveți acest tip de reacție, nu trebuie să mai luați niciodată niciun medicament care conține acetaminofen.

Tylenol Cold Multi-Symptom Ziua poate provoca reacții adverse grave. Nu mai utilizați Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime și sunați imediat medicul dumneavoastră dacă aveți:

 • dureri în piept, ritm cardiac rapid, lent sau neuniform;

 • amețeli severe, senzație de că ați putea leșina;
 • modificări de dispoziție, confuzie, halucinații, convulsii (convulsii);

 • urinează puțin sau deloc;
 • greață, dureri de stomac în partea superioară, mâncărime, pierderea poftei de mâncare, urină închisă la culoare, scaune de culoare argilă, icter (îngălbenirea pielii sau a ochilor); sau
 • tensiune arterială periculos de mare (durere de cap severă, vedere încețoșată, zgomot în urechi, anxietate, durere în piept, bătăi neuniforme ale inimii, convulsii).
 • Efectele secundare frecvente ale Tylenol Cold Multi-Symptom Ziua pot include:

 • amețeli, slăbiciune, dureri de cap ușoare;

 • diaree, stomac deranjat;
 • uscăciunea gurii, nasului sau gâtului;
 • senzație de nervozitate, agitație, iritabilitate sau anxietate; sau
 • probleme de somn (insomnie).
 • Aceasta nu este o listă completă a efectelor secundare și pot apărea altele. Apelați la medicul dumneavoastră pentru sfaturi medicale despre efectele secundare. Puteți raporta reacțiile adverse la FDA la 1-800-FDA-1088.

  Înainte de a lua Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime

  Nu utilizați acest medicament dacă ați luat un inhibitor MAO în ultimele 14 zile. Poate apărea o interacțiune medicamentoasă periculoasă. Inhibitorii MAO includ izocarboxazida, linezolid, fenelzină, rasagilina, selegilina și tranilcipromină.

  Nu trebuie să utilizați acest medicament dacă sunteți alergic la acetaminofen, dextrometorfan sau fenilefrină.

  Adresați-vă unui medic sau farmacistului dacă este sigur să luați acest medicament dacă aveți alte afecțiuni medicale, în special:

 • boală hepatică, alcoolism sau dacă bei mai mult de 3 băuturi alcoolice pe zi;
 • tensiune arterială ridicată, boli de inimă, boală coronariană;
 • astm sau BPOC, tuse cu mucus sau tuse cauzată de fumat, emfizem sau bronșită cronică;
 • diabet;
 • glaucom;
 • tiroidă hiperactivă;
 • epilepsie sau altă tulburare convulsivă;
 • feocromocitom (o tumoare a glandei suprarenale); sau
 • obstrucția vezicii urinare sau alte probleme de urinare.
 • Nu se știe dacă Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime va dăuna copilului nenăscut. Nu utilizați acest medicament fără sfatul medicului dacă sunteți gravidă.

  Acetaminofenul, dextrometorfanul și fenilefrina pot trece în laptele matern și pot dăuna copilului care alăptează. Decongestionantele pot, de asemenea, încetini producția de lapte matern. Nu utilizați acest medicament fără sfatul medicului dacă alăptați un copil.

  Medicamentul pentru răceală îndulcit artificial poate conține fenilalanină. Dacă aveți fenilcetonurie (PKU), verificați eticheta medicamentului pentru a vedea dacă produsul conține fenilalanină.

  Relaționați drogurile

  Cum se utilizează Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime

  Utilizați exact conform instrucțiunilor de pe etichetă sau așa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Nu utilizați în cantități mai mari sau mai mici sau mai mult decât este recomandat. Acest medicament este de obicei luat doar pentru o perioadă scurtă de timp, până când simptomele dvs. dispar.

  Nu luați mai mult din acest medicament decât este recomandat. O supradoză de acetaminofen vă poate afecta ficatul sau poate provoca moartea.

  Nu administrați acest medicament unui copil mai mic de 4 ani. Întotdeauna întrebați un medic înainte de a administra medicamente pentru tuse sau pentru răceală unui copil. Moartea poate apărea din cauza utilizării incorecte a medicamentelor pentru tuse sau pentru răceală la copiii foarte mici.

  Măsurați medicamentul lichid cu un medicament special. o lingură de măsurare a dozei sau o ceașcă cu medicamente, nu cu o lingură de masă obișnuită. Dacă nu aveți un dispozitiv de măsurare a dozei, adresați-vă farmacistului pentru unul.

  Dizolvați un pachet de pulbere în cel puțin 4 uncii de apă. Amestecați acest amestec și beți-l imediat.

  Nu luați mai mult de 7 zile la rând. Încetați să luați medicamentul și sunați-vă medicul dacă mai aveți un febră după 3 zile de utilizare, mai aveți dureri după 7 zile (sau 5 zile dacă tratați un copil), dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau dacă aveți o erupție cutanată, dureri de cap în curs de desfășurare sau orice roșeață sau umflare.

  Dacă aveți nevoie de o intervenție chirurgicală sau de analize medicale, spuneți dinainte chirurgului sau medicului dacă ați luat acest medicament în ultimele câteva zile.

  A se păstra la temperatura camerei departe de umiditate și căldură. Nu lăsați medicamentele lichide să înghețe.

  Avertizări

  Nu utilizați acest medicament dacă ați luat un inhibitor MAO în ultimele 14 zile. Poate apărea o interacțiune medicamentoasă periculoasă. Inhibitorii MAO includ isocarboxazid, linezolid, fenelzină, rasagilina, selegilină și tranilcipromină.

  Nu luați mai mult din acest medicament decât este recomandat. O supradoză de acetaminofen vă poate afecta ficatul sau poate cauza moartea. Sunați imediat medicul dacă aveți greață, dureri în partea superioară a stomacului, mâncărime, pierderea poftei de mâncare, urină închisă la culoare, scaune de culoarea argilei sau icter (îngălbenirea pielii sau a ochilor).

  În cazuri rare, acetaminofenul poate provoca o reacție severă a pielii. Începeți să luați acest medicament și sunați imediat medicul dumneavoastră dacă aveți înroșire a pielii sau o erupție cutanată care se răspândește și provoacă vezicule și descuamare.

  Ce alte medicamente vor afecta Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime

  Alte medicamente pot interacționa cu Tylenol Cold Multi-Symptom Daytime, inclusiv medicamentele prescrise și eliberate fără prescripție medicală, vitaminele și produsele pe bază de plante. Spuneți fiecărui furnizor de servicii medicale despre toate medicamentele pe care le utilizați acum și despre orice medicament pe care începeți sau încetați să îl utilizați.

  Declinare de responsabilitate

  S-au depus toate eforturile pentru a se asigura că informațiile furnizate de Drugslib.com sunt exacte, actualizate -data și completă, dar nu se face nicio garanție în acest sens. Informațiile despre medicamente conținute aici pot fi sensibile la timp. Informațiile Drugslib.com au fost compilate pentru a fi utilizate de către practicienii din domeniul sănătății și consumatorii din Statele Unite și, prin urmare, Drugslib.com nu garantează că utilizările în afara Statelor Unite sunt adecvate, cu excepția cazului în care se indică altfel. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com nu susțin medicamente, nu diagnostichează pacienții și nu recomandă terapie. Informațiile despre medicamente de la Drugslib.com sunt o resursă informațională concepută pentru a ajuta practicienii autorizați din domeniul sănătății în îngrijirea pacienților lor și/sau pentru a servi consumatorilor care văd acest serviciu ca un supliment și nu un substitut pentru expertiza, abilitățile, cunoștințele și raționamentul asistenței medicale. practicieni.

  Lipsa unui avertisment pentru un anumit medicament sau combinație de medicamente nu trebuie în niciun fel interpretată ca indicând faptul că medicamentul sau combinația de medicamente este sigură, eficientă sau adecvată pentru un anumit pacient. Drugslib.com nu își asumă nicio responsabilitate pentru niciun aspect al asistenței medicale administrat cu ajutorul informațiilor furnizate de Drugslib.com. Informațiile conținute aici nu sunt destinate să acopere toate utilizările posibile, instrucțiunile, precauțiile, avertismentele, interacțiunile medicamentoase, reacțiile alergice sau efectele adverse. Dacă aveți întrebări despre medicamentele pe care le luați, consultați medicul, asistenta sau farmacistul.

  Cuvinte cheie populare